Chlazení celolampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Maples
Kontaktovat uživatele:

Chlazení celolampy

Příspěvek od Maples »

mám takovej malej dotaz, snad s tim bude mít někdo zkušenost:)
U mého celolampového komba Carvin Belair (50W - 4xEL84) dochází podle mě až k moc velkému přehřívání, ne, že by to na to nebylo dělaný, ale pro domácí použití, kde kombo jede každý den minimálně hodinu mi přijde škoda, že lampy, ze kterejch se tahá 50W i dyž výkonem mají 32 (4x8) budou zbytečně rychle odcházet, tak mě napadlo namontovat větráček.
Místa je tam dost, jen technicky nevím jak to tam zašít, kde zapojit do zdroje a tak.)
esli se v tom někdo z vás vyzná, budu rád :P Dík!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
afektband

Příspěvek od afektband »

Docela by mě zajímalo, co myslíš tím "docela zahříváním". Já měl za to že lampám vyšší teploty nevadí, vadí jim akorát (a to dost) když jsou zahřátý a jdou do nich nějaký rázy (pokládání na zem....).
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

lampám se pochopitelně víc líbí, když se ta teplota pokud možno odvádí pryč, do zesilovačů vyšší řady se ty větráky dávaj už odzačátku, z těch nizších to má třeba Peavey classic. ve hlavách, kde stojej a nahoře je mřížka, takže teplo jde samo pěkně pryč nahoře je to ok, ale v kombech je to horší...to víš že to není velkej problém, ale živostnost lamp, se prodlužuje, když se odvětrávaj...jak na to hraju každej den, tak si myslím, že by se tim ty lampy dost ušetřily.
To "docela zahřivání" myslím to, že topěj jako prase, mnohem víc než 6L6 v mese a to si myslím, že je dost oprávněný přirivnání:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“