Nahrávání do PC a tvorba dema pod Linuxem

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
kafkinson

Nahrávání do PC a tvorba dema pod Linuxem

Příspěvek od kafkinson »

Nevíte někdo prosím Vás program na tvorbu muziky, který běží pod Linuxem?

Moje představa je nahrát třeba přes line-in kytaru, basu a pak jen tak pro představu ostatním lidem z kapely vzorek bicích z nějakého samplu toho programu a nějak to k sobě pomíchat a poslat jim to mailem ve formátu, který je schopen přečíst windows.

Díky za info.

Upraven název - Nero
Jackson Soloist, akustická kytara Furch, hlava Genz Benz El Diablo 100W, box - Marshall 1960B s V30, Kombo Hughes and Kettner WARP 212, krabky - Boss DD3, Lehle Little Dual AB box
karbo

re

Příspěvek od karbo »

Sakriš linuxák, co neumí s googlem?
Jedinej free software, kterej bych doporučil i pro linux, je audacity http://audacity.sourceforge.net/
Umí víc stop, efekty, eq....skoro jako profi nahrávadlo :-).
Jestli chceš něco složitějšího, ale víc profi, zkus http://64studio.com/ (bohužel jen linux verze)

Ale audacity je multiplatform, takže no problem.
BTW. Nemám zkušenosti s linuxem ani s 64studiem. Jediný co mám vyzkoušený je audacity na windowsech.
Squier by Fender Telecaster 82
ZOOM G2.1u
Peavey Valveking 100 head
Marshall jcm900 lead 1960 box
Fender 0.11
Trsátka 1.5
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Nedávno jsem narazil na Musix http://www.musix.org.ar/en/index.html Je to live distro a je v tom plno věcí tak snad se bude hodit :) .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
kafkinson

Příspěvek od kafkinson »

Chtěl jsem osobní zkušenosti, něco člověk vždycky na googlu najde, každopádně díky za tipy, něco z toho zkusím a dám kdyžtak vědět, jak to dopadlo.
Jackson Soloist, akustická kytara Furch, hlava Genz Benz El Diablo 100W, box - Marshall 1960B s V30, Kombo Hughes and Kettner WARP 212, krabky - Boss DD3, Lehle Little Dual AB box
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Teď jsme testovali Ardour. Vypadá celkem dobře.
Doporučil bych Ubuntu Studio Linux - je to Ubuntu přizpůsobený na tvorbu hudby, videa, grafiky, ...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání do PC a tvorba dema

Příspěvek od rotten77 »

kafkinson píše:Nevíte někdo prosím Vás program na tvorbu muziky, který běží pod Linuxem?

Moje představa je nahrát třeba přes line-in kytaru, basu a pak jen tak pro představu ostatním lidem z kapely vzorek bicích z nějakého samplu toho programu a nějak to k sobě pomíchat a poslat jim to mailem ve formátu, který je schopen přečíst windows.

Díky za info.
Teď zkouším Energy XT 2 http://www.energy-xt.com/
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

J8 na nahrávání do PC používal Mixcraft 3...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
impact

Příspěvek od impact »

Ardour je dost komplikovanej. Audacity je jednodušší.

Ubuntu je má oba v repozitářích.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

AUDACITY mám jak pod Win XPSP2 CZ, tak pod Fedora 8.

Běhá to jak má, nemám problémy...
bambas

Re:

Příspěvek od bambas »

impact píše:Ardour je dost komplikovanej. Audacity je jednodušší.

Ubuntu je má oba v repozitářích.
Audacity a Ardour jsou halvne odlisne software. Ardourd je DAW studio, coz Audacity neni. Takze bych prosil tyhle dva software nezamenovat ;)
el perro del fryba
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání do PC a tvorba dema pod Linuxem

Příspěvek od el perro del fryba »

Zdar vespolek, než zakládat nové vlákno, zeptám se tady. Ze staršího počítače bychom do zkušebny chtěli udělat nahrávací zařízení (pouze stereo, stačí Audacity). Nepotřebujeme řešit latenci resp. tomu bych se rád vyhnul, protože kdysi jsem zkoušel Ubuntu Studio, ale nastavování jenom toho, aby to vůbec vydávalo zvuk, jsem nepřekonal. Obyčejná distribuce bez přídomků "studio" či "multimedia" by to asi mohla zvládnout, že?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“