Kvalitní tranzistorový aparát
Pravidla fóra
Kvalitní tranzistorový aparát
Zatím se tu řešily tranzistoráky jen jako levná komba, se závěrem, že lampa je lepší, jenže já už dlouho přemýšlím, kde sehnat KVALITNÍ tranzistorový aparát pro lubovku a nabídka je zoufalá. Zaujalo mě nové kombo Ibanez WT 80, jenže nejde vyzkoušet.
http://www.ibanez.co.jp/products/amp_se ... 1&cat_id=5
Neleží někde ve vašem okolí v obchodě? Na Youtube hraje dobře, ale tam hraje dobře kde co. Aparáty Polytone jsou u nás nedostupné a něco posílat z USA a bastit doma se mi vůbec nechce. Co se mi zatím aspoň trochu líbilo:
Roland Jazz Chorus - zvuk 100%, strašně velké, cena na mém stropě. Po bazarech jsou, ale já bych raději nové.
Roland Cube 80 - zvuk 80%, trochu umělý, nemá ef,smyčku a předvolené efekty jsou často moc silné, cena dobrá.
Acoustic Image - zvuk dobrý jen u hlavy a dodělávané bedny, komba 80% a cena strašlivá.
Komba pro akustické kytary nehrají lubovku vůbec dobře, ani ta s přepínačem na magnetický snímač.
Tranzistorové Fendery bída, staré Peavey trochu lepší, ostatní značky, jako Laney a Crate úplné peklo.
Mám kvalitní lampu Fender, ale to není ono.
Má někdo nějaký nápad? Neuměl by to u nás někdo třeba vyrobit?
http://www.ibanez.co.jp/products/amp_se ... 1&cat_id=5
Neleží někde ve vašem okolí v obchodě? Na Youtube hraje dobře, ale tam hraje dobře kde co. Aparáty Polytone jsou u nás nedostupné a něco posílat z USA a bastit doma se mi vůbec nechce. Co se mi zatím aspoň trochu líbilo:
Roland Jazz Chorus - zvuk 100%, strašně velké, cena na mém stropě. Po bazarech jsou, ale já bych raději nové.
Roland Cube 80 - zvuk 80%, trochu umělý, nemá ef,smyčku a předvolené efekty jsou často moc silné, cena dobrá.
Acoustic Image - zvuk dobrý jen u hlavy a dodělávané bedny, komba 80% a cena strašlivá.
Komba pro akustické kytary nehrají lubovku vůbec dobře, ani ta s přepínačem na magnetický snímač.
Tranzistorové Fendery bída, staré Peavey trochu lepší, ostatní značky, jako Laney a Crate úplné peklo.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kvalitní tranzistorový aparát
Když ti JC120 přijde moc velké, tak JC60 by nevyhovovalo?
Vím že bazar nechceš, ale nedá mi to, abych nezmínil tranzistory z produkce Acoustic. Případné info například zde, nicméně ty se budou shánět mnohem hůř jak JC60. Podobná situace u Lab Series, na které snad i hrával B.B. King
A ze v současnosti vyráběných lepších tranzistorů mě napadá jen TECH21 Trademark, ale ten ti asi zvukově nebude sedět.
Dost chvály jsem slyšel na Pritchardy a Evanse, ale tam je opravdu problém s dostupností a nevím jak s cenou. Kupodivu dostupné jsou u nás aparáty Rath-Amp, jejich ofiko web nemůžu najít, ale jistě vygooglíš nějaké prodejce.
Vím že bazar nechceš, ale nedá mi to, abych nezmínil tranzistory z produkce Acoustic. Případné info například zde, nicméně ty se budou shánět mnohem hůř jak JC60. Podobná situace u Lab Series, na které snad i hrával B.B. King
A ze v současnosti vyráběných lepších tranzistorů mě napadá jen TECH21 Trademark, ale ten ti asi zvukově nebude sedět.
Dost chvály jsem slyšel na Pritchardy a Evanse, ale tam je opravdu problém s dostupností a nevím jak s cenou. Kupodivu dostupné jsou u nás aparáty Rath-Amp, jejich ofiko web nemůžu najít, ale jistě vygooglíš nějaké prodejce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
AER Tě nezaujaly? Těžko Ti někdo vyrobí polovodičový aparát s digitálními fekty doma na koleně, tak aby byl na nějaké vyšší úrovni. Ona vůbec výroba poctivého tranzistoráku vyjde dráž, než jakž takž hrajícího lampáku. Proto to nikdo nechce dělat.
Ano, ano, Nero, Acoustic mají skvělé renomé.
Ano, ano, Nero, Acoustic mají skvělé renomé.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 30.07.2011 13:31, celkem upraveno 1 x.
Trandový Fender Frontman velký ti přišel špatný? Mi teda z trandů přišel na čistý jako nelepší. Nevím jak s lubovkou, nebo jaký zvuk hledáš, ale mi teda přišel super 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
woro90-1
Frontman je takový moc suchý, jako by potlačoval dynamiku ale bez příjemných výšek z komprese, já bych ho také na jazz nebral, ačkoli o tom vím prd. Proti ostatním běžným tranďákům je na tom lépe, ale není to ono. Ještě mě napadlo jestli by tu službu neodvedl hi-fi lampák, sice jsou těžké ale jsou stavěné tak, aby komprimovaly výrazně méně než běžné kytarové lampáče. Ale to jsi už asi zkoušel, co?
No vidíš, AER mi úplně vypadly ze seznamu
Rath Amps je dobrá firma? mají je i v Čechách, jak vidím. Už jste na to hráli?
Nechci digitální jednotku, jen smyčku, mám pedalboard Boss a v něm vše, co potřebuji.
Rath Amps je dobrá firma? mají je i v Čechách, jak vidím. Už jste na to hráli?
Nechci digitální jednotku, jen smyčku, mám pedalboard Boss a v něm vše, co potřebuji.
No, přišel mi špatný, takový suchý, až papírový. Má ho žák a nelíbí se mi. Stejně tak se mi nelíbil zvuk komba Line6 Flextone III. a na nahrávce na kameru z klášterní zahrady v Litomyšli to zválcovalo všechny ostatní aparáty, sám tomu nerozumím. Můj pocit blbý, ale výsledek nečekaný.Demilich píše:Trandový Fender Frontman velký ti přišel špatný? Mi teda z trandů přišel na čistý jako nelepší. Nevím jak s lubovkou, nebo jaký zvuk hledáš, ale mi teda přišel super
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To bohužel ne, ale četl jsem na ně dost chválu na zahraničních fórech od lidí, co je srovnávali právě třeba s JC, Acousticy nebo Lab Series. Minimálně za ozkoušení by to podle mě stálo. Navíc ta cena vypadá velmi přijatelně.Jazzman píše:Rath Amps je dobrá firma? mají je i v Čechách, jak vidím. Už jste na to hráli?
Ty AERy bych ale taky nevynechával, ty se mi zvukově dost líbí, jen zase cena za lépe vybavený aparát leze poměrně nahoru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Vyrobit jednoduchý jednokanál bez ef. procesoru, jen se smyčkou není až zas takový problém. Chce to kvalitní zdroj se slušným trafem, pořádnými elyty řádově tisíce mikrofaradů a poctivý konec ze skutečných tranzistorů v tzv. diskretní verzi, né ten integrovaný humus, co se dnes do aparátů strká. Vůbec bych se nebál bipolárů. Není nutná ani komplementární koncepce zesíku, stačí na to bohatě kvazi s NPN polaritou. Dokonce to u kytarových aparátů může mít proti modernějším NPN / PNP příjemnější zvuk. Oříšek může být předzesilovač, ale co se ceny týče, bude proti ceně zdroje a konce zanedbatelná. Spíš to bude chtít trochu laborovat. Zajímavé polovodičové aparáty svého času dělal Václav Novák z Malenovic, ale po letech jsem mrknul na jeho stránky - http://www.nve.cz/historie a s údivem jsem zjistil, že už nedělá aparáty pro muzikanty, ani PA, ale vrhnul se na elektronkové Hi Fi. Ovšem oslovit ho můžeš, ten ví jak na to. A nebo mě ještě napadá Leoš " Sinclair " Malaník - http://www.aldax.cz/, pokud bude mít čas a chuť zase něco postavit, tak by to mohlo také vést k úspěchu. Kapitolou samo o sobě bude výběr reproduktoru. Osobně bych si z dnešní nabídky nevybral, ale šel bych do nákupu něčeho "historického" a případně ho nechal citlivě repasovat u důvěryhodného servisáka. Nicméně, celková cena nebude malá, proto tyhle aparáty nikdo moc nechce dělat. Mnohem výhodnější je výroba chraplajících high gain rádobycelolampáků s mizernými a levnými repry Celestion, které vyjdou o dost levněji a prodávají se samy.
Ehm, Solton Chorus by použít nešel? Nikdy jsem na něho nehrál, ale čistý kanál lidi vesměs chválí. Obvodově by měl vycházet právě z Rolanda JC.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No, ono na tom Rolandu JC není nic zas tak extra, prostě obyčejný tranzistorový zesilovač vycházející ze součástkové základny poplatné době vzniku. Akorát je tam použito specifické repro a to je základ úspěchu.
Jinak zkusil bych klidně kontaktovat i Pavla Horkého, rozumí i tranzistorům.
Jinak zkusil bych klidně kontaktovat i Pavla Horkého, rozumí i tranzistorům.
PořadíJazzman píše:
Roland Jazz Chorus 120
Roland Jazz Chorus 60
staré kusy ne nové !
Acoustics T100 neseženeš
Solton Chorus 50 nebo Cube 80
Nové Rolandy sou proti starým dost poruchové. Staré sou držáky nové JC120 ze 3 keré znám byly všecky na opravě jeden 2x jeden 4x.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No, Jazzman píše, že chce nové kombo, nikoli bazar. Tahle komba se v Delici už snad dvacet let nevyrábí. Jinak jsem je měl také rád. Ovšem že bych je řadil ke světové špičce, to zase ne. Už ten jejich šum z použitých mizerných operáků v předzesu kvalitu výrazně degradoval. Kdybychom měli mrknout do historie, tak se na Ebay občas ukazují i staré tranzistoráky od HH, celkem levně, které jsou výborné, případně skutečné hybridy ( tranzistorový předzesilovač a lampový výkonový stupeň ) od Sound City, neřku-li stejně řešené Muzicmany a pod. To jsou skuteční tahouni, které se zmíněným Rolandům vyrovnají. Ovšem nové se nedělají.jastud píše:Ehm, Solton Chorus by použít nešel? Nikdy jsem na něho nehrál, ale čistý kanál lidi vesměs chválí. Obvodově by měl vycházet právě z Rolanda JC.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Takhle škaredé kombo už jsem dlouho neviděl. Připomíná mi to trochu východoněmecké Vermony z 80.let - http://vermona.de/ - nostalgie, regent, combo serie...
Jazzman nepsal, že musí být krásné 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda.
Máš pravdu, že nevypadá zrovna nejlíp. Mě trochu připomíná bedny Delicie - podle té mřížky přes reprák, ale pokud by to vadilo, stačí mřížku sundat, a na sucháč přidělat rám s nějakou průzvučnou látkou nebo mřížkou.
Ten Henriksen ale nejspíš nemá efektovou smyčku, to by asi pro Jazzmana byla větší než kosmetická vada ...
Nedokazu posoudit nakolik je to kvalitni ozvuceni pro lubovku, ale na konci videa to chlapik predvadi a pochvaluje si to...
Ja mam AG-100 na akustiku a je to dobra volba (pomer cena/prirozeny zvuk/rozmery ....kdyz neni treba vyssi vykon s bicima)
Ja mam AG-100 na akustiku a je to dobra volba (pomer cena/prirozeny zvuk/rozmery ....kdyz neni treba vyssi vykon s bicima)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋