Paličky Ahead

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Monty22

Paličky Ahead

Příspěvek od Monty22 »

Ahoj kolegové, mám dotaz na paličky z hliníku Ahead? Zajímalo by mě jestli má někdo nějaké zkušenosti, jaký je odskok, rozdíl v hraní atd! Předem děkuji
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Paličky Ahead

Příspěvek od Monikad »

Monty22 píše:Ahoj kolegové, mám dotaz na paličky z hliníku Ahead? Zajímalo by mě jestli má někdo nějaké zkušenosti, jaký je odskok, rozdíl v hraní atd! Předem děkuji
Zkušenost mám jen z prodejen a předváděček.
na tvoji otázku: jaký je rozdíl v odskoku a ve hře? odpovím.... VELKÝ!!
Stejně jako je celkem velký vliv na zvuk který ta palička dává, velká je i výdrž hliníkové paličky a velká je i cena takového páru paliček.

Dle mě je prostě dřevěná palička nepřekonaná a nějaký hliník je trochu slepá ulička.... i když jsem se už setkala s pár ctieli téhle hliníkové věci. :|
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Sice je to hloupý názor ale - dřevo je dřevo, nikdy bych nechtěl hrát ničím jiným už jen kvůli pocitu, že držím dřevo.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Měla jsem je asi na týden půjčené a je to opravdu dost velký rozdíl. Největší rozdíl jsem pociťovala v těžišti. Je to určitě věc zvyku, po týdnu hraní jsem zase měla trošku problém si zvyknout zpátky na dřevěné, ale naštěstí to šlo hodně rychle :) Taky říkám, že dřevo je dřevo.
Tím se ale nebráním si Ahedky třeba někdy pořídit :D
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Ahoj...jednu dobu jsem měl velkou spotřebu dřevěných paliček...jinými slovy bez příkras "hrál jsem jako prase" a tak jsem se rozhodl si je koupit...ano, těžiště je jinde..přišlo mi víc vepředu, takže se palička jeví těžší a je potřeba více energie na každý jednotlivý úder, což zatěžuje (ale zároveň i procvičuje) zápěstí..tím pádem je i jiný odskok a celkově je potřeba si na to zvyknout. Zvuk je taky o něco jiný..používám nylonové špičky, takže při běžném hrají to nejde tolik poznat, ale při hře přes rantl virblu je to úplně něco jiného (a není to moc pěkné)...nicméně...chvíli se to zdálo i přes cenový vklad jako úspora
...koupil jsem si nové špičky i náhradní gumové těla paliček,ale co se mi nestalo..já jednu na kšeftě zlomil...a vůbec nevím jak...gumové tělo paličky zůstalo nepoškozené, ale jádro jsem přerazil vejpůl...pravděpodobně při přechodu o rantl tomu nebo tak nějak...tak jsem je hodil do kouta (nedávno jsem je vytáhl znova, slepil páskou, ale během dvou minut decentního hraní se mi stejným způsobem rozsypala i druhá...asi únava materiálu nebo co..) tak jsem se vrátil k decentnější hře a ke 5AN a už mi není líto vyhodit tři stovky za pořádné hikorky, protože ty mi teď vydržely daleko dýl...ale jeden klad to přece jen mělo...pořádně mi to rozhýbalo zápěstí a po přechodu zpět na lehčí paličky jsem ho měl daleko pružnější a rychlejší ...
pehve

Příspěvek od pehve »

s Aheadkami mám stejnou zkušenost - jiné těžiště, jiný tah v zápěstí, rafkové udery(side stick, rim shoty) hodně jiný zvuk. Nejvíce mi vadilo posunuté těžiště na ride. Nevyhovují mi.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

:) Koukám že by to chtělo už taky někoho, komu ty paličky sedí!!! Já dokonce několik lidí znala, co na to hrálí rádi.... ale te´d si na jméno ani jednoho z těch dvou nevzpomenu :shock: :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Osobně jsem na ně nehrál, ale nedokážu si představit kompromis, aby hra na činely zněla slušně, ale činely se nezničily
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tak bacha,dostal jsem k narozkám Aheadky 5A a první pocit je, že hrajou sami, prostě na to jak jsou tenký, je to maso, vůbec jsem nepozoroval, co se tady píše, akorát se ještě bojim, že je zničim, takže tolik netlačim na činely, no ale píšou, že vydrží 6-10 krát delší dobu než dřevěný.
Abych vyvrátil několik omylů..
Ty paličky mají hliníkový jenom úchop a jádro, proto je těžiště malinko vepředu, oproti dřevěný 5A je to jen cca. 1cm! Takže nic kritickýho, spíš bych to naopak nazval výhodou( alespoň pro mne..). :lol:
Když se podíváte na foto, tak od lesklého kroužku je těžiště cca. 5 cm daleko,takže je v podstatě uprostřed délky paličky. Celá přední část za kroužkem je krytá nějakým jejich speciálním "super high impact Zytel" nylonem jinak nazývaná cover a dělá se v různých velikostech a je vždy kompatibilní jen pro některé typy paliček. Podle návodu se po nahřátí fénem dá rozebrat a vyměnit. Tohle jsem právě vždycky nechápal, myslel jsem si že se bouchá hliníkem do činelů, ale tak to není.. :mrgreen:
No, jak už jsem psal, radši jsem odehrál zkoušku dřevem a nechám si je na domácí cvíčo a nahrávání do studia, bylo by fakt škoda zničit je ve zkušebně. :wink:
http://kytary.cz/ahead-5a/HN119360/?gcl ... tAod5A4ALA
Tak tadyto jsou ty samostatný kryty, tenhle MT(medium taper) je na ty moje 5A,kdo chce delší,musí si koupit paličky 5B(2B). Takže ta výměna vyjde v podstatě levněji, než lepší dřevěný paličky.. :wink:
http://www.muzikant.cz/ahead-mt-d71096.html
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
juras.s
Nový uživatel

Příspěvek od juras.s »

Ja je mam a maximalní spokojenost. Akorat se s nima musi hrat na nejaky "lepší" bicí.
Kdyz s nima hraju ve zkusebne,kde mam stary levny,tak ten zvuk je jalovej.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

juras.s píše:Ja je mam a maximalní spokojenost. Akorat se s nima musi hrat na nejaky "lepší" bicí.
Kdyz s nima hraju ve zkusebne,kde mam stary levny,tak ten zvuk je jalovej.
I když mám spoustu výhrad k Ahead paličkám, tak se bojím že ten "jalovej zvuk levných bubnů" nebude tak úplně paličkami :roll:
Volba paličky jako takové (nejen materiál, ale i váha, rozměry a tvar) má velký vliv především na schopnosti bubeníka a jeho hráčskou techniku. Samozřejmě se to projeví i na výsledném zvuku, ale to myslím především na činelech..... na zvuku bubnu je rozdíl tak málo patrný, že drtivá většina z nás to nepozná. To spíše poznáme změnu ladění či použití jiných blan........ :wink:
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tak už ty moje Ahédky nedám z ruky, prostě už s dřevem nehraju. Co bych neřekl je, že fakt vydrží hodně, neřežu teda s nima jak debil, ale při normální tvrdší hře zatim nepozoruju žádný opotřebení, myslim tim rýhy na taperech, hlavičky jsou pořád jak nový. Co je ale největší přínos, nebolí mě po zkoušce zápěstí. Ne, že sem zas někdo napíše něco o blbý technice, hraju hojně i prstama ale metal se holt musí hrát pořádně! :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“