Jo - nemusej být vlastně všechny typy reverbů vyloženě prostorové.
P.
hard panning
Pravidla fóra
Re: hard panning
Použivam cubase a ako to mam nastavene tak to teda neviem. Skusil som jednu vec. čo som spomínal
ten reverb dal som ho v mixe do stereo in a ono mi to v stope nahralo oba kanaly teda L aj R, predtým
mi nahraval len R kanal ale mix v reverbe som musel dať na 100. Ale to asi nebude správna cesta........
ten reverb dal som ho v mixe do stereo in a ono mi to v stope nahralo oba kanaly teda L aj R, predtým
mi nahraval len R kanal ale mix v reverbe som musel dať na 100. Ale to asi nebude správna cesta........
ja napriklad moc nechapu, o cem je tu vlastne rec. ten "hard panning" z nazvu tematu nema zadny velky smysl s jednou nahravkou jednoho nastroje...belio píše:Ale to asi nebude správna cesta...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
S jedním nástrojem jest třeba dual-tracking (jak jsem zmiňoval) nebo použít v multiefektu efekt využívající stereo výstup (jak jsem zmiňoval)
2belio: základ je mít v malíčku ten program, zde tedy Cubase. Mít správně nakonfigurované vstupy a výstupy - Devices > VST Connections > Inputs/Outputs. V Inputs mít (nejlépe) 2x MONO Bus a 1x STEREO Bus (pro pokrytí obou alternativ nahrávání), i když 1x STEREO Bus stačí a při nahrávání se zvolí příslušný vstup (Left nebo Right - bacha na to, nemá to NIC společného s panningem!).
Spoustu jsme toho tady už diskutovali, bez znalostí Cubase si moc neškrtneš.
P.
2belio: základ je mít v malíčku ten program, zde tedy Cubase. Mít správně nakonfigurované vstupy a výstupy - Devices > VST Connections > Inputs/Outputs. V Inputs mít (nejlépe) 2x MONO Bus a 1x STEREO Bus (pro pokrytí obou alternativ nahrávání), i když 1x STEREO Bus stačí a při nahrávání se zvolí příslušný vstup (Left nebo Right - bacha na to, nemá to NIC společného s panningem!).
Spoustu jsme toho tady už diskutovali, bez znalostí Cubase si moc neškrtneš.
P.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pánové
Tak se přidám do pranice.
Já osobně teda mám výstup z komba (Spider 3) ve stereu, ale v DAWu si vyberu jen mono signál, se kterým pracuju dál. Ten mono signál pak rozhodím do stran (guitaru samozřejmě nahraju 2x) a další efekty jako reverb atp. přidávám až potom v DAWu.
Já osobně myslím, že je to lepší pač potom po nahrávání mám ještě možnost s tím nahraným zvukem ještě nějak pracovat. Kdybych nahrál s komba rovnou zvuk, který chci a pak třeba po nahrání zjistil, že mi tam něco nesedí, tak je potom docela těžký s tím něco dělat. (tzn. record again
)
PS: Stejně je lepší nahrát kytaru, ať akustickou nebo elektrickou, dvakrát. Protože sinusoidy signálu se liší a to tvoří pak ten "hutný" dojem.
Tak se přidám do pranice.
Já osobně teda mám výstup z komba (Spider 3) ve stereu, ale v DAWu si vyberu jen mono signál, se kterým pracuju dál. Ten mono signál pak rozhodím do stran (guitaru samozřejmě nahraju 2x) a další efekty jako reverb atp. přidávám až potom v DAWu.
Já osobně myslím, že je to lepší pač potom po nahrávání mám ještě možnost s tím nahraným zvukem ještě nějak pracovat. Kdybych nahrál s komba rovnou zvuk, který chci a pak třeba po nahrání zjistil, že mi tam něco nesedí, tak je potom docela těžký s tím něco dělat. (tzn. record again
PS: Stejně je lepší nahrát kytaru, ať akustickou nebo elektrickou, dvakrát. Protože sinusoidy signálu se liší a to tvoří pak ten "hutný" dojem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No takže vlastně zpětně (a pozdě) zjistíš, že jsi takový zvuk teda vůbec nechtělHiddenplate píše:...Kdybych nahrál s komba rovnou zvuk, který chci a pak třeba po nahrání zjistil, že mi tam něco nesedí, tak je potom docela těžký s tím něco dělat. (tzn. record again)
Ale je mi jasné, jak jsi to myslel. Jen mě pobavilo to spojení dohromady
Jinak jen podotýkám, že zdvojování má své opodstatnění, ale nemá cenu ho cpát všude.
P.