malá hlava nebo kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
KubaLFC

malá hlava nebo kombo

Příspěvek od KubaLFC »

Zdravím,máte někdo zkušenosti s timto http://www.audiotek.cz/product-41076-eg ... eaker-head rád bych na to slyšel nějké názory videa které jou na te stránce mě nedavají spát.Díky za každé info.
A ještě kdybych to připojil na nějký malý box např http://www.audiotek.cz/product-43045-vox-v110nt myslíte že by se stím dalo hrát i doma potihu?Mám strach že 15w je asi strašně moc a nebudu se zlobit kdyby někdo dal tip na nějakého malího drobečka cca do 12 000 Díky moc Kuba
lunchie

Re: malá hlava nebo kombo

Příspěvek od lunchie »

Slimmy tady z fora ma kombo egnater tweaker.

Co se tyce vykonu - ja doma v pohode provozuju 5/15/20/60W na pokojovou hlasitost. Je pravda, ze u tech 20/60W je to titerna prace nastavit aby to nervalo, ale jde to.

Problem by nastal, kdybych chtel nejaky 5W zesilovac hrat tak, abych slysel breakup na koncove lampe ... to na domaci hrani moc neni.
KubaLFC

Příspěvek od KubaLFC »

Původně jsem chtěl http://www.audiotek.cz/product-34849-pe ... sor-studio kvůli tomu že je možnost regulace vykonu... ale psal jsem na audiotek a nikdo není schopný odpovdět uš je to 3dny a dozvěděl jsem se že mám čekat no a jestly napíšou dodání 2-3 měsíce tak můžou jít někam...prostě chci aparát s kterým si doma pohraju a kdyš se bude dařit ,nebudu se muset za něho stydět i někde ve zkušebně třeba
lunchie

Příspěvek od lunchie »

co hrajez za muziku?
KubaLFC

Příspěvek od KubaLFC »

lunchie píše:co hrajez za muziku?
no tak mám rád kdyš si můžu dovolit od všeho kousek tzn u toho tweekera se mě líbí ty přepínače vintage/modern atd.Ale měl by to být rock,heavy metal
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ten tweaker by mohl byt moznost na to co pises. Jak jsem psal, uzivatel Slimmy ma kombo, zkus mu napsat. Ja na tweaker nemel tu cest hrat, ukazky ale vypadaji dobre. Ja jsem zkousel egnater rebel a renegade. Me jsou egnatery sympticke, ale nejak to uplne nebyl muj salek kavy co se tyce charakteru zkresleni (ale zase tak dlouho jsem s tim neelaboroval a verim, ze bych se k necemu nakonec dopracoval).

Osobne bych se treba i kouk na peavey 6505+ 112 kombo (nezkousel jsem, jeste jsem na nej v kramu nenarazil :) ).
KubaLFC

Příspěvek od KubaLFC »

lunchie píše:ten tweaker by mohl byt moznost na to co pises. Jak jsem psal, uzivatel Slimmy ma kombo, zkus mu napsat. Ja na tweaker nemel tu cest hrat, ukazky ale vypadaji dobre. Ja jsem zkousel egnater rebel a renegade. Me jsou egnatery sympticke, ale nejak to uplne nebyl muj salek kavy co se tyce charakteru zkresleni (ale zase tak dlouho jsem s tim neelaboroval a verim, ze bych se k necemu nakonec dopracoval).

Osobne bych se treba i kouk na peavey 6505+ 112 kombo (nezkousel jsem, jeste jsem na nej v kramu nenarazil :) ).
60w tak tho bych se asi bál...a k tomu tweakeru nějaká krabicka by snad pomohla...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

rozdil v hlasitosti tam bude, to jo, ale urcite ne 4x jak by mohlo z vykonu vypadat (hlasitost ma logaritmicky prubeh pro nase ucho). Pri pouziti stejne citliveho repra ta 6505 bude o trochu hlasitejsi nez ten tweaker.

Osobne doporucuju zaject do kramu a zkusit. To da za tisice slov a ukazek na internetu. Protoze tak jedine poznas jestli ti ten zesilovac jde za rukou nebo kladed odpor.

Co se tyce krabicky pred zesik, tak urcite nejaky OD pomuze zpevnit zvuk nebo dopomoci sustainu.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Snad to není z cesty ale já bych někde skusil schrastit toto http://en.euroguitar.com/amp/laboga/the ... 40999.html ale asi to neni to co hledáš :)
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

vypada zajimave, skoda, ze nema efektovou smycku ....
KubaLFC

Příspěvek od KubaLFC »

škoda že se tu nic neděje čekal jsem větší odezvu no nedá se nic dělat...
KubaLFC

Příspěvek od KubaLFC »

ještě sem našel jeden kousek http://www.audiotek.cz/product-41070-egnater-rebel-20 sice trohu přesahuje rozpočet,ale myslím že by to za to stálo :-)
Titanium Mentum

Příspěvek od Titanium Mentum »

Na domaci hrani mi to prijde zbytecne drahy. Pokud hraju doma, tak pres sluchatka.
Co se tyce vyberu, tak bych zasel do kramu s tam si to odzkousel.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

http://kytary.cz/vht-special-6-ultra/HN114949/ jestli je to jen na doma tak bych bral toto.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

bylo napsano, ze postupem casu i do zkuzebny ... proto se tu pise o kombech 15W a vyse.

Co se tyce toho tweakeru, tak se tady dneska objevila takova mala recenze. Jinak osobne si porad myslim, ze pokud s tim budes nakonec chtit jit do zkusebny, tak se koukni na nejaky dvoukanal s 50/60W. Doma s tim budes moct hrat v pohode a ve zkusebne si budes vyskat, ze mas dost prostoru.

Ono vsechny ty male lampy trpi na male vystupni transformatory, mnohdy maly repra ... to vsechno ovlivnuje prenasene pasmo a celkovy projev (hlavne spodni pasmo). Tim nerikam, ze ty male lampy nehrajou. Jen, ze od toho clovek nemuze cekat, ze to bude 'tlacit' jako 50-100W zesilovac.

Jak uz jsem tu zminoval, doporucuju zajit do kramu a par zesilovacu tam zapnout a vyzkouset, jak jdou za rukou.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Pardon přehlídnul sem. to 6505+ 112 má kamarád a dost si to chválí.
Faja

Příspěvek od Faja »

Mám 60w fendera a na volume 2,5 z 12 duní zdi ... ale kdyz treba hraju 5 minut na 4 a pak to stahnu tak uz je dostatečne otavene a nemusím to mít na vetsi hlasitosti ... mám ho pár dní ale za muj nazor nikdo nic neda :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“