typ kytary
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: typ kytary
Ovation...
Zadní "deska" je plastová.
Zadní "deska" je plastová.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kurňa lidi čtěte pořádně... To je (podle názvu nečekaně) roundbackczhory píše:mockrat Vam dekuju za rady...
ale mam jeste jednu otazku...je to docela davno,co jsem hral na kytaru,ktera ale VUBEC nemela klasickou zadni drevenou rovnou desku, ale kompletne celej zadek byl z jakehosi jineho materialu a byl OBRAZNE RECENO do vypoukleho oblouku...vypadalo to zezadu jako pulka vejce... to je co za kytaru?mela totiz NAAADHERNY zvuk a strasne krasne se na ni hralo....
Dekuju...=)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
diky..=) a ma roundback taky krk,jako hmatniky myslim jemne do oblouku a ne rovny jako klasicka spanela? mate s nim nekdo zkusenosti?podelte se prosiiim...=) DEKUJU =)
Roundback španělku jsem ještě neviděl, zatím samé úzké oblé hmatníky.czhory píše:diky..=) a ma roundback taky krk,jako hmatniky myslim jemne do oblouku a ne rovny jako klasicka spanela? mate s nim nekdo zkusenosti?podelte se prosiiim...=) DEKUJU =)
- ...EDGE...
Je to Ovation jak rika Nero, a tradicne ma zakulaceny hmatnik, ale videl jsem i se "spanelskym" krkem.
dekuji..=) a mate s ni nekdo zkusenosti? vite, ja si hraju jen pro sebe,nekdy jen pisne s akordama,jindy zas jen tabulaturu,jindy si proste jen tak brnkam co me zrovna napadne.....jaky typ kytary by se pro tohle hodil? nejaky kompromis mezi krasnym zvukem a prakticnosti pri hrani..? dekuji za rady vsem....=)
zajdi do velkých hudebnin a vyzkoušej si víc typů kytar a potom si vyber, která ti nejvíc sedne. Samozřejmě vybírej i mezi více jumbama, ovationama atd. protože i v tom typu kytar je každá jiná.
kompromis mezi krasnym zvukem a prakticnosti je nádherný zadání ale nestačí
nikdo neví jak dlouho hraješ a na jakých nástrojích, jak moc jsi náročný na ladění nástroje, kolik jsi ochoten do kytary vrazit peněz.Někdo bude štastnej za kytaru za 5, někdo si kytar pod 10 ani nevšimne....
Stačí si pročíst tady na foru temata nejlepší kytara do ....tis Kč. a jsi v obraze. Já bych to ale vzal nejprve přes bazary, vezmi kámoše co tomu rozumí nebo si to všechno tady pročti sám a při troše štěstí koupíš dobře.
nikdo neví jak dlouho hraješ a na jakých nástrojích, jak moc jsi náročný na ladění nástroje, kolik jsi ochoten do kytary vrazit peněz.Někdo bude štastnej za kytaru za 5, někdo si kytar pod 10 ani nevšimne....
Stačí si pročíst tady na foru temata nejlepší kytara do ....tis Kč. a jsi v obraze. Já bych to ale vzal nejprve přes bazary, vezmi kámoše co tomu rozumí nebo si to všechno tady pročti sám a při troše štěstí koupíš dobře.
hraju 12 let,vse jsem se ucil sam a harju pro svoje poteseni.narocnej jsem dost.kytara musi vzdycky PRESNE znit,zadna odchylka,miluju zvuk dobre nalazeneho nastroje..do kytary bych chtel vrazit do 10 000.-mozna i o nakyho litrika navic...ale levnejsi taky neodmitnu,nejde o cenu,ale o kvalitu...a na kytaru hraju docela dost,vlastne jeste o kus vic...od akordu pres rock az po tabulaturu...a cokoliv slysim,v jakemkoliv zanru,tak si hned zahraju na kytaru..... tak jak? =) dekuju..=)
to je těřko radit, zkus co radí pehve...
Ale podle toho co píšeš, tak asi určitě ne španělku. Něco s tím "ouzkým krkem". Ovationa bych asi taky zavrhnul. A teďka jít po zvuku - pokud nechceš určitý tvar těla, tak hledat kytaru, u které ti bude zvuk vyhovovat. TAk jsem to dělal já, že sem nechtěl určitý tvar těla a skončil jsem i Dowiny JCE 999, protože jsem chtěl kytaru, která bude mít dostatek basů a většina to vůbec nesplňovala...
Ale podle toho co píšeš, tak asi určitě ne španělku. Něco s tím "ouzkým krkem". Ovationa bych asi taky zavrhnul. A teďka jít po zvuku - pokud nechceš určitý tvar těla, tak hledat kytaru, u které ti bude zvuk vyhovovat. TAk jsem to dělal já, že sem nechtěl určitý tvar těla a skončil jsem i Dowiny JCE 999, protože jsem chtěl kytaru, která bude mít dostatek basů a většina to vůbec nesplňovala...
Ony ty roundbacky občas nezní špatně, je to prostě trochu jiný zvuk. Ale je pravda že většina jich je s poměrně mělkým tělem a jsou stavěné spíš pro ozvučení. Já jsem také hledal co nejvíc basů a nebyl jsem rozhodnutý jaký tvar, ale pak jsem se rozhodl pro dreadnought, protože mi víc seděl ten průraznější zvuk. A když jsem si zahrál na tu svoji stamarku (dobře, hledal jsem levnou kytaru, kterou bych mohl nosit všude, ale s co nejlepším zvukem), bylo mi jedno, že neměla nejvíc basů ze všech zkoušených, prostě mi ten zvuk seděl a sedí mi doteď (i když bych uvítal nepatrně jasnější zvuk a větší odezvu, je přece jen poznat že mám překližku, i když dobrý kus), hodlám ji tahat po loukách, hospodách, střechách paneláků a lesích dokud bude použitelná (bohužel trpí typickou nectností levných kytar - pokud to má dobrý zvuk, neznamená to, že to dřevo ještě nebude pracovat a že přední deska ty dvanácky a třináctky bude držet bez jakékoli změny tvaru - nepatrně se mi vyboulila). Prostě choď a zkoušej všechno co ti padne pod ruku, ono se ti z toho něco zalíbí. A třeba skončíš s něčím úplně jiným než bys teď čekal.Tom350 píše:to je těřko radit, zkus co radí pehve...
Výběr kytary
Ahoj,
pročetl jsem si vlákno, ale přece jenom bych se radši ještě konkrétně zeptal, sháním akustickou kytaru s elektrikou, černou barvu, cutaway a s klasicky širokým krkem (ne zůžené jako jumbo) a zhruba v cenové relaci 7-8000. Co jsem zatím našel byly jumba s úzkým krkem. Např. tahle se mi líbila a nejsem si jistej jestli má ten krk zůženej, ale myslím že jo - http://www.musiccenter.cz/Ibanez-AEL10E ... e/:3:15073
Díky moc!
pročetl jsem si vlákno, ale přece jenom bych se radši ještě konkrétně zeptal, sháním akustickou kytaru s elektrikou, černou barvu, cutaway a s klasicky širokým krkem (ne zůžené jako jumbo) a zhruba v cenové relaci 7-8000. Co jsem zatím našel byly jumba s úzkým krkem. Např. tahle se mi líbila a nejsem si jistej jestli má ten krk zůženej, ale myslím že jo - http://www.musiccenter.cz/Ibanez-AEL10E ... e/:3:15073
Díky moc!
- miraslozil
Re: Výběr kytary
Většina jumb má úzké krky,ale pokud chceš širší krk tak se poohlídni po zn.Strunal,tam to dělají běžně.No a Dowina mívá většinou taky trošku širší krk,než je běžné.baldur píše:Ahoj,
Díky moc!
Ahoj, chtěl bych se zeptat co je za velikost 97cm
myslím že 4/4 ale nevím to jistě. díky za odpověd shaolin
- fingerstyle
Re: Výběr kytary
Širší hmatník má taky Furch.Ale navím jestli všecny.Asi dobře nejdřív vyskoušet v Práglu v HumlMiuzik.Nebo přimo v Brně.Jumbo je 43mm. Furch by to měl mít o nějakých 5mm víc.Ale tam se nevejdeš cenou.Musel bys ještě přidat tak desítku.baldur píše:Ahoj,
Díky moc!
Typicka spanelka ma metr a chloupek, 97cm maji ceskoslovenske cundrspecialy (k ohni a do ohne), a maji klasickou 4/4 menzuru. Takze ano, je to 4/4 s kratkou hlavou.shaolin píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat co je za velikost 97cmmyslím že 4/4 ale nevím to jistě. díky za odpověd shaolin
moc diky, zacinam hrat a nasel jsem si kytaru a u velikosti bylo 97 cm takze jsem nevedel. jeste se chci zeptat jestli je vhodná pro člověka s výškou 160cm díkyworo90 píše:Typicka spanelka ma metr a chloupek, 97cm maji ceskoslovenske cundrspecialy (k ohni a do ohne), a maji klasickou 4/4 menzuru. Takze ano, je to 4/4 s kratkou hlavou.shaolin píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat co je za velikost 97cmmyslím že 4/4 ale nevím to jistě. díky za odpověd shaolin
- ...EDGE...
Jestli se ti na ni dobre hraje, proc ne 
Podle me nebude zadny problem
Podle me nebude zadny problem
-
IhateRap§Hip Hop!!!
Jester píše:Tak to určite western kytaru, btw. myslím, že u kytar typu western se velikosti 4/4 nepoužívají - tam se velikost těla řeší typem: dreadnought, jumbo, grand auditorium, atp.dbarvik píše:ja chci spíš hrat jen akordy a hrat pisničky od lidovek až po ty moderní
Western kytara se liší od té klasické:
- užší hmatník
- větší tělo
- pickguard (golpeador, jestli si to dobře pamatuju)
- napojením krku na tělo na 14. pražci
- kovovýma strunama
Tak já teda na washburn WD7 pickgiard nemám a na mojí španělce mám kovový struny, chtělo to jen malou úpravu kobylky...
Akustiky:WASHBURN WD7SATB+Nějaká španělka po matce(Cremona Luby 0423)
Elektro:EPIPHONE Faded G-400 WC+axl-headliner
Kombo:MARSHALL MG15FX+Boss Metalzone(Nevim co máte proti Marshall MG jo neni to nejlepší kombo, ale jedno z nejlepších tranzistorovejch, nemůžete ho srovnávat s lampovejma kombama, to že doporučujete Roland je hezký, ale zvuk Rolanda nemám rád...)
Elektro:EPIPHONE Faded G-400 WC+axl-headliner
Kombo:MARSHALL MG15FX+Boss Metalzone(Nevim co máte proti Marshall MG jo neni to nejlepší kombo, ale jedno z nejlepších tranzistorovejch, nemůžete ho srovnávat s lampovejma kombama, to že doporučujete Roland je hezký, ale zvuk Rolanda nemám rád...)
- ...EDGE...
Ono je to hodne zobecnene (a stare), jsou i westernovky se sirsim hmatnikem, mensim telem, bez pickguardu, ci s 12prazcovym krkem