Elektrická kytara pro naprostého začátečníka - výběr

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
JTX

Elektrická kytara pro naprostého začátečníka - výběr

Příspěvek od JTX »

Ahoj! :)

Už dlouho jsem přemýšlel o tom, že bych se chtěl naučit hrát na elektriku. Před časem jsem se odhodlal do toho vážně skočit, ale tvrdě jsem dopadl na výběru.

Zaujal mě tenhle set:

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/axl-box-sn-230/HN107982/
Hlavně kvůli cenové dostupnosti, že nebudu muset dokupovat další vybavení (kombo apod.).
Problémem je, že bydlím v bytovce a tím pádem by byl problém se sehnáním místa na pořádný hraní.
Chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s hraním do sluchátek, případně hraním potichu přes kombo.
Z různých článků tady na fóru jsem se dočetl, že hraní přes PC je, co se týče dalšího hardwaru a softwaru, velice finančně náročný.

Pak jsem narazil na tuhle kytaru:

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/behringer-iaxe624-bd/HN101590/
Tím bych sice vyřešil problém s randálem, ale na druhou stranu sem si říkal, co kdybych si chtěl někdy "zajamovat" s kámošem, půjde tohle kopnout do bedny bez PC?

Jak jsem už říkal, četl jsem tu spoustu článků o technickým vybavení kytar, jejich konstrukce apod. (konkrétně třeba Nerův článek) a hodně mě to zviklalo. Nechtěl bych totiž výbavu, do které se párkrát drnkne a je po ní, ale zase nemám velký množství prostředků na útratu. Vím, že šetřením ve výsledku nemusím ušetřit vůbec. Proto bych chtěl znát váš názor, nějakou radu apod.

Ještě dodatek: rád bych se naučil hrát klasiky od GnR, ACDC, Stones, Nirvana, Aerosmith, z novějších Linkin Park, Metallica atd. (hodně široký spektrum tvrdší muziky)

Díky za každou odpověď.
=].
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektrická kytara pro naprostého začátečníka - výběr

Příspěvek od Kosak »

kazdopadne ti poradim asi nejlepsi radou, a to je BAZAR, za ty penize ty kusy spalku rozhodne nestoji a z bazaru sezenes paradni kousky (ted tam myslim visi na trzisti nejaky squier strat) za cenu, jakou ma nova tahle zrudnost
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano. vyber si kytaru ... (viz Kosak)

... a kdyz si poridis multiefekt se simulaci reproboxu, nemusis do toho vubec tahat pocitac.
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

kosak myslí asi tenhle

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on

+ kombo Roland Cube 15x nebo 20x

elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... 16991.html

to tady píše Nero zbytečně ?!

já bych se nebál hrát s kombem v bytovce, sám bydlim v paneláku a půr roku si hraju na elektriku a žádný problémy nebyly :D
Obrázek
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

jo asi jo, ten na bazaru je asi bullet strat.
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

JTX píše:Nechtěl bych totiž výbavu, do které se párkrát drnkne a je po ní
O tohle tu ale vůbec nejde. Elektrická kytara je neskutečně bytelný nástroj, i kdyby byla vyrobená z lisovaného hajzlpapíru. Jde o to, že potřebuješ nástroj, ze kterého netrčí pražce, nemá kobylku šejdrem, snímače s ohavným zvukem a krk plný vlků, a není vyrobená z čerstvého, nedosušeného palivového dříví. Mám o dost starší verzi té behringerky a jednak jsem měl kliku na slušné símače (tehdy se nejspíš vyráběly jinde než dnes, snímače na dnešních nejlevnějších kytarách jsou vážně něco příšerného) a na dobrý krk a jednak jsem na ní musel udělat spoustu práce, aby z toho byl slušný nástroj. A na LP a Metallicu potřebuješ minimálně jeden humbucker. AC/DC na singly jdou, ačkoli ten zvuk má takový trochu garážový nádech :D Nevidím ovšem problém sehnat si nějaký HB a pickguard na Fat Strat, a předělat to na HSS. Stratocaster je velmi pohodlná kytara a v HSS konfiguraci si na ní ozkoušíš všechno, co elektriky s plným tělem nabízejí (včetně používání páky, volume swellů atd.). Díky elektronice uchycené v pickguardu se také snadno upravuje :twisted:
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

samozrejme jsem mel na mysli ten affinity strat, navic to mas od capka z fora, takze nejakeho podvodu se bat nemusis ;)

kdo nemel prvni kytaru stratocastera, jako by nebyl! :D
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
JTX

Příspěvek od JTX »

Wow - Pánové, díky za rady a vaši pohotovost.

Bazar už jsem prošel, rozhodně to udělám ještě jednou.

Ještě jednou moc díky, vaše rady rozhodně padnou na úrodnou půdu. =]
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

JTX píše: Ještě jednou moc díky, vaše rady rozhodně padnou na úrodnou půdu. =]
aspon pro jednou :D
jarji

Příspěvek od jarji »

No pokial sleduješ bazar pravidelne tak tam môžen naraziť fakt na pekné nástroje za perfektnú cenu. No a zasa hraním na kombe v byte to nieje až taký problém. Na 15W kombe na 50% volume si môžeš kľudne hrať a nikto to nebude počuť. A určite by som nešiel do nejakého setu, tie veci tam nestojá za veľa. Na začiatok by som bral jednoznačne bazar.
Carpe Diem
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

JTX píše:Z různých článků tady na fóru jsem se dočetl, že hraní přes PC je, co se týče dalšího hardwaru a softwaru, velice finančně náročný.
to vyjde +- nastejno jako ty ostatni moznosti. kombo, multiefekt a repro, nebo hardware a software k PC, vzdycky je hodne moznosti (levnejsich i drazsich). kazde ma sve pro a proti, od nejlevnejsiho reseni po skutecny kvalitni aparat. v pripade PC musis napriklad pocitat s omezenou mobilitou (a s problemy odvozenymi z podstaty toho reseni) oplatkou za sirsi moznosti...
JTX

Příspěvek od JTX »

Paris píše:
JTX píše:Z různých článků tady na fóru jsem se dočetl, že hraní přes PC je, co se týče dalšího hardwaru a softwaru, velice finančně náročný.
to vyjde +- nastejno jako ty ostatni moznosti. kombo, multiefekt a repro, nebo hardware a software k PC, vzdycky je hodne moznosti (levnejsich i drazsich). kazde ma sve pro a proti, od nejlevnejsiho reseni po skutecny kvalitni aparat. v pripade PC musis napriklad pocitat s omezenou mobilitou (a s problemy odvozenymi z podstaty toho reseni) oplatkou za sirsi moznosti...
Omezená mobilita by byla v případě PC, s notebookem by to zřejmě zase tak těžké nebylo, ne? Spíše mě odrazuje ten zvuk, co bych z ntb repráků tlačil, kdybych si chtěl zahrát nahlas..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no to zas az tak ne ... na zvuk z repracku na ntb spis zapomen. to bys k tomu musel mit nejaky aspon trochu schopny bedynky (par temat, kde se takovy veci probiraj, tu je). jinak se jedna spis o hru do sluchatek...
TheKub4s

Příspěvek od TheKub4s »

Mno pokud tě to zatím jen chytlo tak doporučuji pro začátek koupit něco fakt levného, jen aby jsi poznal jestli tě bude hraní na kytaru bavit nebo ne. Dám ti tedy pár návrhů.
BAZAR
AXL Headliner s kombem a příslušenstvím http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on vhodné pro styly: Blues, pop, Classic Rock - Cena 2300,-
Kopie Les Paulky v kombem http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on
vhodné pro styly: Rock, Metal - Cena 3000,-
Hard n Heavy ESP-LTP AX50 s kombem http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on
vhodné pro styly: Rock, Metal Cena 3500,-

Nové zboží
AXL Headliner s kombem a příslušenstvím http://kytary.cz/axl-box-sn-230/HN107982/
vhodné pro styly: Blues, pop, Classic Rock Cena 2200,-
Washburn superstrat s kombem a příslušenstvím http://kytary.cz/washburn-x15bpake/HN113879/
vhodné skoro pro všechny styly díky kombinaci singl snímačů s humbuckerem Cena 4200,-

Pokud tedy se plánuješ učit doporučuji si vybrat nějaký levný kytarový komplet a až zjistíš že se tomu chceš doopravdy věnovat, tak se na to nauč dobře hrát a pak kup něco lepšího
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

proboha, nechci te nejak urazit, ale tvoje doporuceni je zcestne a pro novacka zavadejici, kazda z tehle "vyhodnych nabidek" ala axl set nebo washburn set, dimavery neco a tak dale je podle me proste spatne

ten squier bude daleko lepsi, kdyz k tomu poridi jeste nejakeho bazaroveho rolanda nebo ten dvanactkovy crate, je vymalovano, ale tyhle sety - doopravdy ne
TheKub4s

Příspěvek od TheKub4s »

já chtěl jen říct že znám typ lidí kteří si řeknou že začnou hrát na kytaru a koupí si to nejdrašší a pak teprvé zjistí že je to nebaví, chci jen podotknout že je nejlepší aspoň prvních pár měsíců hrát na s***
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

problem je v tom, ze na nektery kusy se neda hrat vubec. z tehletech nejlevnejsich nastroju a setu se musi peclive vybirat, jinak je to hodne riskantni investice. nehlede na to, ze dost veci je v tech setech temer k nicemu, od obalu po kombo. proste jak se zrovna co povede...
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

TheKub4s píše:já chtěl jen říct že znám typ lidí kteří si řeknou že začnou hrát na kytaru a koupí si to nejdrašší a pak teprvé zjistí že je to nebaví, chci jen podotknout že je nejlepší aspoň prvních pár měsíců hrát na s***
Hraní na největší sh*t od začátku ho može taky pěkně odradit.
Jasně,že na začátek mu stačí něco do 3K, ale pokud si koupí tu nejhorší plečku, tak ho bude s**t,že se furt rozlaďuje a s kytarou buďto sekne / nebo si koupí lepší, ale vyhodil zbytečně prachy do luftu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

TheKub4s píše: je nejlepší aspoň prvních pár měsíců hrát na s***
Není. Rozhodně ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“