Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké používáte struny?
Tu krásnou 3% slevu jsem dostal taky, fotili si mě tam, čekal jsem než mi tu kartičku udělají několik minut a pak mi s velikou slávou oznámili že mám tak závratnou slevu na vše 
-
woro90-1
Měl jsem je a mám dojem že mně nevydržely tak dlouho jako Martiny, ale byly se mnou v hospodě, takže to není zrovna objektivní posouzení. Ale zjistil jsem že nikláče na akustice nezní vůbec špatně a jsou věčné. Snažil jsem se totiž z déčka dostat aspoň trochu jazzový zvuk, bohužel jsem dosáhl jen toho, že když do toho třísknu, opravdu to zachrastění zní spíš ve vyšších středech než ve zvonivých výškách, ale jinak se musím u swingového doprovodu hodně snažit, aby to znělo jak má. S jumbem by to možná šlo.
ja jednou koupil nylonky, natah sem je, zjistil ze utikaj pod prstama, tak sem je zase sundal a uz to nekoupim.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Sakra, Tabe bych už rád slyšel hrát!že když do toho třísknu, opravdu to zachrastění zní spíš ve vyšších středech než ve zvonivých výškách, ale jinak se musím u swingového doprovodu hodně snažit, aby to znělo jak má.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
woro90-1
Někdy se můžeme sejít někde v hospůdce, aspoň se dozvím kolik scestných názorů jsem si doma zalezlý v koutě stihnul udělat 
- ...EDGE...
My uz jsme se pokouseli domluvit, ale bohuzel z toho seslo, tak co se o to pokusit znovu?
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
A nějaká setkání-jamy účastníků tohohle fóra neexistujou?woro90-1 píše:Někdy se můžeme sejít někde v hospůdce, aspoň se dozvím kolik scestných názorů jsem si doma zalezlý v koutě stihnul udělat
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
- ...EDGE...
Ale to vis ze jo. Viz Strahovske "hudebni" noci..
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem na dvanáctku pořídil rotosoundy, protože v muzikeru neměli jiné desítky, a jedenáctky si na tom nějak nedovedu představit když už s těmi desítkami je tam držení barré skoro těžší než na šestce s dvanáctkami...
Tak jsem zvědavý, stály 239 korun
Tak jsem zvědavý, stály 239 korun
Mám na 12strunce 11ky Dean Markley, nic moc, asi se vrátím k prověřeným Darco 10kám i kvůli ceně (130kč) 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
-
FilipRocker
Ahoj, asi před půlrokem jsem si pořídil elektroakustickou Dowinu. Od té doby sem neměnil struny a přijde mi,že ty struny nejsou ono. Šikly by se mi struny,který by měly takovej zajímavej zvuk, možná trochu ostřejší. Já se v tom moc nevyznam, ale vím,že ty struny na tom jsou fakt šunky a chtěl bych se posunout zvukem někam dál,protože kytara na to má
A struny tak do 250Kč. Nebo klidně i malinko dražší,protože na kytaru hraju už 6 let a ještě nikdy mi tam nepraskla struna při úhozu, jedině,když sem byl mimo a utahoval utahoval strunu až prasla :
Tak prosím o radu 
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Hociktoré nové struny budú mať ostrejší zvuk ako tieto staré, čo tam máš teraz. Otázka je, ktorým strunám ten ostrý zvuk vydrží čo najdlshšie.
-
John M. William
Zkus Martin Akustic SP Forsfor bronz (tuším). Ty by to mohly splňovat.FilipRocker píše:Ahoj, asi před půlrokem jsem si pořídil elektroakustickou Dowinu. Od té doby sem neměnil struny a přijde mi,že ty struny nejsou ono. Šikly by se mi struny,který by měly takovej zajímavej zvuk, možná trochu ostřejší. Já se v tom moc nevyznam, ale vím,že ty struny na tom jsou fakt šunky a chtěl bych se posunout zvukem někam dál,protože kytara na to máA struny tak do 250Kč. Nebo klidně i malinko dražší,protože na kytaru hraju už 6 let a ještě nikdy mi tam nepraskla struna při úhozu, jedině,když sem byl mimo a utahoval utahoval strunu až prasla :
Tak prosím o radu

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
SPčka jsou dobré, jestli chceš ostřejší zvuk tak bronze, phophory hrajou kulatěji 
-
FilipRocker
Dobře,ale vůbec nevím, jakou tloušťku, jestli 10 nebo 11 nebo 12. Nikdy sem to neřešil a ani nevim, na co hraju teď.SPčka jsou dobré, jestli chceš ostřejší zvuk tak bronze, phophory hrajou kulatěji
10ky na akustiku naprosto ne, 11ky pokud do toho moc neřežeš a máš rád měkký dohmat a 12 jsou (aspoń pro mně ) ideální, už to neujíždí pod prstama a kytara má zvuk. Jako alternativu zkus Darco electric jazz 12ky nikl http://www.audiotek.cz/product-15987-darco-9100 za ty prachy stojí za vyzkoušení, vydrží dlouho. 
- ...EDGE...
Jestli ale hleda ostrejsi zvuk, tak to moc vhodna alternativa neni.
-
John M. William
Chybka se vbloudiladžetro píše:SPčka jsou dobré, jestli chceš ostřejší zvuk tak bronze, phophory hrajou kulatěji

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
-
woro90-1
Zkus nejdřív D'Addario 85/15 American Bronze, a pokud pak budeš chtít ještě ostřejší, kup libovolné kvalitní 80/20 Bright Bronze. Proti půl roku starým strunám ale budou mít o dost ostřejší zvuk i fosforky. Já moc nehraju (brnknu si tak jednou za týden) a déle než dva měsíce většinou na kytaře struny nemám (minimálně jednou za dva měsíce ji vezmu někam, kde se pije, a hraju na ni pět až šest pomalých piv).FilipRocker píše:Ahoj, asi před půlrokem jsem si pořídil elektroakustickou Dowinu. Od té doby sem neměnil struny a přijde mi,že ty struny nejsou ono. Šikly by se mi struny,který by měly takovej zajímavej zvuk, možná trochu ostřejší. Já se v tom moc nevyznam, ale vím,že ty struny na tom jsou fakt šunky a chtěl bych se posunout zvukem někam dál,protože kytara na to máA struny tak do 250Kč. Nebo klidně i malinko dražší,protože na kytaru hraju už 6 let a ještě nikdy mi tam nepraskla struna při úhozu, jedině,když sem byl mimo a utahoval utahoval strunu až prasla :
Tak prosím o radu
- ...EDGE...
Hlasim, ze v Darcach uz moc zivota rozhodne neni, ale hrat se na ne jeste da. Takze si myslim, ze se vyplati (zvlast do situaci, kdy je pravdepodobne, ze dojde ke zniceni - pivo tece proudem plus pritomnost strihorukeho prasete)...EDGE... píše:Dnes jsem natahl Darco fosfor bronzve dvanactky, co jsem koupil asi pred peti dny jako nahradni struny pred odjezdem na kratkou dovolenou, dneska jsem se nudil, tak jsem si rekl, ze je zkusim. Nove hraji pekne, podle me stejne dobre jako Martiny, ale predevsim za vyrazne nizsi cenu, staly me lidovych 76 korun (mam v musiccity zajimavou 3% slevu, pro sirokou verejnost jsou za 78). Takze i kdyby mely vydrzet kratsi dobu, tak se vyplati, ale to se zatim uvidi, casem informuju jak se veci vyvijeji.