Výběr kytary na hudbu 60. let - Fender vs Squier
Pravidla fóra
Výběr kytary na hudbu 60. let - Fender vs Squier
abych pravdu řekl tak jsem kytaru vintage videl jen na obrázku , ale co sem tak četl tak byly chváleny ,ta značka hlavně u nas nemá jmeno,zas proto je levnější ale na druhou stranu to muže hrát jak dražší kytary proč né...Co jsem viděl na youtube ukázky tak to nevypadalo špatně ale ukazka je ukázka ...
Fender Classic Player 60 ,Squier affinity HSS strat s R.M pickups,Kustom Dual 30 RC,
Carl Martin 2wah
Carl Martin 2wah
Re: Výběr kytary na hudbu 60. let - Fender vs Squier
Nema tady nekdo toho strata Squier Classic Vibe Strat 60s ? Nebo nevite, kde by se dal v Praze vyzkouset ? Vidim, ze ho nikde nemaj, jen na objednani.
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re:
No bud můžeš mít originál (Fender) nebo licencovanou kopii (Squier) co si vybereš?Kufča píše:Ja to pravě pročet ale jaksi se mi nepodařilo udělat nejaky zavěr.Obě kytary jsou prý podařené ale u classic playera jsou prý ošizené pražce.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
woro90-1
Re: Re:
Pro mě by to třeba tak samozřejmé nebylo, nemusím mít všechno od nejznámějších značek, asi bych to vybíral podle uchapupack píše:No bud můžeš mít originál (Fender) nebo licencovanou kopii (Squier) co si vybereš?Kufča píše:Ja to pravě pročet ale jaksi se mi nepodařilo udělat nejaky zavěr.Obě kytary jsou prý podařené ale u classic playera jsou prý ošizené pražce.Jde o tělo, snímače můžeš měnit do konce života.
Ještě jsem neviděl Squiera,kterej hraje líp než Fender(ne Mexiko standard).Classic player je podstatně lepší.Ale určitě jsou vyjímky,který potvrzujou pravidla.Podle mě je nejlepší vybrat krám,kde maj 20 stratů a hrát a vybírat.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
-
woro90-1
Také jsem ještě neviděl Squiera, který by přehrál lepší řady Fenderů, ale třeba ho bude limitovat peněženka a výš než na Standard nedosáhne. A u těch už jsem v krámě narazil na kus, kterému Squier CV 50's nakopal... To byl samozřejmě málo povedený Fender a lehce nadprůměrný Squier, byla to výjimka. A strat je zrovna potvora nevděčná, že nikdy nevíš, co čekat. Vybírat jedině uchem (okem jen kontrolovat, zda je zdravý).
K těm Classicům -měl jsem naposled v ruce 2 kusy a zdálo se mi,že přehráli všechny US standardy,který tam měli.Takže tahle řada by mě zajímala,pokud nejsou limit peníze.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
woro:
podle ucha určitě, imho mám Fender (classic) a Squier (standard) a zvukově je Squier hodně blízko, to není problém, ale jde o to, že toho Fendera máš defacto do konce života. Nejde mi o značku, ale o fakt.
Kdežto u Squiera je znát jiná kvalita dřeva a zpracování po 4 letech co ho mám (začíná vysychat, hmatník se trošku propadá atd, to je prostě fakt, který se nedá popřít, to je dané cenou a kvalitou a rychlostí sušení použitého dřeva, materiálu) a za 15 let ho mít určitě nebudu, nebo budu ale nebudu na něj hrát..zvukově je rovnocenným soupeřem mého Fendera
o tom žádná...
můj skromný postřeh
Zvukově si můžeš na storu vybrat parádní kytaru, ale ve zpracování bude rozdíl vždycky, to je holt o ceně. Chápu finanční limit. Jen už bych kytaru na "pár" let osobně nekupoval.
a k tomuto konkrétnímu dotazu, pokud kupující váhá mezi squier a fender (čili na fender cash má), moje volba by byla z výše uvedených důvodů jasná. Hrát můžou stejně dobře obě, ale Squier bude "odcházet" a kvalitní tělo+krk je podle mě základ..snímače a hardware se dá řešit do konce života kolikrát chceš...
čili za mě, pokud máš finance na Fender řadu classic player, jdi to toho je to dobrá investice na spousty let
podle ucha určitě, imho mám Fender (classic) a Squier (standard) a zvukově je Squier hodně blízko, to není problém, ale jde o to, že toho Fendera máš defacto do konce života. Nejde mi o značku, ale o fakt.
Kdežto u Squiera je znát jiná kvalita dřeva a zpracování po 4 letech co ho mám (začíná vysychat, hmatník se trošku propadá atd, to je prostě fakt, který se nedá popřít, to je dané cenou a kvalitou a rychlostí sušení použitého dřeva, materiálu) a za 15 let ho mít určitě nebudu, nebo budu ale nebudu na něj hrát..zvukově je rovnocenným soupeřem mého Fendera
Zvukově si můžeš na storu vybrat parádní kytaru, ale ve zpracování bude rozdíl vždycky, to je holt o ceně. Chápu finanční limit. Jen už bych kytaru na "pár" let osobně nekupoval.
a k tomuto konkrétnímu dotazu, pokud kupující váhá mezi squier a fender (čili na fender cash má), moje volba by byla z výše uvedených důvodů jasná. Hrát můžou stejně dobře obě, ale Squier bude "odcházet" a kvalitní tělo+krk je podle mě základ..snímače a hardware se dá řešit do konce života kolikrát chceš...
čili za mě, pokud máš finance na Fender řadu classic player, jdi to toho je to dobrá investice na spousty let
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
A pokud se nebrání bazaru,dá se koupit i pěknej US strat za slušný peníze-kolem 18-20 tisíc
Zdravím Vás...
mám podobný problém, jako se tu řešil. Vybírám svůj druhý nástroj. Potřebuji něco pokud možno univerzálního do řekněme "zábavové" kapely (zatím teda garážové
). Líbí se mi tradiční tvary, vyzkoušel jsem už tedy nějaké to tele, les paula, sg-čko atd. ale nejvíc mi do ruky sedne strat, možná proto, že jsem na něj zvyklej. Vybírám tedy mezi tímto squierem:
http://kytary.cz/squier-classic-vibe-st ... /HN112444/
a nebo mexiko standard Fendrem:
http://kytary.cz/fender-standard-strato ... /HN110025/
U toho squiera počítám pravděpodobně do budoucna s výměnou kobylkového singlu za nějaký humbucker velikosti singlu. Přece jen hraju především rockovější věci...takže chci aby to zvládlo i AC/DC, Kabát apod. zvuky. Dělá se i 50´provedení, ale ta 60´bude asi pro můj účel lepší.
Ten Fender je možný i s palisandrovým hmatníkem a keramickými snímači (tak je to teda alespoň uváděno v popisu na kytarách). Výhodou Fendra je hlavně HSS osazení, tzn. pro mě bez dalších starostí, na druhou stranu nevím jestli je ten mexiko standard nějaká výhra. Jen podotýkám, že tenhle Fender je můj finanční strop, víc se mi do toho vrazit nechce. Zase tak náročnej nejsem.
Uvítám každý názor nebo poznatek k mému problému. Máte s uvedenými nástroji někdo zkušenosti? Nejsou nikde moc skladem, takže nemám moc možnost jít a vyzkoušet jich víc pohromadě.
mám podobný problém, jako se tu řešil. Vybírám svůj druhý nástroj. Potřebuji něco pokud možno univerzálního do řekněme "zábavové" kapely (zatím teda garážové
http://kytary.cz/squier-classic-vibe-st ... /HN112444/
a nebo mexiko standard Fendrem:
http://kytary.cz/fender-standard-strato ... /HN110025/
U toho squiera počítám pravděpodobně do budoucna s výměnou kobylkového singlu za nějaký humbucker velikosti singlu. Přece jen hraju především rockovější věci...takže chci aby to zvládlo i AC/DC, Kabát apod. zvuky. Dělá se i 50´provedení, ale ta 60´bude asi pro můj účel lepší.
Ten Fender je možný i s palisandrovým hmatníkem a keramickými snímači (tak je to teda alespoň uváděno v popisu na kytarách). Výhodou Fendra je hlavně HSS osazení, tzn. pro mě bez dalších starostí, na druhou stranu nevím jestli je ten mexiko standard nějaká výhra. Jen podotýkám, že tenhle Fender je můj finanční strop, víc se mi do toho vrazit nechce. Zase tak náročnej nejsem.
Uvítám každý názor nebo poznatek k mému problému. Máte s uvedenými nástroji někdo zkušenosti? Nejsou nikde moc skladem, takže nemám moc možnost jít a vyzkoušet jich víc pohromadě.
Epiphone Les Paul Studio, Tenson strat HSS + Duncan designed pickups, Laney TF200, BOSS SD-1, elektro-akustika Crafter DE 6/N
Píšeš,že na strat jsi zvyklý-takže ho máš?Jakého?Takhle-mě nepřijde vhodné,kupovat podobný,chce to něco trochu jiného,aby se rozšířil obzor,ne? 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Když jsem začal vybírat, tak jsem taky uvažoval tak, že to chce změnu. Jenže vyzkoušel jsem pár nástrojů a zpravidla mě v téhle cenové kategorii moc neoslovili. Měl jsem v ruce třeba pár Les Paulů od Epi a moc se mi to nelíbilo. To samý třeba SG od týhle značky, to byla vůbec hrůza. Ale zase, je to o tom, že pět let mám u krku singl a teď si s těma humbuckerama moc nerozumím.
Do teď hraju na Tenson strat, sice tam mám lepší snímače, ale i tak to nemá s nástrojem moc společnýho. Tzn. že se ani nedá říct, že by to byl strat, spíš levná kytara s tímhle tvarem. Takže chci hlavně kytaru, která už bude trošku na úrovni hrát a bude se s tím dát taky někde vylíst.
Prostě jsem nabyl pocit, že za tyhle peníze bude strat nebo tele nástroj na vyšší úrovni než Epi Les Paul. Stejně tak si myslím, že HSS strat je taková nejuniverzálnější kytara z výše uvedených.
Do teď hraju na Tenson strat, sice tam mám lepší snímače, ale i tak to nemá s nástrojem moc společnýho. Tzn. že se ani nedá říct, že by to byl strat, spíš levná kytara s tímhle tvarem. Takže chci hlavně kytaru, která už bude trošku na úrovni hrát a bude se s tím dát taky někde vylíst.
Prostě jsem nabyl pocit, že za tyhle peníze bude strat nebo tele nástroj na vyšší úrovni než Epi Les Paul. Stejně tak si myslím, že HSS strat je taková nejuniverzálnější kytara z výše uvedených.
Epiphone Les Paul Studio, Tenson strat HSS + Duncan designed pickups, Laney TF200, BOSS SD-1, elektro-akustika Crafter DE 6/N
HSS je univerzální dost,asi bych na tvém místě uvažoval stejně.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.