Nahrávání coververzí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
vojtechkrupicka

Re: Nahrávání coververzí

Příspěvek od vojtechkrupicka »

tak jsem jim napsal a maj tam chybu. nestojí 2500, ale 12 500kč :D
ale poradili mi at si stáhnu traktor, reason nebo fruity loops, že by to pro mý účely mohlo stačit. tak to vyzkoušim
vojtechkrupicka

tak jsem to všechno stáhnul, nic z toho mi nejde, navíc jsou to všechno demoverze, tak jsem přemejšlel, že bych si koupil tenhleten software http://muziker.cz/pc-software/nahravaci ... uel-2.html píšou tam, že je pro začátečníky, tekže ideální pro mně
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

vojtechkrupicka píše:to je jasný, že bych to musel zahrát naprosto stejně. Tak přeci jenom vypadá to líp když se hraje na akustický.

Můžeš mi prosím prozradit, proč chceš vůbec dělat covery?
Nějak se v tom přestávám orientovat... Ze začátku to vypadalo, že chceš kvalitní zvuk, pak jsme se krkolomně dostali k el. bicím, teď to vypadá, že snad chceš jen na něco balit holky...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
vojtechkrupicka

no prostě mě láká si nahrát nějaký coververze. to je všechno.
ale stejně mi za chvíli nezbyde nic jinýho než nahrávat i obraz na těch elektronickejch.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

vojtechkrupicka píše:Ještě mě napadla jedna věc, že bych nahrál obraz na klasickej bicích a zvuk na elektronickej. šlo by to, né?

Šlo by to samozřejmě!! jen to chce sladit potom synchronizaci obrazu a zvuku.... v opačném případě by si v očích muzikant a lidí zběhlých v muzice byl za blbce :?
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:
vojtechkrupicka píše:to je jasný, že bych to musel zahrát naprosto stejně. Tak přeci jenom vypadá to líp když se hraje na akustický.

Můžeš mi prosím prozradit, proč chceš vůbec dělat covery?
Nějak se v tom přestávám orientovat... Ze začátku to vypadalo, že chceš kvalitní zvuk, pak jsme se krkolomně dostali k el. bicím, teď to vypadá, že snad chceš jen na něco balit holky...

mě taky uniká smysl toho všeho.... nejenu Vojtěcha, ale tak nějak obecně. proč si dávat práci s nahráváním coveru a jeho úpravou i do obrazu a pak to celý nasypat zadáčo na server?! :shock:
ještě tak pochopím, když našprtáš covery i s kapelou a celé to prostě za prašule zahraješ. Po takových kapelách je poptávka, sama jsem jich pár prošla a nebráním se ani budoucí spolupráci s takovými... on čím kvalitnější kopie, tím to může být větší holírna!! Ale proč to celé dělat zadarmo???? :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
vojtechkrupicka

zatim jsem se pořád nedokopal k nahrání bubnů. asi to nahraju rovnou i s obrazem na elektronickejch.
je nějakej z těch softwarů, který mi poradili v obchodě, že se dá zdarma stáhnout dobrej?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pavlii píše:Koukám, že se to pomalu stáčí do "Studio a recording" :lol: otázky jsou:

- čím zvuk nahráváš (typ mikrofonu apod.)
- umístění mikrofonu
- do čeho nahráváš (zvukovka apod.)

P.

Právě! nechcete tento thread přetáhnout právě do té skupiny "Studio a recording"?? Bude to ku prospěchu věci... hlavně Vojta Krupička, jako tazatel se tam dozví asi fundovanější rady. my jsme jen obyčejní bubeníci. 8)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Když si tak pročítam toto téma od začátku, myslím, že tu Vojtěch dostal tolik odpovědí, že to musí stačit. Jen kdyby je chtěl pochopit a něco si z nich vzít. I ten přesun do jiné sekce tu padl.. už to začíná být trochu kolovrátek :)

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Rozděleno, pro zachování logiky jsem zde smáznul Nerův příspěvek (stejně se týkal infa o rozdělení) a pokračování ohledně nahrávání je zde.

V tomto vláknu tedy prosím pokračovat na téma z bubenické oblasti (bez principu nahrávání) 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
fuxleep

Příspěvek od fuxleep »

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
nefertiti101

Příspěvek od nefertiti101 »

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda by byl někdo schopný nahrát mi cover verzi této písně:
https://www.youtube.com/watch?v=dtwCr7AWLhk
Prosím ozvěte se na mail: nefertiti101@seznam.cz. Moc děkuji.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

NEFERTITI, trošku tápu v tom, jestli hledáš zvukaře, který by nahrál tebem jak bubnuješ part s této písničky do originálního základu... nebo jestli hledáš hráče, co ti pro bůchví jaké účely nabouchá na bubny tuhle písničku.

Pokud je to ten první případ, pak bych možná doporučila juknout ke zvukařům a domluvit se s nějakým majitelem domácího studia..... pokud je to druhá alternativa, pak věřím, že tohle by ti z místních bubeníků, alespoň z těch co tu znám déle, nabibnoval zřejmě úplně každý ;)

Pokud to má být snad nahrávka pro účely nějaké konfrontace vlastní hry, či nějaké promo co za sebe dáš někam na na net, tak zkus být k sobě náročnější a dej si vyšší cíle... bude to produktivnější!! Fakt, uvidíš (y)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vzhledem k tomu, že Nefertiti se prezentuje až na tento příspěvek výhradně v sekci Zpěv, potřebuje to nejspíš jako podklad ke svému zpěvu.
nefertiti101

Děkuji, já jsem spíš myslela celou tu melodii nahrát, ne jen bubny, teď se dívám, že jsem se trošku minula tématem :) Potřebovala bych čistě jen tu píseň bez zpěvu. Skládám své texty a tuhle nemůžu najít jen v cover verzi...

Monikad píše:NEFERTITI, trošku tápu v tom, jestli hledáš zvukaře, který by nahrál tebem jak bubnuješ part s této písničky do originálního základu... nebo jestli hledáš hráče, co ti pro bůchví jaké účely nabouchá na bubny tuhle písničku.

Pokud je to ten první případ, pak bych možná doporučila juknout ke zvukařům a domluvit se s nějakým majitelem domácího studia..... pokud je to druhá alternativa, pak věřím, že tohle by ti z místních bubeníků, alespoň z těch co tu znám déle, nabibnoval zřejmě úplně každý ;)

Pokud to má být snad nahrávka pro účely nějaké konfrontace vlastní hry, či nějaké promo co za sebe dáš někam na na net, tak zkus být k sobě náročnější a dej si vyšší cíle... bude to produktivnější!! Fakt, uvidíš (y)
nefertiti101

Ano, ano, je to přesně tak :)
Hendrek píše:Vzhledem k tomu, že Nefertiti se prezentuje až na tento příspěvek výhradně v sekci Zpěv, potřebuje to nejspíš jako podklad ke svému zpěvu.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Aha, tak to sorry..... reaguji jako bubenice na otázku v sekci bubeníků;) nemám čas ani důvod sledovat, kde všude tazatelka co napsala.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Doporučuji Nefertiti položit dotaz spíše zde: hledam-nabizim/
Tady je sekce o bicích a tudíž jsi OT.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Zkus napsat sem a domluvit se na výrobě podkladu: http://www.midistage.cz/

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“