Seymour Duncan snímače pro Precision
Pravidla fóra
Seymour Duncan snímače pro Precision
Zdravím všechny basáky, hlavně majitele modelů Precision s jedním děleným snímačem. Výhradně prstová hra. Zajímají mě všechny vaše poznatky, zkušenosti, názory, rady a tipy ohledně řady snímačů SPB-(1,2,3) od Seymour Duncan. Konkrétně třeba jestli jste je slyšeli, jak byste zvuky popsali, porovnali mezi sebou nebo i s origo Fender snímači atd. Vybírám snímač pro precision a chci takový ten typický křupavý, tlustý, agresivní, kovový zvuk co má šťávu a drive. Díky za příspěvky
.
Naposledy upravil(a) motejl939 dne 31.07.2011 23:50, celkem upraveno 1 x.
Tom
Re: Seymour Duncan snímače pro Precision
Tak já měl dříve basu , na kterou jsem dal snímače Symour Duncan SPB-2. Je to už dřív , ale s těmi snímači jsem byl celkem spokojen , zvuk , pokud člověk hrál prstama tvrdě , snad styl alá Harrison (jsou tam dvě "r" , nebo "s" ?
) tak zvuk byl vynikající , dravý , skvělé středy a basy , takový praskající , navíc při použití nových strun ještě lepší. Navíc se takový zvuk hodí do většiny písniček , ono obecně precision zapadá víc než jazz snímače .. Za 2k celkem dobrá koupě , můžu tedy říct ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Přiznám se,že mám zkušenost přesně opačnou,ale může to být tím,že každý vnímá basu jinak.
Seymoura - konkrétně SPB2 - jsem namontoval na svého Precla a po prvním hraní jsem ho zas vyndal.
Ten snímač má strašně moc závitů - konkrétně tahle SPB2 - takže na můj vkus zahuhlaný a navíc brumil víc, než jsem zvyklý. Snad zkusit SPB3?????
Vím,že Seymour je renomovaná firma,ale mě do ucha nepadla.
To už bych raději dal orig Fendr nebo PRM 1.
Já teď používám Lindy Fralin, znalci ví o čem je řeč!!! To je úplně jiná dimenze!!!
Jestli se ozve Jazzmann,jsem zvědav na jeho názor. ( a bral bych ho vážně )
Seymoura - konkrétně SPB2 - jsem namontoval na svého Precla a po prvním hraní jsem ho zas vyndal.
Ten snímač má strašně moc závitů - konkrétně tahle SPB2 - takže na můj vkus zahuhlaný a navíc brumil víc, než jsem zvyklý. Snad zkusit SPB3?????
Vím,že Seymour je renomovaná firma,ale mě do ucha nepadla.
To už bych raději dal orig Fendr nebo PRM 1.
Já teď používám Lindy Fralin, znalci ví o čem je řeč!!! To je úplně jiná dimenze!!!
Jestli se ozve Jazzmann,jsem zvědav na jeho názor. ( a bral bych ho vážně )
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Děkuju za názory, byl bych rád kdyby se ozvalo ještě víc basáků... 
Tom
Koupil jsem si Anniv.model PB Mexico a vyměnil snímač.( Byl tam americký model, ale podle mě vhodný pro jasanové korpusy ) Zkusil jsem 2 Duncany a to model SPB 1 a SPB 2. SPB 2 tam zůstal, protože měl tón lepší artikulaci, přes větší sílu zachovával dynamiku a přidal středy ( na sólové hraní moc dobré ) Měl jsem obavu, co to udělá se clonou, ale funguje pořád stejně dobře ( tón se neztrácí a nemaže, jen zakulacuje ) Hraje dobře i hlazené struny.
Duncany jsou dobrý standard, hrají, jak výrobce píše, ale nelíbí se každému. Mimo zde zmiňovaných Lindy Fralin bych ještě vyzkoušel snímače Delano, podle mnoha basistů v současnosti nejlepší na světě. Např. Delano aktivka je jediná, která doopravdy není slyšet. Vypnutá i zapnutá, stejný tón, jen silnější. Nevím, jak to dělají.
Duncany jsou dobrý standard, hrají, jak výrobce píše, ale nelíbí se každému. Mimo zde zmiňovaných Lindy Fralin bych ještě vyzkoušel snímače Delano, podle mnoha basistů v současnosti nejlepší na světě. Např. Delano aktivka je jediná, která doopravdy není slyšet. Vypnutá i zapnutá, stejný tón, jen silnější. Nevím, jak to dělají.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek