Kytara pro malé dítě
Pravidla fóra
Kytara pro malé dítě
Zdravím,
již jsem zde jednou přispívala kvůli radě ohledně flétny pro dceru, teď nám vychodila první třídu a chodí do hudební školy na flétnu.
Vzhlédla se námi i ve hraní na kytaru, což se mi líbí, protože já jsem jako malá na kytaru vždycky chtěla umět.
Říkali jsme si, že bychom tak rok počkali, než nám trochu povyroste, protože nám v hudebce radili, ať jí necháme alespoň ještě chvilku na té flétně, že je na kytaru ještě poměrně malá...
Tak jsme si říkali, že bychom jí koupili kytaru alespoň k narozeninám, které má až na podzim, ať se má na co těšit a začala by třeba i později. Co je nevyhnutelné je nejspíš menší velikost kytary. Koukala jsem na nabídku kytar http://kytary.cz/kytary/klasicke-kytary/ a vůbec si nejsem jistá tou velikostí. Ta 1/2 mi připadá děsně mrňavá, co myslíte??
již jsem zde jednou přispívala kvůli radě ohledně flétny pro dceru, teď nám vychodila první třídu a chodí do hudební školy na flétnu.
Vzhlédla se námi i ve hraní na kytaru, což se mi líbí, protože já jsem jako malá na kytaru vždycky chtěla umět.
Říkali jsme si, že bychom tak rok počkali, než nám trochu povyroste, protože nám v hudebce radili, ať jí necháme alespoň ještě chvilku na té flétně, že je na kytaru ještě poměrně malá...
Tak jsme si říkali, že bychom jí koupili kytaru alespoň k narozeninám, které má až na podzim, ať se má na co těšit a začala by třeba i později. Co je nevyhnutelné je nejspíš menší velikost kytary. Koukala jsem na nabídku kytar http://kytary.cz/kytary/klasicke-kytary/ a vůbec si nejsem jistá tou velikostí. Ta 1/2 mi připadá děsně mrňavá, co myslíte??
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytara pro malé dítě
nechcete ji vzit do hudebnin at si na to sahne? Pak uvidite co ji padne do ruky, treba ne pulka ale trictvrtka..
myslim, ze se da zacit na 3/4 (nas kluk zacal na 7/8). obcas se v hudebce nejake nastroje najdou, ucitel by mohl rovnou posoudit, jak bude velikost kytary sedet konkretnimu diteti...
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Kolik bylo asi roků Sunghovi J. , když se začal učit na kytaru?Říkali jsme si, že bychom tak rok počkali, než nám trochu povyroste, protože nám v hudebce radili, ať jí necháme alespoň ještě chvilku na té flétně, že je na kytaru ještě poměrně malá...
http://www.youtube.com/watch?v=g5WB-p-Q ... ure=relmfu
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Hm, asi to bude nejlepší, ale pak už to nebude překvapení, když si to osahá 
tak pak proste risknete 3/4.
edit: nebo viz woro, ano.
edit: nebo viz woro, ano.
Naposledy upravil(a) Paris dne 31.07.2011 22:46, celkem upraveno 1 x.
-
woro90-1
A co mu udělat maličko jiné překvapení - vzít ji na narozeniny do hudebnin 
edit: upraveno pohlaví potomka
edit2: dopsán důvod editace
edit: upraveno pohlaví potomka
edit2: dopsán důvod editace
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 31.07.2011 22:59, celkem upraveno 2 x.
JJ, asi to půjdu okouknout sama a uvidím jak ta 3/4 vypadá. Návštěva hudebnin by asi nebyla jako dárek dcerou úplně přijata
Ale díky! ;o)
akustická kytara pro 8leté děti
zdravím, potřeboval bych poradit ohledně akustické kytary pro 6ti až 8leté děti. jedná se především o velikost těla a s ním spojenou šířku krku. domnívám se správně, že pro malochy jsou lepší nylonové struny? uvítám i typy na konkrétní modely v nižší cenové relaci. z důvodu nutného nákupu na fakturu je bazar vyloučen. díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.09.2014 10:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s podobným threadem.
Důvod: Sloučeno s podobným threadem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Můj úhel pohledu je, že závisí, co se na tu kytaru budou chtít naučit. Jestli klasiku (klasická kytara s nylonkama), nebo praktické hraní k táboráku (westernka s kovovýma). Šmrdlat akordy na nylonku je opruz.
Každopádně mezi klasickýma kytarama bude podstatně větší možnost výběru malých kytar (1/2, 3/4, 7/8, ...) za nízkou cenu.
O vhodnosti strun (nylon vs. kov) pro dětské prsty jsem nikdy nic neslyšel, tak nemohu nic říct, ale myslím, že na tom nezáleží. Tvrdost strun se dá zvolit a navíc si prsty zvyknou.
Každopádně mezi klasickýma kytarama bude podstatně větší možnost výběru malých kytar (1/2, 3/4, 7/8, ...) za nízkou cenu.
O vhodnosti strun (nylon vs. kov) pro dětské prsty jsem nikdy nic neslyšel, tak nemohu nic říct, ale myslím, že na tom nezáleží. Tvrdost strun se dá zvolit a navíc si prsty zvyknou.
Re: akustická kytara pro 8leté děti
Velikost 3/4reason píše:zdravím, potřeboval bych poradit ohledně akustické kytary pro 6ti až 8leté děti. jedná se především o velikost těla a s ním spojenou šířku krku. domnívám se správně, že pro malochy jsou lepší nylonové struny? uvítám i typy na konkrétní modely v nižší cenové relaci. z důvodu nutného nákupu na fakturu je bazar vyloučen. díky
Struny podle toho co chcete hrát - na klasiku španělku, tzn. nylonové struny - tam bude výběr velký - koupil bych nějaký Strunal. Na hraní doprovodů k táboráku malou akustiku s kovovýma strunama - tam je výběr malý, ale najdou se - Cort, Yamaha, OSCAR SCHMIDT ... Kovové struny jsou na krátké menzuře dost měkké, takže se dají použít běžně pro děti .012
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
další věc je, zda se dítě bude učit samo doma, nebo chodit třeba do ZUŠ. Tam je požadavek na klasickou kytaru (španělku) s nylonovými strunami. Z vlastní zkušenosti je tam nejlepší konzultace s konkrétním pedagogem, který nechá dítě zahrát na různé velikosti kytar a pak doporučí a určitě i pomůže vybrat. Jinak za španělky Strunal se můžu postavit. Sám jsem na ni začínal v ZUŠ a je to parádní kytara, kterou už mám 14 let. Byla vybrána a zkontrolována pedagogem, po konzultaci s rodiči 
jinak co jsem tak zaslechl, tak se dětem doporučuje začínat na španělku právě kvůli nylonovým strunám, které jdou snáze mačkat a neboli po nich tolik bříška na prstech oproti kovovým strunám.
jinak co jsem tak zaslechl, tak se dětem doporučuje začínat na španělku právě kvůli nylonovým strunám, které jdou snáze mačkat a neboli po nich tolik bříška na prstech oproti kovovým strunám.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že reason ještě netuší, zda klasickou nebo westernku, nemyslím, že se jedná o kytaru do ZUŠ, jinak by už byl pedagogem instruován. Čili bych poprosil o upřesnění informací, co na tu kytaru chce vlastně provozovat.
Zbytečná starost, syn hraje od 7mi let na kovovky, a nikdy nebyl problém.Ctibi píše: jinak co jsem tak zaslechl, tak se dětem doporučuje začínat na španělku právě kvůli nylonovým strunám, které jdou snáze mačkat a neboli po nich tolik bříška na prstech oproti kovovým strunám.
Navíc pokud hraje i na elektriku trsátkem, a hraje z mojich tabulatur flatpickingem, tak španěla je na nic.
Prostě základ je co chce hrát, z toho vyleza na co hrát.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
díky za odpovědi. jedná se o nákup kytar pro volnočasové aktivity dětí. jde o to, naučit je správné držení nástroje a základní akordy (v práci nikdo z nás klasiku neumí, takže western). takže velikost 3/4 by mohla odpovídat?