GR4 Rammfire

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

GR4 Rammfire

Příspěvek od BUSTER »

Nik 555 píše:Zdarec, skuste taky Rammfire od Guitar Rig 4. Spolupracoval na něm R.Kruspe z rammstein. Je to simulace tripla ractifiera a je v něm zakomponovaná simulace Kruspeho 4x12 boxu i s jeho mikrofony. Na high gain je to fakt brutál.
Info zde:
:arrow: http://www.native-instruments.com/#/en/ ... /rammfire/
kluci... :oops: jak to mam nainstalovt?? je me jedno jestli je to demo.. ale normalne dam at me poslou odkaz na mail .. je to uz měsíc a furt nic(vše sem vyplnil správne..) jak to mam stáhnout?? :oops: dík
huxd

Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Příspěvek od huxd »

Podívej se v mailech do spamu, já to tam taky našel. Seznam.cz mi to z nějakýho nepochopitelnýho dúvodu šoupnul rovnou do spamu!!!
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

huxd píše:Podívej se v mailech do spamu, já to tam taky našel. Seznam.cz mi to z nějakýho nepochopitelnýho dúvodu šoupnul rovnou do spamu!!!
:shock: ajo! ..- díky! .. ale je problém že to nejde naistalovat.. :cry: .. prosím-jak to mam nainstalovat?
huxd

Příspěvek od huxd »

"odkaz ke stažení přichází přes e-mail po odeslání formuláře".
Já už si to nepamatuju, jak to přesně s tou instalací je, už to mám od října 2010. Ale máš na stránce GR přesný návod, jak to stáhnout. Pokud tomu nerozumíš, použij překladač. :wink:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

huxd píše:"odkaz ke stažení přichází přes e-mail po odeslání formuláře".
Já už si to nepamatuju, jak to přesně s tou instalací je, už to mám od října 2010. Ale máš na stránce GR přesný návod, jak to stáhnout. Pokud tomu nerozumíš, použij překladač. :wink:
jo.. ma se to 1-stáhnout, 2-nainstalovat,3-zadat kod aktivace který přišel na mail.. jenomže: stáhnul jsem vbez problémů..-- ale nejde me to extrahovat .. a když na to kliknnu tak to taky nejde.. ?? nevíte co s tím? :cry:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ma to spravnou velikost? co to je? zip nebo aplikace?
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

Paris píše:ma to spravnou velikost? co to je? zip nebo aplikace?
.. nevím co tomu bylo..:( ale stáhl sem to znovu a uz sem to i nainstaloval.. ten kod nevím kam zadat..?? ..a taky nevím jak to mam pustit?(kytaru do pocítace píclou mám a výstup taky.. ?? dík
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Re: GR4 Rammfire

Příspěvek od Kosak »

momentalne jsem rammfire zkusil a musim rict ze moc nadseny nejsem, kdyz jsem si trochu pohral s "gratifierem", coz je taky nejaka kopie mesy, dostal jsem z toho mnohem vic gainu a tight zvuku nez z rammfire apce, ktery mi prisel trochu nemastny neslany, navic ten simulovany rammfire reprobox je bida bidouci

vim ze to melo napodobovat triple recto, ale podle me se to ani trochu nepovedlo

tak a ted flejmujte jak jsem hluchej a neumim si to nastavit :D
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Kosak píše:momentalne jsem rammfire zkusil a musim rict ze moc nadseny nejsem, kdyz jsem si trochu pohral s "gratifierem", coz je taky nejaka kopie mesy, dostal jsem z toho mnohem vic gainu a tight zvuku nez z rammfire apce, ktery mi prisel trochu nemastny neslany, navic ten simulovany rammfire reprobox je bida bidouci

vim ze to melo napodobovat triple recto, ale podle me se to ani trochu nepovedlo

tak a ted flejmujte jak jsem hluchej a neumim si to nastavit :D
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 1.08.2011 12:44, celkem upraveno 1 x.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Kdyz jsem nainstaloval GR4, tak jsem to kratce zkousel a nemam potrebu se k tomu vracet. Rammfire je stejna bida jako gratifier. Jedina amp simulace, co je z GR4 trochu pouzitelna, je imho sansamp a orange. I kdyz i to se da nahradit free vecma s lepsim vysledkem. Jen muj nazor po asi peti letech hrani si s sw simulacema kytarovejch apcu;)
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Já mam Rammfire nastavenej takto:
Obrázek

a vytáhnu z toho takovejhle zvuk:
http://www.youtube.com/watch?v=GuUduqlf ... re=related
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Noo, tak to uplna bida neni, ale idealni to taky neni. Chybi tomu stredy, na nosnym tonu a tak cca na prvni a druhy harmonicky se toho deje malo. Prevazuje tam zkresleni ve vejskach a stredovejskach a k tomu basovej nezaostrenej bordel. Takze to na prvni poslech jakoby pusobi mohutne, ale za chvilicku zjistis, ze to jednak nema zivot a energii a zadruhe kdybys mel slozitejsi aranz, kde nebude hrat vsechno unisono, tak se ti to zacne ztracet v mlze. Ale musim rict, ze to mas nastaveny jeste docela slusne oproti tomu, co treba leze z presetu, nebo co z toho lezlo me.

EDIT: ale rozhodne byt tebou vyzkousim Lepou LeCto (simulace rectifiera), nebo nejaky jiny veci od LePou, pripadne TSE X30 (simulace engl preampu e530) . A jako impulsy bedny rozhodne stoji za vyzkouseni free pack od catharsis - http://catharsis.supremepixels.com/impu ... redman.zip
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Amorph píše:Noo, tak to uplna bida neni, ale idealni to taky neni. Chybi tomu stredy, na nosnym tonu a tak cca na prvni a druhy harmonicky se toho deje malo. Prevazuje tam zkresleni ve vejskach a stredovejskach a k tomu basovej nezaostrenej bordel. Takze to na prvni poslech jakoby pusobi mohutne, ale za chvilicku zjistis, ze to jednak nema zivot a energii a zadruhe kdybys mel slozitejsi aranz, kde nebude hrat vsechno unisono, tak se ti to zacne ztracet v mlze. Ale musim rict, ze to mas nastaveny jeste docela slusne oproti tomu, co treba leze z presetu, nebo co z toho lezlo me.

EDIT: ale rozhodne byt tebou vyzkousim Lepou LeCto (simulace rectifiera), nebo nejaky jiny veci od LePou, pripadne TSE X30 (simulace engl preampu e530) . A jako impulsy bedny rozhodne stoji za vyzkouseni free pack od catharsis - http://catharsis.supremepixels.com/impu ... redman.zip

Je fakt že to ideální není, protože mi přijde že tóny se jakoby ztrácej. Ty LePou jsem zkoušel, buďto je neumim nastavit nebo se mi prostě moc nezdál ten zvuk ale je dost možný že to první :lol:
Každopádně plánuju vést kabel z preampu v aparátu do zvukovky a pak používat jen simulaci boxu.
To si myslim že by se dalo dosáhnout slušných výsledků ne? :)

EDIT: CO se týče impulsů, tak mohutnější mi přišli ty od Guitar Hack, ale jsou zase celkem nabasovaný.
A to že Kruspe z rammsteinů ten rammfire hrozně vychvaluje a předvádí. To je prostě jen reklama ne? :lol:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

me nepsrislo, ze by ho tak predvadel ... proste rek, ze se mu to hodi, kdyz nemuze mit aparat.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Paris píše:me nepsrislo, ze by ho tak predvadel ... proste rek, ze se mu to hodi, kdyz nemuze mit aparat.
Aha, docela by mě zajímalo co tam všechno říká. Já mam s tou angličtinou trochu problém od základky :?

EDIT: Ale usoudil jsem to z toho že popisuje jak použil svoje mikrofony na jeho reprobox v jeho místnosti aby vytvořil impulsy pro control room v GR. Nějak tak jsem to pochopil. Ale to nemění nic na tom že ta simulace recta asi nebude to pravý..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no jestli mluvime o stejnem videu (od NI), tak on tam o tom mluvi az tak posledni dve minuty. predtim mluvi (co sem teda pochopil ja) o necem jinym ... jak hledal, zkousel, a pak konecne nasel ten spravnej zesilovac a o tom mechanismu tema mikrofonama...

edit: tady to je ono: http://www.youtube.com/watch?v=ApLHCbQ3gnw
a o ty simulaci to zacina az ve 3:10 ... dokonce tam dela takovej oblicej, jako ze o tom hodne pochyboval...
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Paris píše:no jestli mluvime o stejnem videu (od NI), tak on tam o tom mluvi az tak posledni dve minuty. predtim mluvi (co sem teda pochopil ja) o necem jinym ... jak hledal, zkousel, a pak konecne nasel ten spravnej zesilovac a o tom mechanismu tema mikrofonama...

edit: tady to je ono: http://www.youtube.com/watch?v=ApLHCbQ3gnw
a o ty simulaci to zacina az ve 3:10 ... dokonce tam dela takovej oblicej, jako ze o tom hodne pochyboval...
Jo tohle jsem taky myslel :) Já nevim no, je to složitý zvolit tu správnou simulaci.. Už jsem skoušel TSEx30,vše od lepau,revalver a teď guitar rig. Vždycky mi přijde že je to dobrý jen na něco. ASi je nejlepší volbou nějakej HW pramp a simulace boxu. Každopádně se skusim pohrabat ještě v tom lepau lecto.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jestli ti jde o finalni nahravku (pri "hrani si" na tom asi skoro nezalezi), tak postelovat jde toho hodne na kazdym softu. nekdy to chce ale hodne jemnou praci na kazdym elementu retezce (jak to nekde po ceste prezenes s gainem, uz je to pak dal v pr...) a nekdy zapojit trochu fantazie (zkus si pohrat s nejakym resonancnim filtrem, a treba jeste k tomu neco s jemnym rozladenim, atd...). a koneckoncu u muziky zalezi vic na jinech vecech, nez na jakej nastroj/aparat kdo hraje....
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Paris píše:jestli ti jde o finalni nahravku (pri "hrani si" na tom asi skoro nezalezi), tak postelovat jde toho hodne na kazdym softu. nekdy to chce ale hodne jemnou praci na kazdym elementu retezce (jak to nekde po ceste prezenes s gainem, uz je to pak dal v pr...) a nekdy zapojit trochu fantazie (zkus si pohrat s nejakym resonancnim filtrem, a treba jeste k tomu neco s jemnym rozladenim, atd...). a koneckoncu u muziky zalezi vic na jinech vecech, nez na jakej nastroj/aparat kdo hraje....
Jo, to máš velkou pravdu no. Já nahrávam takovej svůj projekt a chci si tam zakládat "hlavně" na dobrym kytarovim zvuku. Ale jde o to že teď teprv skládám a potřebuju nějakou dobrou simulaci s kterou nahraju ty songy jen abych je nezapoměl. Ale i tak už chci aby ty demáče měli dobrej zvuk co se kytar týče. Ve finále chci nahrávat s tim aparátem.. Stanley mi staví kopii mesy už se tady o tom možná zmiňoval. Bulldozer jestli ti to něco říká :lol:
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Skusil jsem teda místo rammfire ten TSE X30, zdá se mi že má pevnější zvuk ale nepřijde vám to moc navýškovaný?

http://www.box.net/shared/6y90b4zz4t4hzavbyol8
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“