Metallica - lehčí songy ?!

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: Metallica - lehčí songy ?!

Příspěvek od Rainmaker »

poradíte mě jak zahrát pasáž na začátku od cca 0:26 ? ja tomu pořád nemůžu přijít na chuť, zkouším to pomalu a když zrychluju tak mě to moc nezní dobře

horní struna E se udeří trsátkem 2x ze zhora apak se udeří ze zhora A struna že ?
je na to nějak fígl ? nebo jsem prostě v prd*** ? :-((
:-(((
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

A co hraješ za tóny?
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Já bych údery vůbec neřešil. Buď to budeš hrát jako James, tudíž vše dolů, a nebo alternative. Jinak, pokud ti to pomalu zní a rychle ne, tak musíš trénovat pomalu a zrychlovat.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Aha, já si to blbě přečetl, myslel jsem, že mu to nezní i pomalu :-)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Teorge píše:A co hraješ za tóny?
? tohle nechápu ?
|--------------------------------------------------------------------|
|-----2-----3-----4-----3-----2-2-----2-----3------5\4---5\4---5\4---|
|-0-1---0-1---0-1---0-1---0-1-----0-1---0-1---0-0--3\2-0-3\2-0-3\2---|

hraju to podle tabů na netu :)
neznam noty :(
Teorge

Příspěvek od Teorge »

noty nebo tab to je fuk.

Hmm, a nahrávku bys udělat nemohl, třeba by tu někdo poznal, co tam máš blbě.
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Děláš že na E struně dáš prázdnou a pak 1. pražec tada a pak na A struně 2. pražec atd. takže to udělá tadada...já nevím jak jinak ti to popsat
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
-Vinnie Paul
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

nahrávku bohužel nemůžu nemám jak udělat :-( (ten multiefekt už važně potřebuju)

hraju to(nebo se snažím) tak jako James tzn trsátkem dolu žadnej alternativ ikdyž jsem to timhle zpusobem taky zkoušel
zkoušel jsem to jen dneska asi hodinu jen ten začátek (další asi 2 hodiny 1 solo Jamesův part) :))
Karel55 píše:Děláš že na E struně dáš prázdnou a pak 1. pražec tada a pak na A struně 2. pražec atd. takže to udělá tadada...já nevím jak jinak ti to popsat
jo jasně ja se jen chtěl optat jestli v tom není nějak trik nebo tak něco, asi spíše rychlý ruce a technika
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Žádný trik:) prostě tak jak to je na tom tabu tak se to hraje. Chce to jen mít nacvičeno :)
-Vinnie Paul
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Neni to jenom tim že nestíháš to tempo?Já tenhle riff umim,ale když už mam "uvanenější" pravou ruku,tak to nezvládnu zahrát víckrát po sobě.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Proč proboha začínáte hrát v tempech kolem 200? Napřed se to naučte pomalu a pak pomalu zrychlujte.. Nezrychlujte do té doby, než to nebude znít tak jak má.. :roll: Co víc na tohle jde říct.. Tohle není žádný pekelný riff, co by nešel zahrát nebo na kterém je něco hrozně složitého. :roll:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

JMW má pravdu - je blbost něco takhle napalovat, pokud to člověk nezahraje ani pomalu... Pak cokoli, co se snaží hrát, hraje člověk v křeči a nemůže to znít dobře, ani kdyby chtěl.

Začni to hrát s tempem někde okolo 100 BPM a postupně zrychluj, ale jen v případě, že vše zahraješ s jistotou a volně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ze zvědavosti jsem to zkusil a doplnil bych dotaz Rainmakera, taky se týká části od 00:21 (konkrétně od 0:30).
Když se to chci naučit, tak ať to hned ze startu nedělám blbě. V tom sjezdu v kilech G, F#, E ... posunujete dolů i palec? Nevím přesně jak na to, když posouvám přitlačenou celou ruku včetně palce a chci aby to znělo, tak si připadám jak v posilovně, pokud nechám palec na místě (přibližně na rozhraní F#-G), tak mi pro změnu za chvíli odpadne sval pod palcem.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Jestli to správně chápu tak: Mám celou dobu ruku na stejném místě i palec.
-Vinnie Paul
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Ještě mě napadla jedna,jestli náhodou nezapomněl pravačkou tlumit ečkovou strunu.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
John M. William

Příspěvek od John M. William »

filo01 píše:Ze zvědavosti jsem to zkusil a doplnil bych dotaz Rainmakera, taky se týká části od 00:21 (konkrétně od 0:30).
Když se to chci naučit, tak ať to hned ze startu nedělám blbě. V tom sjezdu v kilech G, F#, E ... posunujete dolů i palec? Nevím přesně jak na to, když posouvám přitlačenou celou ruku včetně palce a chci aby to znělo, tak si připadám jak v posilovně, pokud nechám palec na místě (přibližně na rozhraní F#-G), tak mi pro změnu za chvíli odpadne sval pod palcem.
Já teda ne.. těžko říct, jesti je to tak správně.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Karel55 & John M. William: Díky, půjdu na to stejně, tj. palec v klidu.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Safra hraju tehle riff už dobrý dva roky, ale donutili jste mě se nad tím zamyslet :) Já tam ten palec také nechávám na jednom místě, ale jakoby se v něm mírně prohnu nebo jak to říct.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

De o to, jak moc dokážeš roztáhnout ruce a jak si zvyklý mít zafixovaný palec. Mě se nehýbe, protože nemusím hýbat ani rukou.
-Vinnie Paul
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ještě bych měl jeden začátečnický: v úvodu, cca 0:59 jsou powery (budu psát jen tóny na E6) G-A -Bb-A-G-A.
U té druhé části ve sjezdu dolů (Bb-A-G-A) je úder pravačkou jen na úvodní Bb, zbytek jde "slidem"... jak dáváte přítlak na levou ruku? Konstatní od začátku do konce nebo to nějak dávkujete, jakoby pumpujete na tónech a při pohybu odlehčíte? Zkouším konstatní tlak po celou dobu, ale jde to hrozně ztěžka a představa, že to je v originále ve 220bpm....
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“