Engl thunder 50w

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
despot PaštiX
Kontaktovat uživatele:

Engl thunder 50w

Příspěvek od despot PaštiX »

Zdravím téma o samotném englu thunderovi tu neni snad mě nezabijete :-)

Mám pár otázek ohledně tohoto aparátu.

Před týdnem my došla z kytar zapojil jsme ji do bedny RANDALL RX412M a při hlasitosti kanal 8 a master 2 což akorát k nám do zk hrozně píská,hučí ...? Kytaru mám jacksona a je pokomplet servisu nebo spíš udržbě... kontrole a je jako nová ( mám jí rok takže nová opravdu je ) hraje bezvadne a proto se ptám nevíte čím to může být ? Napadá mě neni to bednou ? nějaký uzemnění třeba jen ?

Další otázka nebo spís problém nemůžu furt přijít na ten správnej zvuk ( deathcore/brutal death) nenajde se někdo s radou :-)

Díky PaštiX
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl thunder 50w

Příspěvek od bubucci »

Tipuju, že máš gain skoro na doraz a stojíš blízko. Engly jsou hodně špatné, co se týká šumu, vlastně horší asi ani neznám. Powerball měl aspoň noisegate a bez toho to byla katastrofa, Thunder je skoro to samé. Řešení je koupit noise-gate NS-2 /je nejlevnější/ nebo stahovat volume pedálem ve smyčce.

Jinak nevím, co chceš na Englu nastavovat :| Chce to dobrý box a to ten Randall určitě není.
despot PaštiX
Kontaktovat uživatele:

noise gate a nebude změna ve zvuku ? a box marshall1960 by už byl dobrej ?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

despot PaštiX píše:noise gate a nebude změna ve zvuku ? a box marshall1960 by už byl dobrej ?
nezasahuje přímo do zvuku. 1960AV je o dost lepší box.
Predator

Příspěvek od Predator »

Aby nedošlo k nedorozumeniu ... iný box ti zmení farbu zvuku, ale ten problém so šumom to určite nevyrieši. Bedňou toto určite nie je, tam je problém iba v citlivosti vstupných obvodov na rušenie. Vyriešili by ti to aktívne snímače EMG, s nimi môžeš ísť viac s gainom a nebude to "viac vrčať ako hrať".

A k tomu "správnemu zvuku" ... musíš si uvedomiť, čo ti potvrdí aj celý rad skúsenejších hráčov, že nastaviť zvuk "ako z nahrávky od XY" je najčastejšia cesta, kde sa neskúsený hráč zamotá. Obvykle majú ľudia snahu dávať príliš mnoho gainu a príliš veľa basov, "aby to bolo hutné, aby to tlačilo", lenže vyrobia si tak akurát ubzučaný a zahučaný bordel. V nahrávkach (a hlavne v tebou menovaných štýloch) sa používa mnohonásobné vrstvenie, dynamický processing, ekvalizácia, a samozrejme hodne na hustote gitary v skutočnosti vyrába basa. Keby si počul samotný jeden track z vrstvy, čudoval by si sa, aké je to tenké, suché, málo skreslené ... ale takto pohromade to robí zvuk "trhajúci dlážku"! Proste zmier sa s tým, že jedinou gitarou a jediným aparátom takúto "stenu" jednoducho nespravíš, aj keď dáš gain na 11 z 10 :D

Skús si skôr hľadať zvuk, ktorý ťa poslúcha a sedí do tvojich songov, presadí sa v kapele, ale pritom nezabíja ostatné nástroje okolo a nekazí ich čitateľnosť. Takto máš väčšiu šancu dostať sa k tvojmu vysnívanému zvuku. Dobrá rada ... takýto zvuk je skôr o stredoch s gainom na rozumnej hodnote, ako o brutálne vyrezanom véčku s gainom naplno.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
despot PaštiX
Kontaktovat uživatele:

Díky ti za radu :-)
zkusim to tedy postelovat uplne jinak ale menší problém v kapele nemáme basu takže potřebuju hutnáka :-)
myslíš si taky že by tomu pomohl noise gate ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Noise gate způsobí, že máš problém a jen děláš, že ho neslyšíš. Co takhle místo nákupu noise gate investovat do pořádných kabelů, aktivních snímačů, odstínění elektroniky, případně nízkošumových preampovek?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
despot PaštiX
Kontaktovat uživatele:

mám pořádný trubky snimče emg a ted mam toho thundera na splátky a to jak jsi řikal financně neutáhnu
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Kolik davas toho gainu??? J hraju death grind a u niceho na co sem hral sem nesel gain za pul udela to fakt hodne.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
despot PaštiX
Kontaktovat uživatele:

mam ho na 9 :-) bass 5 mid 3 a tre 7 lead vol. 8 master 2
nejsem na to zvyklej měl jsme marshalla mg 100 a ten a ni tuk
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Přidej středy, zkus tubescreamer.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

uber gain tak na 12pm-1pm a pridej stredy aspon na 12pm a klidne uber na basech klidne 10-11am.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Co máš přesně za kytaru?
Nedával bych víc výšek než středů, dával bych málo basů.
Co považuješ za Deathcore? Třeba tohle? http://www.youtube.com/watch?v=kynUSL8fr_4
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jediná rozumná rada jak najít zvuk je nastavit všechno na 12 hodin, tedy na půlku. Samozřejmě kromě volume ať to neurve hlavu. Potom hrát a pomalu si přidávat a ubírat na všech korekcích až najdeš svůj zvuk.
Jediné co bys ještě mohl zohlednit je, že od hutnosti je v kapele basa a kytara má středy, takže basů tam moc nervat a středy zase moc nestahovat. Opravdu napodobit zvuk z nahrávky je k ničemu. Zajdi si někdy na zvukovou zkoušku kapel, které mají dobrý zvuk a uvidíš. Třeba takoví Arakaini a Jirka Urban - s kapelou je to hutný zvuk, ale kdybys ho slyšel hrát samotného, tak už to není taková pila, ale spíše crunch :)
Ostatní tady už řekli chlapi.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
despot PaštiX
Kontaktovat uživatele:

tak jsem za primitiva ale už mám svůj zvuček jeste trocha je to ale je to má první lampová hlava nav íc engl hhhh a byl jsem opravdu zvyklej na jiný nastavení ....... tady sti mhnu o milimetr a zvuk je hned jinej
chlapy díky moc za rady ...... co je to tubescreamer?

Něco mezi

deathcore http://www.youtube.com/watch?v=iEM9W14TsWQ

a

brutal death http://www.youtube.com/watch?v=ovo5-Lh9mFc
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

despot: TS je pedalovy efekt, je to zkresleni ktere se ale pouziva jako nakopavadlo k lampovym aparatum..dej si na YT tubescreamer a uvidis co to dela :wink:
(btw, dobry brutal :P )
rene

Příspěvek od rene »

Hele suprově nastavenej zvuk ti bude v kapele bez basáka fakt k ničemu. Moje rada je sežeň basáka a pak až řeš jak ti zní to kombo. Sice je to "rada nad zlato" ale bez basy to prostě bude na houby.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
despot PaštiX
Kontaktovat uživatele:

Hrajem z kapelkou docela dlouho bez bassy a lidi chválej hhhh a dneska jsme se seknul ve zkušebně a hraje to opravdu brutalně zvuk vyladěn :-) jen je to jinak než na minulý hlavě :-) ale jak zjištuji a to nejen tady v některých věcech sem byl béčko :-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Aby nechválili... Konečně vás slyšej. Přijde mi, že basa to vždycky zabije, páč není slyšet nic jinýho.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
rene

Příspěvek od rene »

Tak v tom případě jste průkopníci. Tak dlouho ta basa v kapele překážela, až jednoho krásného dne jedna kapela z Čech zjistila, že tam není potřeba..... :wink:
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“