Kytary s neobvyklým osazením

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
TheKub4s

Re: Kytary s neobvyklým osazením

Příspěvek od TheKub4s »

Amid píše:
TheKub4s píše:
2.) http://kytary.cz/squier-classic-vibe-du ... /HN101680/ 2 single jsem fakt ještě nikde jinde neviděl :D
A co klasický telecaster? :wink:
a jo :D jsem to bl*** :D
TheKub4s

Příspěvek od TheKub4s »

Obrázek

Tady ještě přibaluji, na obrázku můžete vidět 2 superstraty používané Scottem Ianem (Anthrax), té kytary dole si nevšímejte nenašel jsem lepší obrázek, ale podívejte na tu horní, kytara s jedním snímačem se jentak nevidí ;)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

TheKub4s: :lol: kytara s jedním snímačem, kór takovýhle metalový mašiny se vidí dost často.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Aaaaa signatuce Scota Iana yesss 8)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

TheKub4s píše:1.) Nighthawk http://kytary.cz/epiphone-nighthawk-cus ... /HN116256/
Jedná se o kopii les-paulky od gibsona, snímače jsou HSH a i když jsem to určitě někde už jednou viděl není to zrovna nejběžnější
Nighthawk nemá s LP nic společného, kromě klenutého vršku, jednoho výkroje a výrobce, a není to žádná kopie. Nighthawk je jeden z posledních výtvorů Gibsonu, o něco menší tělo a užší pas než LP, menzura je fenderovská (25.5") šikmý kobylkový HB má výrazně méně závitů než je zvykem, takže má výrazný twang; u krku je miniHB, který také není zrovna obří chuchvalec drátu; a střední SC (který se původně dával snad jen na Custom) polohou a stavbou víceméně odpovídá střednímu snímači Stratocasteru. V žádném případě to není kopie LP.

Osamocený HB či P-90 u kobylky také není nic neobvyklého, za neobvykle osazené bych považoval třeba některé kytary značek jako Valco, Supro, Airline a vůbec americké kousky ze šedesátých let, které se prodávaly přes Montgomery Ward. Řada z nich měla v kobylce elektromagnetický snímač (piezo tehdy ještě neznali), některé kytary Harmony, Kay a podobné (prodávané přes řetězec Sears?) měly jeden snímač u krku a přepínání ekvalizace; teď nevím které Danelectro mělo jeden snímač a zvláštní přepínání, že v poloze "rhythm" tónová clona fungovala tak, jak ji známe, a v poloze "treble" naopak, tedy nechala výšky a ubírala basy a středy. Případně různé italské a sovětské čtyřsnímačové aktivní obludy, přímo se ježící různými přepínači.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Ten šílený strat - to je přesně to,co sem si do tehoto topicu představoval ! :D To by mě ani nenapadlo.
Jinak kytara s HB jen u kobyly, nebo nedejbože s dvěma HH - teho je přece všade plná p***l...
Bilardy píše:Já mám strata HHS. Chtěl jsem zvuk krkovýho HB ale nechtěl sem se vzdát krkovýho SC tak jsem to tam nějak namáčknul. Fotit to nebudu mám to vcelku prasácky udělaný. Někde jsem našel fotku někoho jinýho:
Obrázek
Chtěl jsem strata SHS :D abych mohl mět nadrážděný singl i humb těsně u kobyly a tlustý clean u krku...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

4x EMG
Obrázek

a

Obrázek

5x singl

Obrázek
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Obrázek
Obrázek
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

TheKub4s píše:pokud jí chcete vidět v akci http://www.youtube.com/watch?v=3gFVMekn ... ideo_title

lepší je ta bez těch vyšších pražců s nápisem NOT :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Obrázek

Z těch podivných snímačů jsou neobvyklé quadraily, tuším to dával do kytar kramer.
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Flajtr píše:TheKub4s: :lol: kytara s jedním snímačem, kór takovýhle metalový mašiny se vidí dost často.
No zas tak častý to neni, když vzpomínam na slavné kytaristy co mají/měli jenom jeden snímač, tak mě takhle z fleku napadají jedinně Laiho + parťák(Latvala, Kuoppala) a Chuck Schuldiner. Ale rozhodně to neni neobvyklý osazení.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Trey píše:
Flajtr píše:TheKub4s: :lol: kytara s jedním snímačem, kór takovýhle metalový mašiny se vidí dost často.
No zas tak častý to neni, když vzpomínam na slavné kytaristy co mají/měli jenom jeden snímač, tak mě takhle z fleku napadají jedinně Laiho + parťák(Latvala, Kuoppala) a Chuck Schuldiner. Ale rozhodně to neni neobvyklý osazení.
max cavalera, scot ian, a tuším i ti salámové v blackových sračkách jako behmoth atd...
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Obrázek
Teď mě ještě napadá, máte někdo link na nějakou zvukovou ukázku ?
Nevím,pod jakým pojmem to mám hledat :D Nemusí být zrovna tohle, ale jakákoli kejtra ,která má takhle atypicky dva šikmé singly. Díky
Amid

Příspěvek od Amid »

2x quad rail

Obrázek
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Mjkl: nemyslim že mluvit o hudbě jako o sračkách, jen proto že ji neposloucháš je adekvátní a podle mně je to i dost urážliví aspoň teda pro mně. Myslim že by sis mohl uvědomovat že i ostatní lidi maj svůj názor.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Rohlajs píše:Mjkl: nemyslim že mluvit o hudbě jako o sračkách, jen proto že ji neposloucháš je adekvátní a podle mně je to i dost urážliví aspoň teda pro mně. Myslim že by sis mohl uvědomovat že i ostatní lidi maj svůj názor.
Svatá pravda. Miluju hardrock, altrock, atd - a nesnáším black a death, ale věřím, že by se našlo něco, co by se mi líbilo. Jen to proste neznám. Uvědomte si laskavě, že KAŽDÁ HUDBA SE DÁ DĚLAT KVALITNĚ a že V KAŽDÉM ŽÁNRU LEŽÍ SPOUSTA SRAČEK. Tak to bylo, je a bude. Co se té kvality týče - já sám tomu věřím ( až na disko :D :!: ) A napsat bez argumentů, že je něco s****a, je dětinské, primitivní a ukazuje to na prudkou inteligenci autora :roll:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Rocky_MK píše:KAŽDÁ HUDBA SE DÁ DĚLAT KVALITNĚ a že V KAŽDÉM ŽÁNRU LEŽÍ SPOUSTA SRAČEK. Tak to bylo, je a bude. Co se té kvality týče - já sám tomu věřím ( až na disko :D :!: ) A napsat bez argumentů, že je něco s****a, je dětinské, primitivní a ukazuje to na prudkou inteligenci autora :roll:
A argumenty? (trollface)

Nechte toho. Mjkl z mladické bujnosti použil výraz, který může někoho urážet, ale snad to stačilo napsat jednou.
grock

Příspěvek od grock »

Rocky_MK píše:Ten šílený strat - to je přesně to,co sem si do tehoto topicu představoval ! :D To by mě ani nenapadlo.
...
Chtěl jsem strata SHS :D abych mohl mět nadrážděný singl i humb těsně u kobyly a tlustý clean u krku...
Tohle mě také napadlo a to ve verzi,že by mezipolohy 2 a 4 byly jen singl+jedna cívka ze středního HB.Zkoušel jste to někdo?Jde to zapojit na normálním 5way strat přepínači?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

že sem nikto nedal lespaul ace frehleyho s tromi humbckermi pritom ten stredný je určený len na vypúštanie dymu))tiež zaujímavá rarita
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“