Nefunkční singly na Squiru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
NicholasRush

Nefunkční singly na Squiru

Příspěvek od NicholasRush »

Mám tuhle kytaru ( http://kytary.cz/squier-affinity-fat-st ... /HN082782/ ) už několik let a 99,999% času hraju přes humbucker u kobylky, ale teď po dlouhé době jsem to chtěl přepnout na singly a nic, vůbec to nehrálo. Hrajou mi jen 2 pozice. Humbucker sámotny a pak Humbucker plus střední single, ale ta hraje potišeji, takže hraju jen přes HB. Když dám jen single střední nebo u krku nebo oba, tak to nevydá žadný zvuk. Nevíte čím to může být? Ne že by mě to nějak extra vadilo, stejně použivám jen HB, ale tak by mě to zajímalo.
Kytara Squier Strat Affinity Fat HSS
Kombo Fender Frontman 15G
ME: Digitech RP350
Dunlop Tortex 0.60
Boss DS-1
Sony MDR-XD200
Španělka
woro90-1

Re: Nefunkční singly na Squiru

Příspěvek od woro90-1 »

Může to být cokoli uvnitř kytary. Přepínač, studeňáky, v principu i samotné snímače. Otevři to, propípej to a oprav to, co je přerušené či zkratované. Nejspíš to bude zkrat nebo přerušené vedení mezi snímači a přepínačem, dost možná upadlé drátky u přepínače.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jestli si za ty roky ani nepřepl na singly, klidně můžou být zaoxidovaný kontakty na přepínači, udělej co radí woro.
NicholasRush

Příspěvek od NicholasRush »

Díky chlapi, mrknu na to.
Kytara Squier Strat Affinity Fat HSS
Kombo Fender Frontman 15G
ME: Digitech RP350
Dunlop Tortex 0.60
Boss DS-1
Sony MDR-XD200
Španělka
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Flajtr píše:Jestli si za ty roky ani nepřepl na singly, klidně můžou být zaoxidovaný kontakty na přepínači, udělej co radí woro.
Přesně tak, třeba by stačilo prostříknout přepínač kontaktolem a mnohokrát za sebou přepínat mezi krajními polohami.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“