Poraďte jaké aktivní repro kolem 15 tis./ pár

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
HPE

Poraďte jaké aktivní repro kolem 15 tis./ pár

Příspěvek od HPE »

Zdravím všechny,
potřeboval bych radu ohledně aktivních repro. Vím, že za 7,5 tis. Kč/ za 1 bednu nemůžu očekávat nic extra, ale nemáte nějaký tip?

Zatím mám vyhlédnutou:
Mackie http://kytary.cz/mackie-th-15a/HN108172/. Prý hrajou slušně, ale mají menší výkon a odchází výšky. Někdo nějakou osobní zkušenost?
Samson http://kytary.cz/samson-d415/HN114256/. Pro mne naprosto neznámá firma. Na zahraničních diskusích chválí, ale zdá se mi malá citlivost (96 dB). Slyšel je někdo?

Má někdo s těmito bednami osobní zkušenost, popř. doporučíte jiné??? Podmínkou jsou pouze 15" basák a cena kolem 7,5 tis. Nebráním se ani bednám s 12" basákem + časem dokoupit sub.

Potřebuji to na občasné venkovní akce (DJ) s kamarády :roll: - žádná kapela...

Díky za každou radu k tématu!
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte jaké aktivní repro kolem 15 tis./ pár

Příspěvek od rain »

zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Podívej se na bazar. Občas se tam něco velmi slušného objeví.
Pokud nepojedeš se subbasy, pořizuj 15" bedny. (takže tvá úvaha je správná :wink: )
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
grock

Příspěvek od grock »

Pokud mají Mackie citlivost 116 a Samson jen 96,tak se menšího výkonu u Mackie vůbec neboj.Myslím si ale,že těch udávaných 116 je pro ten výškáč,ty potřebuješ porovnat citlivost těch 15tek..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
HPE

Příspěvek od HPE »

grock píše:Pokud mají Mackie citlivost 116 a Samson jen 96,tak se menšího výkonu u Mackie vůbec neboj.Myslím si ale,že těch udávaných 116 je pro ten výškáč,ty potřebuješ porovnat citlivost těch 15tek..
Tak teď jsem mrknul na technické specifikace a s citlivostí to je takto:
Mackie 121 dB
Samson 124 dB
O tom, jestli to platí na výšky nebo bass nikde ani zmínka...

No nic, asi zvednu zadek a budu muset zajet omrknout někam, kde je mají na krámu.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ty čísla nejsou citlivost, nýbrž akustický tlak při nominálním výkonu dané bedny.

Rozdíl 3dB znamená dvojnásobek akustického tlaku.

Jestli se dá těm údajům věřit, znamená to, že při nominální úrovni signálu z mixu (když ledky ukazujou 0 dB...)
hraje Samson 2x víc.

Ten TH15 znám a je to tak pro cvičitele na aerobik, pro živou hudbu ani náhodou, Samsony neznám, ale obecně - max SPL 124 dB je pro živou hudbu dost málo...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
HPE

Příspěvek od HPE »

pavel2 píše:Ty čísla nejsou citlivost, nýbrž akustický tlak při nominálním výkonu dané bedny.

Rozdíl 3dB znamená dvojnásobek akustického tlaku.

Jestli se dá těm údajům věřit, znamená to, že při nominální úrovni signálu z mixu (když ledky ukazujou 0 dB...)
hraje Samson 2x víc.

Ten TH15 znám a je to tak pro cvičitele na aerobik, pro živou hudbu ani náhodou, Samsony neznám, ale obecně - max SPL 124 dB je pro živou hudbu dost málo...
Díky za vysvětlení.

Nějaký tip na bedny za uvedenou cenu nemáš? Dívám se po nějakých bazarových např. HK audio nebo db Technologi, ale stejně za tu cenu jsem nic nenašel - musel bych ještě tak 2 tis. na bednu přihodit. To už je na mne moc, na to že to použiju tak 6x do roka. Jak jsem psal, nechci to pro živou kapelu, ale občasné DJ akce s kamarády.

Všeobecně nerad kupuji nějaký úplný šunty, měl jsem půjčený Omnitronic KB215 a vydržely 3 akce než se nejdřív uklepala výhybka a nakonec upálila tlumivka...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak výrobce TH15 dokonce uvádí Max SPL 116dB/m - to je asi realita...

V bazarech jsem teď zahlíd EM151Kit, pár za 8 000 Kč, k tomu zesilovač za 7 000 Kč pořídíš a bude to hrát ÚPLNĚ JINAK, než ty plasťáčky.

Zesilovače třeba Tapco J2500, QSC GX5, RMX 2450, Behringer EP2500, EAW CAZ 2500 ap.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“