Rozbocovac na sluchatka

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Rozbocovac na sluchatka

Příspěvek od Wohma »

Mozna blbej dotaz, ale jak mam rozmnozit jeden signal do treba 5 sluchatek? Kdybych to udelal ciste pasivne, tak budu ten vystup hrozne zatezovat, takze to chce neco aktivniho... Napadlo me, ze mixaky by mohly fungovat obracene [klidne takovy ty mrdky za par set, ktery maji jen korekci hlasitosti], ale nemam to nijak overene, slo by to? Pripadne existuje nejake inteligentnejsi reseni?
Diky
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Použít 5 rozdvojek je asi sakra blbej nápad, co? :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Nero píše:Použít 5 rozdvojek je asi sakra blbej nápad, co? :wink:
Je protože bys asi už nic neslyšel. Signál se ti vždycky rozdělí a zeslabí. Potřebuješ něco, co ho cestou nakopne.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

http://eshop.kytary.cz/behringer-univer ... ringer:1:0

něco takovyhleho na tenhle princip sem někde viděl, dělany pro sluchatka. urcite se to da sehnat
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Behringer HA400 - je to malý, napájený, výstupy to má oddělený a když to nenamočíte, tak to bude i fungovat

chytřejší pak HA 4700

nebo dražší pak Aphex 120 A nebo Presonus HP4
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Oooo, diky, Jens Ludwig, presne ten HA400 jsem hledal. To ostatni vypada moc pekne, ale vzhledem k tomu, ze jsem docela vykrvacel na koupi vetsiho mixu a mikraku, tak se mi valit dalsi 4K do sluchatkovyho rozbocovace nechce ;]
Jinak k cemu to bude slouzit - mam vizi, ze v nove zkusebne budem hrat do sluchatek, kazdej si bude hrat jakoby normalne na svuj instrument, akorat se linkovy signal z komba nebo signal z mikraku hodi do mixu a odtam se to rozdistribuuje do sluchatek, kazdej tak uslysi vsechny priblizne stejne a sebe trochu vic, pokud bude stat u svyho kombicka, pokud teda nebude mit uzavreny sluchatka... Hrali jste nekdo takhle? Nemate nejaky prakticky postrehy? Kdyby to nevyslo, tak ten sluchatkovej rozbocovac vyuziju minimalne pri nahravani a tech 750Kc mi rozhodne lito nebude ;]
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

tvoje vize neni zlá, ale má pár nedostatků řekl bych.... teď budu vycházet ze svojich zkušeností - nemusí se shodovat s jinýma....

a) první a asi nehrubší - linkovej výstup z komba většinou postrádá emulaci boxu/repráku - pokud tohle nemáš pořešený, zkreslený kytar budou neposlouchatelný (na druhou stranu, nevim, jestli zkreslení používáte - pak neni problém....

b) každej bude chtít asi trochu jiný poměry - to záleží na dohodě....

c) budete potřebovat pořádný sluchátka - AKG 171, AKG 271 - nebo něco obdobnýho... levný sluchátka by 1/ nemuseli dostatečně tlumit okolí 2/ vydržet případný vytavení... jinak při vysokejch hlasitostech maj celkem slušnej zvuk Behringery HPS5000 - hafo sluchátek pak přichází o basy a sou to jen uširvoucí vejšky....

d) až ti chytne mikrák vazbu se sluchátkem, první, kam půjdeš, bude ušní a budeš mít hodně velký štěstí, když si domu neponeseš špatnou zprávu.... a jelikož sluchátka budou v záběrovým úhlu i OM7, tak se budete muset proti vazbě hodně snažit...

každopádně nápad to neni špatnej, jen chce trochu doladit a ještě trochu zadotovat

každopádně pokud máš mix s dostatečným počtem AUX, mohl bys vyřešit problém s poměrama pro každýho člena...

taky by ti mohlo pomoct tohle pro každýho člena
http://www.behringer.com/MA400/index.cfm?lang=eng

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

a] no tohle bud muzu poresit simulatorem boxu nebo snimanim mikrofonem [to bude asi kentus], tam bych problem nevidel

b] rekl bych, ze prave tim, ze kazdej uslysi vyvazenej mix a sebe trochu vic, tak by to mohlo klapnout, dohoda imho problem nebude

c] utlumit okoli nepotrebuju uplne, takze by stacily i nejaky polouzavreny,ne? To s tim vytavenim moc nechytam :?:

d] prave jsem doufal, ze hrani pres sluchatka hodne pomuze proti vazbeni, ale ze to muze chytat zvuk ze samotnych sluchatek me nenapadlo... Kazdopadne od mikraku u bubnu to vazbu chytat nebude [stejne tak pripadne u komb], ale toho zpevaka bychom museli poresit... Myslis, ze by s vazbenim byl fakt problem? Zrovna nas zpevak ma nejaky starsi studiovy Senny...

mirna dotace neni problem, pocitam, ze do toho jeste neco vrazim.... Ale s tou vazbou jsi mi nasadil brouka do hlavy :? Pak jedine poridit nejakej ten eliminator zpetne vazby, ale nemam zkusenosti, jak dobre to funguje, davat v sazku svuj sluch fakt nechci, to si radsi budu pomalu zabijet sluch tim bordelem z komb ve zkusebne...
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

k těm sluchátkům - nám se to stalo ve studiu při narávání zpěvů - naštěstí ne moc vážně, takže to zpěvák ustál v pohodě.... po chvíli...

ale de o to, že když nahráváš zpěvy, tak máš relativně ticho - ve zkušebně, kde ti lidi budou rubat do bicích a jinech instrumentů takovej klid nebude a ty ty sluchátka budeš muset trochu krmit - a oni pak budou křčet nejen tobě do uší, ale i ven a do mikrofonu....

jinak si nejsem jistej, jakej je rozdíl mezi bordelem ve zkušebně, a třeb 1W do sluchátek s citlivostí kolem 98dB - to si myslim, že bude ty uši odjebávat upln stejně....

BtW: což třeba ještě takhle špunty do uší??? - ty celkem úspěšně srovnávaj zvuk tak, aby byl poslouchatelnej

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No spunty do usi jsou fajn vec, ale ne kazdymu sedi a dost casto kurvi zvuk... Mas nejakej tip na spunty, ktery aspon priblizne tlumi rovnomerne? Videl jsem nejaky, ale staly asi petikilo :D to mi prijde usmevne, kdyz nemam paru, jestli mi budou sedet v usich atd...
Somnus Aeternus
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Wohma píše:No spunty do usi jsou fajn vec, ale ne kazdymu sedi a dost casto kurvi zvuk... Mas nejakej tip na spunty, ktery aspon priblizne tlumi rovnomerne? Videl jsem nejaky, ale staly asi petikilo :D to mi prijde usmevne, kdyz nemam paru, jestli mi budou sedet v usich atd...
existujou sluchátka KOSS myslim. ale stoji několik stovek, a pro dokonale odhlucneni dokonce několik tisic. takze to ti asi nepomuze :oops:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jens Ludwig
Odborník

špunty do učí dělá taky 3M (výrobce počítačových medií) - ten dělá bedny - tam je asi 100 nebo 200 párů... neviděl sem to teda nikdy u nás (pač sem se po tom taky nekoukal), ale v Österreichu toho měli kopy...

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“