hard panning

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: hard panning

Příspěvek od pavlii »

Jo - nemusej být vlastně všechny typy reverbů vyloženě prostorové.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
belio

Příspěvek od belio »

Použivam cubase a ako to mam nastavene tak to teda neviem. Skusil som jednu vec. čo som spomínal
ten reverb dal som ho v mixe do stereo in a ono mi to v stope nahralo oba kanaly teda L aj R, predtým
mi nahraval len R kanal ale mix v reverbe som musel dať na 100. Ale to asi nebude správna cesta........
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

belio píše:Ale to asi nebude správna cesta...
ja napriklad moc nechapu, o cem je tu vlastne rec. ten "hard panning" z nazvu tematu nema zadny velky smysl s jednou nahravkou jednoho nastroje...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

S jedním nástrojem jest třeba dual-tracking (jak jsem zmiňoval) nebo použít v multiefektu efekt využívající stereo výstup (jak jsem zmiňoval) :lol:

2belio: základ je mít v malíčku ten program, zde tedy Cubase. Mít správně nakonfigurované vstupy a výstupy - Devices > VST Connections > Inputs/Outputs. V Inputs mít (nejlépe) 2x MONO Bus a 1x STEREO Bus (pro pokrytí obou alternativ nahrávání), i když 1x STEREO Bus stačí a při nahrávání se zvolí příslušný vstup (Left nebo Right - bacha na to, nemá to NIC společného s panningem!).

Spoustu jsme toho tady už diskutovali, bez znalostí Cubase si moc neškrtneš.

P.

Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Zdravím pánové

Tak se přidám do pranice. :)

Já osobně teda mám výstup z komba (Spider 3) ve stereu, ale v DAWu si vyberu jen mono signál, se kterým pracuju dál. Ten mono signál pak rozhodím do stran (guitaru samozřejmě nahraju 2x) a další efekty jako reverb atp. přidávám až potom v DAWu.

Já osobně myslím, že je to lepší pač potom po nahrávání mám ještě možnost s tím nahraným zvukem ještě nějak pracovat. Kdybych nahrál s komba rovnou zvuk, který chci a pak třeba po nahrání zjistil, že mi tam něco nesedí, tak je potom docela těžký s tím něco dělat. (tzn. record again :D)

PS: Stejně je lepší nahrát kytaru, ať akustickou nebo elektrickou, dvakrát. Protože sinusoidy signálu se liší a to tvoří pak ten "hutný" dojem. :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hiddenplate píše:...Kdybych nahrál s komba rovnou zvuk, který chci a pak třeba po nahrání zjistil, že mi tam něco nesedí, tak je potom docela těžký s tím něco dělat. (tzn. record again :D)
No takže vlastně zpětně (a pozdě) zjistíš, že jsi takový zvuk teda vůbec nechtěl :lol:

Ale je mi jasné, jak jsi to myslel. Jen mě pobavilo to spojení dohromady :wink: pokud máš efekty v kombu, tak je lepší ve většině případů nahrát neefektovaný zvuk - přesně z důvodu, co jsi zmínil.

Jinak jen podotýkám, že zdvojování má své opodstatnění, ale nemá cenu ho cpát všude.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“