Poškozený krk, co s tím?
Pravidla fóra
Poškozený krk, co s tím?
Neopatrně jsem se otočil s kytarou a bouchnul s ni do zdi, za chvíli jsem si všimnul, že trochu praskla koncová část krku. Je jasně vidět prasklina v laku, která vede zhruba od druhého pražce přesně doprostřed pod nultý pražec a ješte cca 4 cm za nultý pražec.
Čeho jsem si dále všimnul je, že jsou viditelné ještě další dvě prasklinky vedoucí podélně podél krku od nultého pražce po zhruba pražec druhý, jakoby chtělo odstát to co je mezi krkem a pražcema (nevím jak to to nazývá, ale je to ta část, na které jsou přidělané pražce, většinou bývá na bocích lemována bílou barvou a jsou na ní tečky označující 3., 5., 7. atd. pražec.)
No, má otázka zní, co s tím? Zatím mě to v podstatě ve hraní neomezuje, zvuk se víceméně nezměnil, ale mám takový pocit, že se ta hlavní prasklina mírně prodlužuje, a že v těch místech asi bude mít lak tendenci odpadávat. Jak by se opravilo? Napadá mě, že asi budu muset vyměnit celý krk, nebo stalo se někdy někomu něco podobnýho? Díky za odpovědi.
PS: Až budu doma, určitě dodám nějaký fotky.
EDIT: zde jsou slíbené fotečky, snad na nich bude něco poznat:
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000922.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000926.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000929.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000930.jpg
Čeho jsem si dále všimnul je, že jsou viditelné ještě další dvě prasklinky vedoucí podélně podél krku od nultého pražce po zhruba pražec druhý, jakoby chtělo odstát to co je mezi krkem a pražcema (nevím jak to to nazývá, ale je to ta část, na které jsou přidělané pražce, většinou bývá na bocích lemována bílou barvou a jsou na ní tečky označující 3., 5., 7. atd. pražec.)
No, má otázka zní, co s tím? Zatím mě to v podstatě ve hraní neomezuje, zvuk se víceméně nezměnil, ale mám takový pocit, že se ta hlavní prasklina mírně prodlužuje, a že v těch místech asi bude mít lak tendenci odpadávat. Jak by se opravilo? Napadá mě, že asi budu muset vyměnit celý krk, nebo stalo se někdy někomu něco podobnýho? Díky za odpovědi.
EDIT: zde jsou slíbené fotečky, snad na nich bude něco poznat:
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000922.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000926.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000929.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000930.jpg
Naposledy upravil(a) soldi3r dne 7.08.2011 10:30, celkem upraveno 1 x.
Re: Poškozený krk, co s tím?
Nafoť to, ale jak to tak popoisuješ tak to zní jako kdyby seti oddělával hmatník.
Být tebou tak to určitě hodím k nějákému odborníkovi a ten ti přímo poradí.
Být tebou tak to určitě hodím k nějákému odborníkovi a ten ti přímo poradí.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Zdravím, předem se omlouvám, že budu zasírat tenhle topic, ale nechtěl jserm zakládat nový, když to tematicky trochu sedí
Chci se zeptat.. mam LP s rosewood hmatníkem, ale chtěl bych eben. Takže je nějaká možnost výměny? U kytaráře, nebo někde specializovaně? A co cenově? Díky za odpovědi 
Kytarář, a ten ti řekne i cenu.DoMzuna píše:Zdravím, předem se omlouvám, že budu zasírat tenhle topic, ale nechtěl jserm zakládat nový, když to tematicky trochu sedíChci se zeptat.. mam LP s rosewood hmatníkem, ale chtěl bych eben. Takže je nějaká možnost výměny? U kytaráře, nebo někde specializovaně? A co cenově? Díky za odpovědi
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.tadeasp píše:Kytarář, a ten ti řekne i cenu.DoMzuna píše:Zdravím, předem se omlouvám, že budu zasírat tenhle topic, ale nechtěl jserm zakládat nový, když to tematicky trochu sedíChci se zeptat.. mam LP s rosewood hmatníkem, ale chtěl bych eben. Takže je nějaká možnost výměny? U kytaráře, nebo někde specializovaně? A co cenově? Díky za odpovědi
DoMzuna píše:Zdravím, předem se omlouvám, že budu zasírat tenhle topic, ale nechtěl jserm zakládat nový, když to tematicky trochu sedíChci se zeptat.. mam LP s rosewood hmatníkem, ale chtěl bych eben. Takže je nějaká možnost výměny? U kytaráře, nebo někde specializovaně? A co cenově? Díky za odpovědi
I´m wheels... movin´wheels
-
John M. William
Vezmi to spíš k odborníkovi.. Když do toho nevidíš, tak to určitě nedělej doma podle internetu, protože to můžeš akorát z*****soldi3r píše:Neopatrně jsem se otočil s kytarou a bouchnul s ni do zdi, za chvíli jsem si všimnul, že trochu praskla koncová část krku. Je jasně vidět prasklina v laku, která vede zhruba od druhého pražce přesně doprostřed pod nultý pražec a ješte cca 4 cm za nultý pražec.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Vyfoť to. V laku je to OK, ve dřevě horší.
- 60'Rock_N'_Roll
pokud to neni LP alespoň za 40 000, tak to nemá cenuDoMzuna píše:
Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.
Bez fotky těžko posoudit, ale z toho, jak to popisuješ to vypadá, že praská pouze to bílé plastové lemování krku (není to barva), resp. spoj, jímž je přilepeno ke krku. To není zas taková fatální tragédie, se kterou by si kytarář, možná i ty sám, nedokázal poradit.
-
woro90-1
Co to plácáš?60'Rock_N'_Roll píše:pokud to neni LP alespoň za 40 000, tak to nemá cenuDoMzuna píše:Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.
-
John M. William
Když nebudu mít LP alespoň za 40 000, tak nemá ani cenu měnit struny?60'Rock_N'_Roll píše:pokud to neni LP alespoň za 40 000, tak to nemá cenuDoMzuna píše:
Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.

Blbý. Rychle s tím ke kytaráři. Mohl by tu prasklinu nainjektovat řídkým lepidlem (vteřinovým?) a stáhnout. V tomto stavu ti může hlava uletět při dalším ťuknutí.
Tady se ho musím zastat chlapi... měnit na LP za 6500 hmatník z rosewood na eben (ještě když je ten rosewood tak tmavě namořený, že vzhledově to ani nejde poznat) je podle mě úplná ptákovina a mrhání penězi.John M. William píše:Když nebudu mít LP alespoň za 40 000, tak nemá ani cenu měnit struny?60'Rock_N'_Roll píše:pokud to neni LP alespoň za 40 000, tak to nemá cenuDoMzuna píše:
Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.S takovým přístupem to člověk daleko dotáhne.. Také jsem tyhle názory měl, ale pak mi došlo, jaký je to nesmysl takhle to brát..
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr píše:Tady se ho musím zastat chlapi... měnit na LP za 6500 hmatník z rosewood na eben (ještě když je ten rosewood tak tmavě namořený, že vzhledově to ani nejde poznat) je podle mě úplná ptákovina a mrhání penězi.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- ...EDGE...
Na to se DoMzuna ptal.J.J. píše:Mastr píše:Tady se ho musím zastat chlapi... měnit na LP za 6500 hmatník z rosewood na eben (ještě když je ten rosewood tak tmavě namořený, že vzhledově to ani nejde poznat) je podle mě úplná ptákovina a mrhání penězi.Nespletl sis téma?
-
John M. William
Když ono se v jednom topiku řeší dva problémy..Mastr píše:Tady se ho musím zastat chlapi... měnit na LP za 6500 hmatník z rosewood na eben (ještě když je ten rosewood tak tmavě namořený, že vzhledově to ani nejde poznat) je podle mě úplná ptákovina a mrhání penězi.

Tak teď jsem zmatený i já, ale podle mě to s tím LP za 40 000 se netýká mého dotazu.
co myslíte, kolik by stála oprava u kytaráře?