Levnější elektroakustika

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Spyro4fight

Levnější elektroakustika

Příspěvek od Spyro4fight »

Zdravím...
Koukám po nějaké levnější elektroakustice...
Hraju asi rok na půjčenou obyč. španělku a teď ji musím vrátit...
Mám pár tipů: STAGG SW206CETU-LH BK
IBANEZ V 72LECE
Stojí některá z nich za zvážení?..Nejsem žádnej profík..
Popř. poraďte jinou variantu...dik moc
rocky77

Re: Levnější elektroakustika

Příspěvek od rocky77 »

Když trochu pohledáš, najdeš tu na fóru několik témat, kde se toto řeší... :roll:

Ale budiž... Již klasická otázka na úvod - skutečně potřebuješ elektroakustiku? Využiješ ji? A kolik můžeš investovat...?

Jinak za mne z těch dvou ani jednu... :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Spyro4fight

Příspěvek od Spyro4fight »

Chtěl bych něco tak do 5000Kč...myslíš,že obě tyhle stojí za pendrek? Myslím,že žádný koncerty mě nečekají...spíš si zahrat s kamošem,co ma taky el-ak. kytaru...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ze Staggu asi spis mrknout na radu James Neligan, k ty Ibanezce taky lze najit vyhodnejsi (lepsi, nebo levnejsi v podobne kvalite) variantu. ale jako u kazdeho takoveho nakupu to chce vybrat/zkontrolovat konkretni nastroj...

edit: a chces tedy:
1) vytipovat tu nejlevnejsi, ale pouzitelnou elektroakustiku?
nebo
2) chces za 5 tisic vybrat co nejlepsi nastroj?
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

A kamarád má aparát přes který hraje a nebo si jen koupil elektroakustiku a poradil ti ať si ji koupíš taky? Za mě: http://kytary.cz/cort-sfx1f/HN108692/
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Taky bych se přiklonil ke zvážení nutnosti elektroakustiky. To že jí má kámoš taky a chcete hrát spolu neznamená že musíte hrát přes kombo (či dvě, pokud má dvě). Maximálně kdyby jste chtěli hrát pro celý barák a přilehlé sousedství.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

tadeasp píše:A kamarád má aparát přes který hraje a nebo si jen koupil elektroakustiku a poradil ti ať si ji koupíš taky? Za mě: http://kytary.cz/cort-sfx1f/HN108692/
Špatná kytara to není, ale díky užším lubům je dle mého vhodnější na hru přes aparát - nasucho to není úplně ono...
jakub.kubaaa píše:Maximálně kdyby jste chtěli hrát pro celý barák a přilehlé sousedství.
Tak nějak :D
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Paris píše:ze Staggu asi spis mrknout na radu James Neligan
Škoda že je nikde moc nemají, rád bych si někdy nějakou zkusil - Kubajz tady z fóra ji má a když jsem ji měl v rukou (už je to ale dost dlouho), divil jsem se jak solidní kytary Stagg umí.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja jich mel v ruce asi pet (zhruba pred ctrnacti dny) primo u distributora. mit na tohle prebytecny penize, tak uz mam asi NA72 doma. akorat cedrovy nemeli zadny, uz se prej nedelaj (ale to neva, washburn dela ;) ).
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Spyro4fight píše:Zdravím...
Koukám po nějaké levnější elektroakustice...
Hraju asi rok na půjčenou obyč. španělku a teď ji musím vrátit...
Mám pár tipů: STAGG SW206CETU-LH BK
IBANEZ V 72LECE
Stojí některá z nich za zvážení?..Nejsem žádnej profík..
Popř. poraďte jinou variantu...dik moc
Hele, podle mně jsou kytary od staggu to nejhorší, co můžeš sehnat.. Do těch 10 000 vol spíš Corta. Sice jsem jimi pořád opovrhoval, ale když jsem je zkoušel, tak jsem názor musel přehodnotit. Za ty ceny nabízí dobré nástroje.
Již klasická otázka na úvod - skutečně potřebuješ elektroakustiku? Využiješ ji? A kolik můžeš investovat...?
Taky bych se přiklonil ke zvážení nutnosti elektroakustiky. To že jí má kámoš taky a chcete hrát spolu neznamená že musíte hrát přes kombo (či dvě, pokud má dvě). Maximálně kdyby jste chtěli hrát pro celý barák a přilehlé sousedství.
Taky jsem si tenkrát koupil elektroakustiku, protože jsem si myslel, že jí využiju.. Půl roku mi to sice bylo k prdu, ale pak se to nakonec vyplatilo - využívam to teď hodně často, jak na koncerty, tak na nahrávání.. Když se hraje nějaký koncert, tak je rozhodně lepší elektroakustika, než brát mikrofonem akustiku..

Tohle si musí už v hlavě srovnat Spyro4fight sám :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

John M. William píše:Hele, podle mně jsou kytary od staggu to nejhorší, co můžeš sehnat..
Ále běž se vycpat. Do čtyř tisíc je to víceméně o kusu spíš než o značce a typu (čest výjimkám jako třeba E70 od Cortu, která má docela vyrovnanou produkci a za ty peníze je to asi nejlepší volba), a výš má Stagg řadu James Neligan a to jsou ve své třídě solidní kytary. Na Stagg se kydá špína, protože je nejznámější, byl tu první a ty kytary nevypadají tak hrozně jako od spousty ostatních výrobců levného topného dříví a lákají začátečníky vzhledem, hluché jsou skoro všechny z těch nejlevnějších. Zkus si někdy Epi DR100, ty jsou hlušší než kdejaký Stagg. Každopádně SW206 ne, ta za moc nestojí (měl jsem v ruce pár jejích neelektrifikovaných sestřiček a je to v té třídě lehce horší průměr). Co třeba Cort MR-E?

Kupovat si elektroakustiku jen proto, že ji má kámoš, je volovina. Důvod pro elektroakustiku je jediný - když je potřeba větší hlasitost než dá samotná akustika, tzn. hlučná kapela a koncerty.

A konkrétní kytara se vybírá tak, že člověk obchází obchody, zkouší všechno, na co má peňauze, od každého typu všechny exempláře, a pamatuje si, které se mu líbily; pak obejde jen ty, které se mu líbily a vybere tu, která ho zaujala nejvíc.
John M. William

Já bych si prostě Stagg v životě nepořídil a tečka. Pro mně to nejsou hudební nástroje.. Nemá cenu se o tom bavit.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak jasne, nekdo vybira kytaru podle jejich kvalit (cimz se Staggu nejak nezastavam).
John M. William

...EDGE... píše:Tak jasne, nekdo vybira kytaru podle jejich kvalit (cimz se Staggu nejak nezastavam).
Tak je možný, že Stagg má dobrý kytary, to neříkam.. ale na to, co jsem zatim hrál.. tomu se kytary nedalo říkat.. škoda těch zbytečně pokácených stromů. Na druhou stranu, držel jsem jich v ruce kolik.. 10? Takže možná soudim trochu zbytečně.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

pesan

Elektroakustika

Příspěvek od pesan »

Scháním elektroakustiku za rozumnou cenu vybrala jsme si 2 a rozhoduju se mezi těmi to
http://kytary.cz/ibanez-v-74ece-opn/HN129181/
http://kytary.cz/cort-ad-880ce-ns/HN102667/
hraju akusticky ale zahraju si přes elektriku
Díky za názor
Ps. nechci jumbo
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 29.08.2013 12:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

John M. William píše:Když se hraje nějaký koncert, tak je rozhodně lepší elektroakustika, než brát mikrofonem akustiku..
Noo, noo, to bych teda netvrdil. Elektroakustika má smysl, když hraješ s hlučnější kapelou, nebo s tou kytarou potřebuješ hopsat. Pokud to má nějak hrát, tak je k tomu potřeba spešl akustický kombo, teda pokud to má mít zvuk alespoň vzdáleně podobnej akustický kytaře. Píchnout to rovnou do linky, to dá zvuk jak z prdele, s kombem k elektrický kytaře to nebude znít jako akustická kytara (třeba některý soukous kytaristi to tak dělaj, já si teda nejsem jistej, jestli je to kvůli tomu, že se jim to tak líbí, nebo jestli na poušti nic lepšího nenašli).

Každopádně se sebelepší elektroakustikou to nebude nikdy hrát tak pěkně, jako akusticky na mikrák.

--------------------------------------------

ale třeba ze mě mluví zapšklost, že já jsem si s tou elektroakustikou neporadil :(
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

jeleniste píše:
John M. William píše:Když se hraje nějaký koncert, tak je rozhodně lepší elektroakustika, než brát mikrofonem akustiku..
Noo, noo, to bych teda netvrdil. Elektroakustika má smysl, když hraješ s hlučnější kapelou, nebo s tou kytarou potřebuješ hopsat. Pokud to má nějak hrát, tak je k tomu potřeba spešl akustický kombo, teda pokud to má mít zvuk alespoň vzdáleně podobnej akustický kytaře. Píchnout to rovnou do linky, to dá zvuk jak z prdele, s kombem k elektrický kytaře to nebude znít jako akustická kytara (třeba některý soukous kytaristi to tak dělaj, já si teda nejsem jistej, jestli je to kvůli tomu, že se jim to tak líbí, nebo jestli na poušti nic lepšího nenašli).

Každopádně se sebelepší elektroakustikou to nebude nikdy hrát tak pěkně, jako akusticky na mikrák.

--------------------------------------------

ale třeba ze mě mluví zapšklost, že já jsem si s tou elektroakustikou neporadil :(
Odpovídáš na dva roky starý příspěvek-to pesanovi asi moc nepomůže....

To pesan: Asi bych šel do toho Corta. Nevybírej podle obrázků ale podle zvuku. Čau
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jeleniste píše:
Pokud to má nějak hrát, tak je k tomu potřeba spešl akustický kombo, teda pokud to má mít zvuk alespoň vzdáleně podobnej akustický kytaře. Píchnout to rovnou do linky, to dá zvuk jak z prdele,
To není pravda. Kytara se slušným snímačem a preampem jde dát přímo do mixu (pokud je na podiu), nebo stačí použít DI box. Používá se to tak běžně.
Já hraju na obojí najednou - v kytaře mám kvalitní snímač piezo + mikrofon, a další mikrák mám na ramínku stojanu zpěvového mikrofonu.
Potom namixuju zvuk tak aby se mi líbil, přičemž jiný poměr dám do monitorů a jiný do lidí. Takže dopředu jde lepší zvuk (spíše mikrofon), a odposlechy jsou zase odolnější na vazbu (spíše piezo). Není to potom tak citlivé na pohyb u mikrofonu, je to odolnější na vazbu, a na sóla nůžu k mikrofonu blíž, takže se tím "zesiluju".
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Elektroakustika

Příspěvek od Nero »

pesan píše:Scháním elektroakustiku za rozumnou cenu vybrala jsme si 2 a rozhoduju se mezi těmi to
http://kytary.cz/ibanez-v-74ece-opn/HN129181/
http://kytary.cz/cort-ad-880ce-ns/HN102667/
hraju akusticky ale zahraju si přes elektriku
Díky za názor
Ps. nechci jumbo
Papírově bych šel radši do Corta. Prakticky do toho, co na prodejně bude hrát líp.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
gembec

Příspěvek od gembec »

ten ibanez hraje dobre aj ked to neni ani polomasiv, mam ju odskusanu, cort som neskusal.
ja som pred casom tiez hladal elektroakustiku okolo tejto ceny ale potom ma tu spravne nasmerovali (jeleniste a spol) a nakoniec som kupil polomasiv akustiku a som spokojny, v tejto cene to je pre mna lepsia volba.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“