ESI Juli@

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Heppy

ESI Juli@

Příspěvek od Heppy »

Zdravim, mam v planu si poridit tuto kartu(http://kytary.cz/esi-egosys-juli/HN005305/), k pouzivani na produkci, zatim jen VST a midi kontroler. Zatim jsem na FL studio 9 ale chci prejit na Cubbase(Ted ho nepouzivam protoze mi zvukovka nestiha). Co si myslite o teto karte? Ma ji nekdo, a mohl by napsat osobni nazor? a kompakibilita s win7? a kdyby byla spatna tak jakou by jste mi doporucili v teto cenove kategorii
Paris
Rádce

Re: ESI Juli@

Příspěvek od Paris »

jen poznamka: pozor na mirne zavadejici popisky. napriklad kdyz tady pisou, ze ma 4 vstupy a 4 vystupy, pocitaji jako spdif jako ty druhe dva. analogove vstupy (a vystupy) ma ta karta jen dva.

jinak uz tu tema o tehle karte je:
studio-a-recording/zvukova-karta-esi-juli-t22714.html
i kdyz ... resilo se tam asi vic jinych veci, nez konkretne tech kolem karty...
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Diky, to tema sem nenasel, tak se podivam co tam psali, jen otazka, vim ze se da otacet jedna cast te karty, ale jsou konektory z obou stran aktivni? nevim jestli bych to vyuzil ale zajima me to...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

aktivni je jen jedna strana ... a zalezi jen na tom, jake propojeni se ti hodi vic - jestli symetricke nebo nesymetricke.
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Ja ti zatim dekuji za tvou odpoved, musim si nastudovat rozdili mezi symetrickym a nesymetrickym signalem, prostoze po prectenim dizkuze na kterou si me odkazal jsem pochopil ze si to musim nastudovat. Podle recenzi ktere jsem si precetl tahle krta byla dobre hodnocena, ale zeptam se te jeste jednou, kdybys mel rekneme 3-4 tisice, a chtel si zvukovku ktera bude nejlepsi v poleru cena/vykon, vzal by sis tuto nebo jinou?
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Jen dodavam, kdybys chtel vybirat jinou, tak muze byt klidne i externi,....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

klidne "tuto", pokud by mi stacily 2 analogove vstupy a vystupy (ja mam m-audio 2496, a ta juli@ nabizi par veci navic - opticky vystup, symetricke i/o a direct wire).

pokud bych chtel vic vstupu a vystupu, uvazoval bych nad esi maya 44 a 44Xte (PCIe), nebo dokonce o m-audio delta 44 a 1010LT. jsou to ruzne vybavene karty, nektere maji externi box, nektere maji i mikrofonni zesilovace s napajenim... zalezi na tom, co chces delat a jestli potrebujes dalsi nezavisle vstupy/vystupy.

edit: ano, externi take muze byt. externi poskytuje v urcitem ohledu vic svobody, na druhou stranu na tom muze byt hur s latenci... (ale to je zjednodusene receno).
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Jasne, rozumim, ja na to akorad budu pripojovat repraky ke kompu(pozdeji monitori az koupim, a nahradim ty u kompu) a casem jeste synthak, takze Juli@ by mi mela stacit..... Jeste si chci overit jestli jsem spravne pochopil ten rozdil mezi sym. a nesym. vstupem a vystupem, mam u PC repraky obyc od geniusu, a ty mam pripojit na nesymetricky RCA vystup?? (samozrejme si budu muset koupit jeste nejakou redukci protoze ony maji jen 3,5mm jack)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano, spravne. staci kabel 2x cinch --> 1x 3.5 stereo jack.
ale jde to samozrejme i z te symetricke jackove strany (nechci aby ta diskuse vypadala, ze to nejde), jen to chce spravne zapojene kabely.

(rozdil mezi symetrickym a nesymetricky vedenim je v zasade jednoduchy - normalne (nesymetricky) jde signal po jednom (s uzemenim po dvou) vodici ... v symetrickem vedeni jde po dvou (s uzemenim po trech) vodicich - a na tom druhem vodici jde ten samy signal, jen s otocenou fazi. kdyz dorazi na vstup, faze se zase otoci a signaly z obou vodicu sectou - tim se odecte vsechno, co se na vedeni naindukovalo po ceste. to je hlavni vyhoda - ze je symetricke vedeni odolne proti ruseni ... ... a kdyz chci ze symetrickeho vystupu signal propojit do nesymetrickeho, proste pouziju jen prvni vodic. nic sloziteho v tom neni....)

a jen jeste jedna poznamka: pokud mas v pocitaci volny i PCIe slot, tak v soucasne dobe bych pockal na cenu esi maya 44 Xte. ta toho nabizi o neco vic, pokud nevyuzijes symetricke i/o.

edit: v thomannu uz ji maji ocenenou a skladem: http://www.thomann.de/cz/esi_maya_44_xte.htm
(a je k ni cubase LE5, to taky stoji za zvazeni....)
Naposledy upravil(a) Paris dne 27.07.2011 10:47, celkem upraveno 1 x.
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Mam volne PCIe, ale ja sam jeste ted v tuhle dobu nevim jestli to vyuziju nebo ne, musim si to promyslet, ale diky zatip. Mas zkusenosti s timhle shopem? protoze jsem se tam dival uz hodnektat, maji dobre ceny ale nwm jak je to s postovnym a s reklamaci pripadnou.....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

thomanna bych se nebal. sam sem tam zatim nic neporizoval, ale podle toho, co sem cet, bych se nebal.
pripadne zavolej do disku, kdy a za kolik bude http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,6940,!PVS,6940

cubase LE5 sama o sobe bude mit nejakou hodnotu (Essential stoji kolem 3 tisic, ale presne rozdily nedokazu najit). je to velke plus, kdyz je pribalena ke karte...
krome toho u ni pisou jeste o dalsim sofware (various plugins including the LFX 1310 multi FX effect plugin from Luxonix, Tassman ESI from AAS, the ESI Bovbjerg Piano, the ESI Atti-Tube bass guitar amp simulator, the ESI FX pack with 7 different effect processors, the Studio Devil BVC guitar amplifier from Gallo Engineering and a few other third party plugins).
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Zacinam nad ni celkem dost uvazovat, hele a kdybych na ni chtel pripojit ty moje repraky, tak akorat vezmu jiny typ kabelu ze? vzal bych 3,5mm -> 2x 6,3mm L+R.....
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja ted zrovna nevim (nezkoumal sem to jeste) .... ale rekl bych, ze ne - ze na ty karte je jeden jack = jeden stereo vstup/vystup (krome pripadu, kdy se vstupy 1/2 a 3/4 prepinaji na mikrofonni a hi-z). takze by mel stacit kabel 3.5mm jack stereo ---> 6.5mm jack stereo (nebo jiny stereo kabel s prislusnou redukci).

(jo ... a jeste ke 4 kanalovemu i/o: 4 kanaly jsou za jistych okolnosti dobre vyuzitelne (byt zde s nesymetrickym rozhranim. napriklad pro externi processing nahrane stopy (treba hardwarovym efektorem, nebo harmonizerem...). nebo i pro priposlech mimo hlavni vystup pri live produkci. ale to jen tak na okraj...)
Naposledy upravil(a) Paris dne 27.07.2011 12:04, celkem upraveno 1 x.
Heppy

Příspěvek od Heppy »

A kdybych chtel casem na to pripojit synthak, ktery ma vystup 6,3 l+r , spojit nejakou spojkou na jeden 6,3??
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Y kabelem. ten je bezny.

edit: a jeste jednu poznamku. maya 44 Xte zrejme nema midi rozhrani. ale, midi se da resit i jinak.
Heppy

Příspěvek od Heppy »

jj myslel jsem si to, akorad jsem se spatne vyjadril, hele diky ti moc, ted si jen musim v hlave probrat co a jak a rozhodnu se mezi temi 2 zvukovkami.

Jeste jednou Ti moc a moc dekuju, strasne si mi pomohl.
Heppy

Příspěvek od Heppy »

Jeste jeden dotaz z jineho soudku, kdyz mudu mit 2 zvukovky, jednu onboard a druhou napr. tu Julii tak pujde mezi nima nejak prepinat, protoze mam na on board vyreseny zvuk k filmum atd, proste 5.1 a to bych chtel aby zustlo tam, ale na ostatni veci bych chtel pouzivat Julii. Jen pro info kdyby to bylo podstatne mam Windovs 7 ultimate 32bit
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja mam v pocitaci 3 zvukovky. neni v tom problem...
Heppy

Příspěvek od Heppy »

3 zvukovky?? :D co s nema delas :D:D
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jedna je integrovana (na bezny poslech muziky, na filmy, a tak...), druha je M-Audio PCI s MIDI I/O (na Protools a podobny aplikace, na syntaky a samplery, atp...), treti je USB se vstupem na kytaru a mikrofon (na kytaru a mikrofon ;) ).

edit: a mam je normalne propojeny kabelama (USB -> PCI -> Integrovana), abych nemusel prepichavat bedny (mix se mi na stul nevejde).

edit2: a mam to v takovym malickym pocitaci (Soltek Qbic)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“