Vliv strun na prohyb krku
Pravidla fóra
-
Dawe1995
- Bandzone: http://bandzone.cz/rockshook
Vliv strun na prohyb krku
Čus, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Mám SGéčko vod BaChu a je čerstvé seřízený na 13ctky struny. Jelikož bych tam chtěl dát 10tky (nebo klidně 11ctky), bude to něják extra znát prohybem krku? Nebo se ty krky přihybaj jenom když se dávaj ze slabších strun silnější? Momentálně nejsem při penězích na seřízení, takže se ptám zda to nebude na kytaře hodně znát. Při nejhoršim bych tam ty, pro mě extra tvrdý, struny nechal. Díky za odpovědi 
Naposledy upravil(a) Dawe1995 dne 5.08.2011 21:42, celkem upraveno 1 x.
Re: Strun na prohyb krku
No jelikož je to celkem dost skok, s nejvyšší pravděpodobností se i ten krk trochu pohne a nemusí to potom být úplně košér, takže poštelovat výztuhu by to asi potom určitě chtělo. Není to ale nic složitého, pokud nejsi úplný manták a umíš točit klíčem zleva doprava případně naopak. Jak na to, a co kde poměřit, vygooglíš buďto na netu, nebo to je určitě napsáno i někde tady na fóru, či v objasňovacích tématech, která jsou označena jako důležitá.
Jinak 13ky struny to je mazec
Pokud nehraješ podladěně, tak jsi vrah 
Jinak 13ky struny to je mazec
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Milý Dawe, co prosím tě znamená ten název tématu? S češtinou to má pramálo společného. Další dotaz, můžeš mi prosím vysvětlit, kdo ti poradil, dát si na kytaru 13 struny vzhledem k tomu, že podle typu dotazu jsi těžký začátečník. Abych ti aspoň trochu poradil, tak při přechodu z 13 na 10 se průhyb krku určitě zmenší a je dost možný, že ti budou drnčet struny o pražce. Každopádně pokud ano, tak to uslyšíš a není zas tak problematický kytaru seřídit. Návodů je na netu i zde na foru hafo. Stačí jen hledat. Čím dřív se to naučíš tím lépe.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
Dawe1995
Název jsem už upravil Když jsem to psal, tak sem ho upravoval a pak jsem si toho nevšim a odeslal jenom půlku no, to se stává, jinak 13cky proto, protože sem kytaru koupil bazarovou a dotyčnej asi hrál podlazeně.J.J. píše:Milý Dawe, co prosím tě znamená ten název tématu? S češtinou to má pramálo společného. Další dotaz, můžeš mi prosím vysvětlit, kdo ti poradil, dát si na kytaru 13 struny vzhledem k tomu, že podle typu dotazu jsi těžký začátečník. Abych ti aspoň trochu poradil, tak při přechodu z 13 na 10 se průhyb krku určitě zmenší a je dost možný, že ti budou drnčet struny o pražce. Každopádně pokud ano, tak to uslyšíš a není zas tak problematický kytaru seřídit. Návodů je na netu i zde na foru hafo. Stačí jen hledat. Čím dřív se to naučíš tím lépe.
Re: Vliv strun na prohyb krku
A ty sis to ladil na standard E?
Pokud jo, tak tos musel mít dohmat jako bejk, a seřizovat kytaru, tudíž už víš, jak na to.
A jestli ne, tak je dost možné, že se slabšími strunami ti bude vyhovovat status quo, i když přiznám se, že nevím, jak jsou na tom podladiči s dohmatem, ale určitě to musel mít nějak rozumně vymyšlené.
Pokud jo, tak tos musel mít dohmat jako bejk, a seřizovat kytaru, tudíž už víš, jak na to.
A jestli ne, tak je dost možné, že se slabšími strunami ti bude vyhovovat status quo, i když přiznám se, že nevím, jak jsou na tom podladiči s dohmatem, ale určitě to musel mít nějak rozumně vymyšlené.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
Dawe1995
Normálně ladím standart E.mtmccox píše:A ty sis to ladil na standard E?
No je to seřízený tak, že teď je dohmat ok, mě to příde stejný jako na mym stratovy, kde ty 10tky sou (ten je taky štelovanej ok kytaráře, byly tam 9tky dal sem 10 tky a kobylka hned zvedlá). Právě jsem zvědavej, co to na tom Udělá když se tam dají ze silných slabší.
pokud natáhneš .10 nebo .11 tak ti to tremolo spíš lehne na tělo kytary..jestli máš 3 nebo víc pružin, tak jednu uber, a výztuhu krku budeš muset přitáhnout. Ty .13 co teď máš, ten krk tahají "nahoru", takže pokud natáhneš struny s menší tažnou silou tak se ti krk hodně povolí což znamená, že se ti sníží dohmat a struny budou drnčet o pražce. Tak si s tím budeš muset trochu pohrát... 
EDIT: pokud jsem plácl blbost (což si sice nemyslím), tak mě opravte
EDIT: pokud jsem plácl blbost (což si sice nemyslím), tak mě opravte
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c