Pisnička na určité akordy
Pravidla fóra
Pisnička na určité akordy
Cau, nemate odkaz na nejakou pisnicku na tyto akordy C, D a G? dik
R.I.P Paul Gray
Re: Pisnička na určité akordy
Bluesovou dvanáctku
Nebo přidej Am a Em a máš Závišovu Cukrářskou.
Nebo přidej Am a Em a máš Závišovu Cukrářskou.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
NicholasRush
Kytara Squier Strat Affinity Fat HSS
Kombo Fender Frontman 15G
ME: Digitech RP350
Dunlop Tortex 0.60
Boss DS-1
Sony MDR-XD200
Španělka
Kombo Fender Frontman 15G
ME: Digitech RP350
Dunlop Tortex 0.60
Boss DS-1
Sony MDR-XD200
Španělka
Tady jich je habaděj:

možná by ses spíš měl naučit i další, než hledat skladby na tyhle tři 
elektrika: Ibanez rgr 321ex , Dimavery strat
akustika: Cremona Luby
Kombo: Roland Cube 30X
akustika: Cremona Luby
Kombo: Roland Cube 30X
jeste bych se rad zeptal mam problem u akordu D zahrat jenom spodni 4 struny abych neuhodil i ty dve vrchni a u Akordu C do te jedne. Prosím poradte nejaky ,,trik" dik
R.I.P Paul Gray
Cvičit, cvičit, cvičit...co na to jiného říct?Slipknot píše:jeste bych se rad zeptal mam problem u akordu D zahrat jenom spodni 4 struny abych neuhodil i ty dve vrchni a u Akordu C do te jedne. Prosím poradte nejaky ,,trik" dik
Jinak u D nemá znít také jen jedna struna (E)... Takže si můžeš pomoci u obou akordů tím, že si E ztlumíš palcem, nebo se nauč chytat C jako x 1 x 2 3 3...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Co tim myslis ?, nebo se nauč chytat C jako x 1 x 2 3 3...
R.I.P Paul Gray
Že nebudeš držet C jen 3 prsty, jak je to běžné, ale použiješ i malíček - prsteník a malík pak mačkají struny E a A (ve 3. poli)... Pak ten akord můžeš hrát přes všech 6 strun...Slipknot píše:Co tim myslis ?, nebo se nauč chytat C jako x 1 x 2 3 3...
Ono jsem to měl spíše napsat 0 1 0 2 3 3 - "x" se většinou označuje struna, která nemá zaznít...Slipknot píše:aha uz to x 1 x 2 3 3 chapu
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hlavně mám dojem, že je úzus psát to od tlustého E, takže 332010, ne?
V této podobě to C samozřejmě hrát lze, nicméně už to je spíš C/G, ale to je jen drobný detail.
Každopádně autorovy bych doporučil koupit si Já, písnička 2 a 3 minimálně a učit se i další akordy. A pokud si chce hrát hned, tak je možné v podstatě cokoli na 3 durové akordy v pozici tóniky, dominanty a subdominanty přetransponovat do těch zadaných.
V této podobě to C samozřejmě hrát lze, nicméně už to je spíš C/G, ale to je jen drobný detail.
Každopádně autorovy bych doporučil koupit si Já, písnička 2 a 3 minimálně a učit se i další akordy. A pokud si chce hrát hned, tak je možné v podstatě cokoli na 3 durové akordy v pozici tóniky, dominanty a subdominanty přetransponovat do těch zadaných.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hérdek...do teď jsem žil v domnění, že je to naopak - tedy že se to píše od tenkého e... Musím se na to někde podívat, abych případně nepsal někde voloviny...Nero píše:Hlavně mám dojem, že je úzus psát to od tlustého E, takže 332010, ne?![]()
- Nero
- Rádce
Já celý život píšu od basového éčka. Neříkám, že to nutně musí být pravda, ale nevybavuju si, že by to jinde na nějakém směrodatném zdroji bylo jinak.
Proto jsem taky dlouho přemýšlel, co za podivný hmat to popisuješ, když si to psal obráceně
Proto jsem taky dlouho přemýšlel, co za podivný hmat to popisuješ, když si to psal obráceně
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jop.Nero píše: učit se i další akordy
A nauč se třeba kadenci G (pro začátek), není to těžké, a spousta věcí se tam dá transponovat "odjinud".
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Kamahl má pravdu, sežeň si Já písnička (což nebude problém, protože to má doma většina lidí), najdi nějakou písničku kterou tam znáš (což taky nebude problém) a začni jí hrát. V tom prvním díle jsou jednoduché na zahrání, akordy tam jsou také namalované, tak cvič a cvič.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Sorry ze sem pisu, ale - neni nahodou C dur slozenej z tonu c,e,g ? E + 3pultony = G. Neco jsem ne-postrehl?Nero píše:Hlavně mám dojem, že je úzus psát to od tlustého E, takže 332010, ne?V této podobě to C samozřejmě hrát lze, nicméně už to je spíš C/G, ale to je jen drobný detail.
Hodně budem někde...
tady najdes mraky pisnicek http://www.supermusic.sk/
z jakeho to ma byt zanru? neco k taboraku? nebo neco tvrdsiho?
---
z jakeho to ma byt zanru? neco k taboraku? nebo neco tvrdsiho?
---
- Nero
- Rádce
Pokud narážíš na značku "C/G", tak to znamená, že jde o obrat Cduru, a to takový, že v basu je G, nikoli C, jak by mělo být. Jde tedy o kvartsextakord. (Obrat s E v basu by byl sextakord.)SUK píše:Sorry ze sem pisu, ale - neni nahodou C dur slozenej z tonu c,e,g ? E + 3pultony = G. Neco jsem ne-postrehl?Nero píše:Hlavně mám dojem, že je úzus psát to od tlustého E, takže 332010, ne?V této podobě to C samozřejmě hrát lze, nicméně už to je spíš C/G, ale to je jen drobný detail.
Jinak Cdur se pochopitelně skládá z tónů c, e, g.
PetrPeter 1975 - 2008