nástřik na kombo

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
filo01

nástřik na kombo

Příspěvek od filo01 »

Ahoj,
nevíte někdo, jak se jmenuje barva/lak, který vytvoří na boxu takovou jemně zrnitou strukturu? Nechávám si dělat větší bednu na MicroCube a chtěl bych ji stříknout stejně jako je originál. Věci tohohle typu jsem zatím nedělal, tak pokud byste měli tip, jak na to a čeho se případně vyvarovat, budu jenom rád. Děkuju.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: nástřik na kombo

Příspěvek od core88 »

Tohle neni nástřik ani žádná barva ,tůto je takovej tenkej plastovej hnus něco jako tlustší papír a to je na tom nalepený . Nejblíž co se tomu podobá sem našel tůto http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... Black.html . Jestli chceš aby to vypadalo úplně stejně tak se kup koženku třeba tady http://www.galanterie-latky.cz/katalog/metraz-kozenka a toho Rolanda rozeber a nech potáhnout taky
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
filo01

Příspěvek od filo01 »

Koženka? Kurňa, tak to by mě teda nenapadlo :) Dík, omrknu to.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Vezmi tu škatuli, natři ji celou ( nejlépe postupně plochu za plochou ) Duvilaxem a nasypej na lepidlo rovnoměrně piliny. Nech to pořádně zaschnout, pak odrhni kartáčem ty, které budou špatně držet. Zbytek ještě jednou přetři Duvilaxem ( můžeš lehce naředit vodou ) a po zaschnutí to stříkni černým lakem, nebo přetři aspoň Balakrylem. Je to výborné v tom, že když bednou při převozu někde třískneš a odřeš ji, tak doma vezmeš štětku a černou barvu, případně spray a box je zase jako nový. Kdežto poškozenou koženku ( ona stejně houby vydrží ) nikdy neopravíš. Nicméně, tohle je trochu pravěk, dělali jsme takto povrch PA beden před 20 lety, kdy bylo všechno jiné nedostupné. Ovšem skoro nic to nestojí a fungovalo to skvěle. Čas od času se odřeniny začernily a bedny byly pořád špígl nýgl.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Dobra koženka vydrží hodně lehko se nepodře jesli nemyslíš ty šity co sou papírová tapeta imitace koženky jaká se dává na levná komba a kufry.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Opravdu dobrou koženku ( jako bývá např. čalounění sedadel ve vlaku ) pod 500,-/běžný metr nekoupíš. A když máš boxík např. 55 X 40 cm a chceš to mít v kuse, abys koupil skoro 2m. Už vidím ty hošíky, kteří klepou bedny z odřezků OSB a osazují nejlevnějšími čínskými repry, jak si jdou koupit tuhle záležitost. Každopádně on chtěl drsný povrch, tak jsem mu nabídl levnou a vyzkoušenou alternativu.

Jinak mi leží pod schodami korpus komba s vínovou koženkou po cca 12 letech hraní a je v 99% stavu, to ano. Ale tehdy stála v Karsu myslím 470,- za metr.
filo01

Příspěvek od filo01 »

mmjuz: díky, piliny, duvilax .... na tohle by stolař mohl slyšet :)
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

mmjuz píše: Už vidím ty hošíky, kteří klepou bedny z odřezků OSB a osazují nejlevnějšími čínskými repry, jak si jdou koupit tuhle záležitost. .
Ti hošíci nejsou blbí a umí uvažovat natolik logicky, že si dají dvě a dvě dohromady a je jim jasné, že pokud mají 2 tisíce, je lepší nekupovat reprák za 900,- a potah za necelý litr, ale raději ty dva tisíce investují do lepšího repráku. Ale vzhledem k tomu, že mnozí ty dva litříky čistě na repro nemají, tak jsou nuceni dát tam reprák za 900,- a potáhnout to něčím, co snese jejich zacházení a moc to nestojí.
A taky nevidí důvod, proč by nepoužili OSB ( ne prohnilé odřezky,ale novou desku ), když ji můžou mít novou, zadarmo, profi nařezanou na formátce ( když nepočítám otvor pro reprák ) a když tu bednu udělají kvalitně a nesbouchají to jak na sýkorky.

A i tak můžou být se svým výsledkem spokojeni, pokud je to jejich první lepší bedna a když to krmí podomácku bastleným tranďákem.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Koženku sem naposled koupil u Holoubka 270 a 330 za bmetr šířka 140 ale je to dávno uznávám. V sekáči s kobercemi sem našel šířku 90 metr za 100 ale flekatá.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Souhlas.. TAky mám 412 z OSB. Ta bedna vydrží všechno... Je to poctivej kus a hraje slušně.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Moleek píše:Souhlas.. TAky mám 412 z OSB. Ta bedna vydrží všechno... Je to poctivej kus a hraje slušně.
že jo. Já teda mám sice jenom 1x12 ale je udělaná poctivě. Nikde nic nevrže,nedrnčí,všechno je dělané důkladně a trpělivě (modelářské roky člověka naučí). Vevnitř má dva rámy ze smrkových hranolků 40x40. Ještě než jsem začal potahovat, tak jsem přemýšlel, jak zkusit, co to vydrží,když ještě není pozdě to zkoušet - poskakoval po tom můj taťka, stokilový chlap a kysna se ani nehla.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Zas musíte uznat, že když člověk nechce kvantitu, ale taky trochu kvalitu, OSB, nebo dřevotříska nebude to pravý. Já taky chtěl sklepnout box, ale když jsem si rozpočítal, co by mě stála poctivá překližka, potah, mřížka a do toho taky nějaký slušný repro tak jsem od toho rychle upustil.

Naštěstí jsem měl štěstí a někdo tady prodával vykuchaný a zánovní kombo Carvin Legacy aji s dvěma V30, vypadá dobře, je dobře udělaný a z festovní překližky, neříkám, že je to ideální box, ale na mě a to moje čistě domácí hraní je to až moc profi :) Tenkrát jsem to koupil za 3200 i s poštou a mám klid.

Jinak všem bastličům fandím a jsem rád, když vidím, že se tady někomu podaří udělat supr box, nebo třeba zesík. Sám mám za sebou taky pár takových prací, ikdyž tam šlo spíš o rekonstrukci nebo předělávání, takže vím co to obnáší.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Flajtr píše:Zas musíte uznat, že když člověk nechce kvantitu, ale taky trochu kvalitu, OSB, nebo dřevotříska nebude to pravý. Já taky chtěl sklepnout box, ale když jsem si rozpočítal, co by mě stála poctivá překližka, potah, mřížka a do toho taky nějaký slušný repro tak jsem od toho rychle upustil.

Naštěstí jsem měl štěstí a někdo tady prodával vykuchaný a zánovní kombo Carvin Legacy aji s dvěma V30, vypadá dobře, je dobře udělaný a z festovní překližky, neříkám, že je to ideální box, ale na mě a to moje čistě domácí hraní je to až moc profi :) Tenkrát jsem to koupil za 3200 i s poštou a mám klid.

Jinak všem bastličům fandím a jsem rád, když vidím, že se tady někomu podaří udělat supr box, nebo třeba zesík. Sám mám za sebou taky pár takových prací, ikdyž tam šlo spíš o rekonstrukci nebo předělávání, takže vím co to obnáší.
máš pravdu, ale na domácí hraní a semtam nějaký ten jamík a zkušebničku nevyužiju nic lepšího.Na to mi můj box bohatě bude stačit. Třeba někdy akorát vyměním reprák, ale kabinet bude sloužit hodně dlouho.
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

čaute 8) .. taky delám reproboxy, komba..- zatím sem potah vždycky řešil kobercem.. (jednou jsem to zkusil koženkou.- ale s tou mám problémy-sory ale me koženka prostě nevihovuje a říkejte si co chcete.. ) našel jsem nejáky spreje ale nevim -nebylo by to moc odolné.. :? http://www.tuning-centrum.cz/index.php? ... cted=11182 .. nebo jsem našel tohle http://www.speakershop.cz/181-strukturalni-laky je to přímo na reproboxy.. podobnou "barvou" jsou například natřena komba od rolanda.. já s tímhle namám ješte skušenost ale ted dokončuju mini kombo s 6,5" reprem a asi to postříkam tím sprejem.. :wink: co vy na to?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Postříkej si to čím chceš :D Pokud se ti to líbí, naper to tam; pokud to nebude dost odolné, dáš na to odolnější vrchní lak.
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

woro90-1 píše:Postříkej si to čím chceš :D Pokud se ti to líbí, naper to tam; pokud to nebude dost odolné, dáš na to odolnější vrchní lak.
:D noo. :D asi to skusím tim sprejem :wink: - víš udelal bych to kobercem ale .. zase se s tím piplat - pene nameřit rohy, záhyby, aby nekde nebylo mín/víc koberce než potřebuju :D - toto je jednodužší - zkrátka izolepou zakriju místo kde to nechci mít pak nastříkam a je to :wink: zkrátka vyskouším neco jiného
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mně by to asi připomínalo zeď v JZD.
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

woro90-1 píše:Mně by to asi připomínalo zeď v JZD.
:lol: noo.. ale tak skusím to .. uvidím.. třeba to bude krapet podobné nástřiku u rolanda.. :? :?:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Obrázek
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“