Nová Westernovka do 4000,-

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
drbalji

Nová Westernovka do 4000,-

Příspěvek od drbalji »

Ahoj,rád bych vás poprosil o radu ohledně koupě nové kytary.... z témat které jsem prošel jsem si udělal takový užší výběr.V této cenové relaci si myslím ,že by asi nemělo pořizovat něco jiného než polomasiv, ale kdyby byl někdo jiného názoru tak si rady rád poslechnu :) vyhlídnuté mám tyto kousky

http://kytary.cz/cort-earth-70/HN102539/
http://kytary.cz/cort-earth-100/HN111004/
http://kytary.cz/washburn-wd5sb/HN113859/

Přesně nevím jaký by mohl být rozdíl mezi Cort erath 70 a 100 tak nevím jediné čeh jsem si všiml, že 70ka má přední desku s masivního smrku kdežto 100ka masivní smrk Engelmann... nevím co to znamená ani jaký by tak mohl být rozdíl ve zvuku ? .... Ve výběru takovéto kytary jsem uplný laik, protože až dodnes hraji třetím rokem na http://www.bici.cz/Kytary/Akusticke-kyt ... ucida-5207 takže s kytarami v této cenové relaci vážně nemám vůbec žádné skušenosti.Nebráním se žádným hudebním stylům mám rád rock ale i jiné věci od písní u táboráků až po nějaké vybrnkávání.Budu vděčný za všechny rady a i případné návrhy jiných kytar ;)
macantini

Re: Nová Westernovka do 4000,-

Příspěvek od macantini »

Ahoj,
zvukově jsou na tom ty Corty naprosto stejně.Cort Earth 100 nemá v žádném případě přední desku s Engelmann smrku,ten se používá u nástrojů v jiné cenové relaci.Akorát nevím,jestli to mají napsané schválně(klamání spotřebitele),nebo z nevědomosti(bordel v popisech u spousty výrobků).
Jinak s tou Earth 70 nešlápneš vedle.Za málo peněz hodně muziky.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
drbalji

Příspěvek od drbalji »

macantini píše:Ahoj,
zvukově jsou na tom ty Corty naprosto stejně.Cort Earth 100 nemá v žádném případě přední desku s Engelmann smrku,ten se používá u nástrojů v jiné cenové relaci.Akorát nevím,jestli to mají napsané schválně(klamání spotřebitele),nebo z nevědomosti(bordel v popisech u spousty výrobků).
Jinak s tou Earth 70 nešlápneš vedle.Za málo peněz hodně muziky.
Takže žádněj rozdíl mezi nima kromě ceny ? .... No jinak bych měl jít teda do tej cortky 70ky ? Jinak ja sem z takoveho maleho mestecka u pardubic takze do prahy nebo tak asi kytaru zkouset nepojedu... je to hodne velkej risk kupovat to normalne na dobirku ? pripadne maji takovouhle kytaru i v nakejch hudebninach v pardubkach pripadne hradci protoze envim jak moc rozsirena kytara to je a jak to funguje kdyz tu lidi pisou ze si vybiraji treba z vice kusu....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

me to uplne stejny nepripadalo. 100 mela oproti 70 "pevnejsi" (nebo "tvdsi", nebo jak to rict) zvuk. i nastroj mi sam o sobe prisel takovy bytelnejsi (a i o malinko tezsi). ale je to jen dojem jednoho cloveka (vlastne dvou, pomahal jsem kolegovi vybirat kytaru), nejlepsi je samozrejme vlastni zkusenost....

na dobirku to je (podle me) risk pomerne velky. je mozne, ze dostanes zrovna mene povedeny nastroj (i takovy jsem potkal) a bez primeho srovnani to ani nepoznas...
drbalji píše:jak to funguje kdyz tu lidi pisou ze si vybiraji treba z vice kusu....
to asi je pomerne problem (treba to nekdo popise lepe)... podle me musis mit proste stesti a narazit v prodejne na vic kusu (napriklad tam, kde jsme vybirali, meli asi 4 kusy stovky a dve sedmdesatky). pripadne zkouset proti jinym modelum a v pripade pochybnosti si nechat prinest jiny kus (pokud ho ve skladu na prodejne maji....).
drbalji

Příspěvek od drbalji »

Paris píše:me to uplne stejny nepripadalo. 100 mela oproti 70 "pevnejsi" (nebo "tvdsi", nebo jak to rict) zvuk. i nastroj mi sam o sobe prisel takovy bytelnejsi (a i o malinko tezsi). ale je to jen dojem jednoho cloveka (vlastne dvou, pomahal jsem kolegovi vybirat kytaru), nejlepsi je samozrejme vlastni zkusenost....

na dobirku to je (podle me) risk pomerne velky. je mozne, ze dostanes zrovna mene povedeny nastroj (i takovy jsem potkal) a bez primeho srovnani to ani nepoznas...
drbalji píše:jak to funguje kdyz tu lidi pisou ze si vybiraji treba z vice kusu....
to asi je pomerne problem (treba to nekdo popise lepe)... podle me musis mit proste stesti a narazit v prodejne na vic kusu (napriklad tam, kde jsme vybirali, meli asi 4 kusy stovky a dve sedmdesatky). pripadne zkouset proti jinym modelum a v pripade pochybnosti si nechat prinest jiny kus (pokud ho ve skladu na prodejne maji....).
No a kdyz teda pujdu do prodejny a budu mit to stesti ze ji tam budou mit jak poznam ze s ni je enco v neporadku jak sempsal na zacatku s timhle nemam vubec skusenost jako hudebni sluch mam dobrej ale tam je asi potreba zkontrolovat i kytaru jako takovou krk atd... mam dat na prodavace ? protoze ja osobne nemam nikoho znameho kdo by se v tom nako extra vyznal
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tady na fóru najdeš v podstatě každém větším městě někoho, kdo by ti byl ochotný jít pomoci s výběrem, je to jen o domluvě.

Pokud jde o to, na co si teoreticky dávat pozor, nějaké základní rady najdeš zde - elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... ml#p272722

Co se týče přední desky na Earth 100 - dříve Cort opravdu tvrdil, že tam je Engelmann, teď tvrdí, že je tam Sitka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
drbalji

Příspěvek od drbalji »

Nero píše:Tady na fóru najdeš v podstatě každém větším městě někoho, kdo by ti byl ochotný jít pomoci s výběrem, je to jen o domluvě.

Pokud jde o to, na co si teoreticky dávat pozor, nějaké základní rady najdeš zde - elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... ml#p272722

Co se týče přední desky na Earth 100 - dříve Cort opravdu tvrdil, že tam je Engelmann, teď tvrdí, že je tam Sitka.
A rozdíl oproti normálnímu smrku a tou Sitkou je asi jakej ve zvuku ?
juxxx

Příspěvek od juxxx »

drbalji
A rozdíl oproti normálnímu smrku a tou Sitkou je asi jakej ve zvuku ?
Európsky Smrek - European Spruce - Picea Excelsa
Je výborný na fingerstyle až stredne tvrdú hru trsátkom. Má najlepšie rezonančné vlastnosti, jasný zvuk a silné basy.
Je veľmi bohatý na vyššie harmonické frekvencie. Po niekoľkých rokoch hrania sa jeho zvuk naplno otvorí a získa na farbe a hlasitosti.

Sitka smrek - Sitka
Spruce - Picea Sitchensis
Je vhodný na trsátkovú hru s použitím hrubších strún. Má mäkký zvuk a menej vyšších harmonických frekvencií.
Naposledy upravil(a) juxxx dne 23.07.2011 20:29, celkem upraveno 1 x.
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, v pardubicích v HP music byla před koncem školního roku nějaká westernová fokuska, tuším... možná by nemusela být špatná (ale ani kolik stála, jen jsem si jí tak všimnul)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

drbalji píše: A rozdíl oproti normálnímu smrku a tou Sitkou je asi jakej ve zvuku ?
V téhle cenové relaci si troufám tvrdit že žádný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
drbalji

Příspěvek od drbalji »

Nero píše:
drbalji píše: A rozdíl oproti normálnímu smrku a tou Sitkou je asi jakej ve zvuku ?
V téhle cenové relaci si troufám tvrdit že žádný.
Ok takže idealní vzít tu cort 70ku a nekde vyzkouset pokud bude i vic kusu... jeste nejake kytary v teto relaci co by jste doporucily ? jinak byl jsem se jen tak ptat v obchode na nakou westernovku polomasiv a ukazoval me nakou bazarovou ale prej nepozitou waldenku.... za 3500 ... zna nekdo tu znacku ?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Walden urcite minimalne zkusit. co to bylo za model nevis?
drbalji

Příspěvek od drbalji »

Paris píše:Walden urcite minimalne zkusit. co to bylo za model nevis?
Nevim vubec... uz zaviraly ale behem tejdne pojedu znova do pardubek tak bych ji obhlidl a zkusil.... a tak jako kvalitou da se to srovnavat s tou cortkou ? jinak jako neni podezrely od take znacky polomasiv za 3500 kdyz je udajne,,nepouzita´´ ale maji ji tam jako bazarove zbozi ?
drbalji

Příspěvek od drbalji »

No co sem tam pátral tak by to mohl být tento tip.... http://akusticke-kytary.heureka.cz/walden-d-570/
drbalji

Příspěvek od drbalji »

Ještě dotaz... jakpak by se mohl změnit výběr když bych zvýšil cenovej strop na takovych 5.5 nebo 6 tisic ?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

drbalji píše:Ještě dotaz... jakpak by se mohl změnit výběr když bych zvýšil cenovej strop na takovych 5.5 nebo 6 tisic ?
Nijak zásadně...akorát se Ti od každé výše uvedené značky (Cort, Washburn, Walden...) rozšíří počet modelů, které budou přicházet v úvahu... Případně se pak ještě můžeš podívat na Dowiny či LAG
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

drbalji píše:Ještě dotaz... jakpak by se mohl změnit výběr když bych zvýšil cenovej strop na takovych 5.5 nebo 6 tisic ?
Pak bys dosáhl třeba na Washburna WD25S. Minulý týden jsem pomáhal vybrat kytaru a volba padla nakonec na něj. Hraje to velmi slušně.
http://kytary.cz/washburn-wd25s/HN113854/
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
drbalji

Příspěvek od drbalji »

Ta Washburnka vypada dobre.... a co takhle http://kytary.cz/cort-earth-200/HN102544/ Cortka 200 ... uz ma masivní predni i zadni desku....
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

drbalji píše:Ta Washburnka vypada dobre.... a co takhle http://kytary.cz/cort-earth-200/HN102544/ Cortka 200 ... uz ma masivní predni i zadni desku....
Taky dobrá volba...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Ja osobne by som asi volil ten WASHBURN WD25S nebude tak nároční na údržbu, hlavne kvôli tomu že Gitaru často ťahám von, i keď ani ten CORT EARTH 200 nemusí byt špatná voľba, ale po zvukovej a estetickej stránke sa mi páči viac ten Was.. a keby som si už kupoval dakedy celomasív tak určite v inej cenovej relácii (ale to je len môj názor) rozhodnúť sa budeš musieť beztak sám, staré známe pravidlo treba ísť do obchodu a hľadať tu pravú :)
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“