Roland Juno Di x Korg Triton Extreme 61

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Brettlik

Roland Juno Di x Korg Triton Extreme 61

Příspěvek od Brettlik »

Zdravim. Rád bych požádal o radu při výběru mezi těmito dvěma klávesami. Dále bych se rád zeptal, jakou hodnotu teď přibližně mají Korg Triton Extreme. Za veškeré info díky.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Roland Juno Di x Korg Triton Extreme 61

Příspěvek od Scorpi.03 »

Extreme má hodnotu 23 000 Kč, viděl jsem i za 18 000, ale to byla víceméně náhoda a měl prasknutý roh..
Jinak bych rozhodně bral Extreme, má velkou kapacitu zvuků...Juno Di patří mezi Rolandovský LowEnd, takže jedině Extreme
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Brettlik

Příspěvek od Brettlik »

Scorpi.03 píše:Extreme má hodnotu 23 000 Kč, viděl jsem i za 18 000, ale to byla víceméně náhoda a měl prasknutý roh..
Jinak bych rozhodně bral Extreme, má velkou kapacitu zvuků...Juno Di patří mezi Rolandovský LowEnd, takže jedině Extreme
Ok, to je na mě zatím moc drahé :oops: Ovšem rád bych se právě vyhnul onomu rolandu. Myslíš, že by tedy byla za extreme dobrá náhražka Korg Karma? Našel jsem ho za docela přijatelné ceny kolem 14 000 Kč...
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Korg Karma a Extreme jsou zvukově skoro stejné. Akorát Karma má algoritmickou funkci, ale možná pro tebe nevyužitelnou...A má méně zvuků, ale může se rozšířit přikoupením karet, ale v této době se už asi neseženou (teda nikde jsem je neviděl). Nejlepší alternativou by byl KORG TR. Je to Triton engine, ale má novější samply a má jich víc. Dá se rozšířit Sampl kartou a vylepšit RAM až na 64 MB a to umožňuje číst samply (tzn. typy .ksf a těch je na netu hafo).
Brettlik

Příspěvek od Brettlik »

Scorpi.03 píše:Korg Karma a Extreme jsou zvukově skoro stejné. Akorát Karma má algoritmickou funkci, ale možná pro tebe nevyužitelnou...A má méně zvuků, ale může se rozšířit přikoupením karet, ale v této době se už asi neseženou (teda nikde jsem je neviděl). Nejlepší alternativou by byl KORG TR. Je to Triton engine, ale má novější samply a má jich víc. Dá se rozšířit Sampl kartou a vylepšit RAM až na 64 MB a to umožňuje číst samply (tzn. typy .ksf a těch je na netu hafo).
Ok, v tom případě tedy místo Rolandu seženu ten Korg TR, snad dobře volím, díky moc za info :wink:
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Brettlik

Příspěvek od Brettlik »

Co říkáš na tohle:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

S tim, že je to za 14 000 bez toho stojanu...
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Klidně :). To co jsem poslal je ale s plným vylepšením :), ale je to na tobě.
Brettlik

Příspěvek od Brettlik »

Nj, ale osobní odběr, jsem z příbramska, to je kus cesty na moravu :-(
lukasg

Příspěvek od lukasg »

Už jsi vybral? Pokud ještě tak je teď na prodej Triton classic, který lze doplnit kartami EXB, rovnez má taky sampl, a je kvalitnější jak TR,lepší klaviatura i převodníky a efekty. Ale horší piana, musel bysis tam nahrát nejaký sampl nebo sehnat kartu piano classic. Kde jsou piana, které jsou aj v Triton studio.
Brettlik

Příspěvek od Brettlik »

Mam ještě jeden dotaz, zítra si jedu pro ty Korg TR 61. Chtěl bych se zeptat, co bych si měl na klávesách zkontrolovat, co se týče funkčnosti. Se syntezátorem nemam téměř žádné zkušenosti a nerad bych po pár měsících, kdy se s tím trochu naučím, zjistil, že půlka věcí nefunguje...
Brettlik

Příspěvek od Brettlik »

lukasg píše:Už jsi vybral? Pokud ještě tak je teď na prodej Triton classic, který lze doplnit kartami EXB, rovnez má taky sampl, a je kvalitnější jak TR,lepší klaviatura i převodníky a efekty. Ale horší piana, musel bysis tam nahrát nejaký sampl nebo sehnat kartu piano classic. Kde jsou piana, které jsou aj v Triton studio.
Tak teď jsem tedy na vážkách. Jedna se o tento Korg Classic -

http://kultura.hyperinzerce.cz/hudebni- ... dka-kolin/

?
lukasg

Příspěvek od lukasg »

No jeste jsou tadyk na tytok

Kód: Vybrat vše

http://midi.cz/Comment.aspx?id=88015
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

No je to poměrně složité. Jsou tady tři nabídky.
TR: Je novější, víc samplů, ale horší klaviatura
Vylepšený Triton: SCSI, Už má integrovanou Sampl kartu, ZIP mechanika
Triton: Méně RAM. A není nijak rozšířený a rozšíření už v této době není k sehnání, krom RAM

Já bych volil TR..
lukasg

Příspěvek od lukasg »

Asik tak, pokud nejsi úchyl na kvalitu klaviatury, tak ti TR bude sloužit dobře a k co největšímu uspokojení.
Zkontroluj si, jak drží adaptér, to bývá sem tam problém. dále jak jsou na tom konektory. pripoj do nich sluchátka do všech a různě s nimi pohýbej, aby bylo vidět že nemaji někde studený spoj. Dále zkontroluj dynmiku klaviatury a zdali všecky klapky drží jak maji a hrajou a potom každou klapku na housle přitlač aby jsi slyšel aktivaci aftertouche. projed jemně tlačítka, měli by všecky jet aniž by jsi musel tvrději zatlačit.

A joistick zkus jestli se nezasekává. pitch

Budeš sice vypadat zlváštŇe, ale ty kupuješ a máš mít možnost koupit dobře a ne nějakého zajíce v pytli.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“