lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od Wohma »

puci píše:Takže ked si objednam 2 kusy,budu automaticky párované?
Ano (v pripade Tube-townu, ale dela to hodne techto obchodu, staci cist FAQ).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

X matching ma byt ve stejne kvalitě co koupíš v Česku: TT matching má byt lepčí vybrané.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jezisi, umis ty vubec cist? To uz je ponekolikate, co pises uplny bludy. Ta jejich technologie se jmenuje Tube-Town eXtended Matching, takze zadny TT Matching a X Matching neexistuje.

Podrobnosti k TT XMatching zde:
http://www.tube-town.net/info/doc/tt-matching-en.html
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Prosim tebe ptali sme se před časem mailem :
X-matched byli kusy dodané jiným dodavatelem už vybrané do sad
TT-matched vlastní kontrola u T.T. a vlasní výběr

Komu mám věřit když ne mailu od TT ??????????????????????????????????????????????? :-(
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak mi najdi na strankach, kde prodavaji XMatched a TT Matched.
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No máš pravdu že tam maj TT-Xmatching.

Tak to možná časem změnily ale ty dvě kategorie si pamatuju i v mailu to bylo opsané jako dvě kvalitativní kategorie u některých lamp konkrétně sem chtěl přelampovat Ampeg V6 a SVT CL.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Chtěl jsem se zeptat... jak dlouho by mohly vydržet koncovky, když bych je žhavil 1x denně? :D prostě... když na to hraji každý den.

A taky, jestli se u ENGLA screamera nastavuje Bias, protože jsem nenašel nikde ten šroubový poťák na to nastavování, ani venitř u lamp, ani na plošňáku.

Díky :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

pain2 píše:Chtěl jsem se zeptat... jak dlouho by mohly vydržet koncovky, když bych je žhavil 1x denně? :D prostě... když na to hraji každý den.
To bude záležet na aparátu a na kvalitách těch elektronek. A taky asi jak moc to tavíš. :)
(tím chci říci, že na tu otázku nebude jednoznačná odpověď)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Já jsem četl, že spárované elektronky jako takové mají v průměru výdrž 200-300 hodin pak se jejich hodnoty rozjíždí a už vlastně postupně odchází. Já jen, abych nemusel měnit každé tři měsíce :D jinak doma tomu moc nedávám a zkoušky jsou 1x do dvou týdnů a tam tomu dávám.
Právě v tom englu (screamer) mám elektronky ještě englácké, zatím to hraje :D ale pak je mám v plánu vyměnit za spárované Electro-Harmonix. Pak mi šlo právě o ten bias, protože jsem ho nikde nenašel (sám bych to nekalibroval), ale ptal jsem se, jestli někdo neví, jestli tam ten poťák je na to nebo ne. Kdyby nebyl, tak bych to nemusel dávat někomu, kdo to kalibruje a jednoduše bych je vyměnil.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Trošku jsem googlil a mám k tvému problému dva postřehy:
  • ENGLy mají ty trimry v takových dírkách v PCB (zde obrázky)
  • Ten trimr má omezený rozsah a tak je třeba vybírat lampy vlastnostmi co nejbližší těm původním
Jinak jestli je to 200-300 hodin, tak moje tovární už dávno přesluhují. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pain2

Příspěvek od pain2 »

A díky :D mno jinak... před týdnem jsem to koupil, před třemi měsíci to bylo v servisu na revizi, akorát se tam měnila jedna preampová lampa, že koncové jsou zatím v pořádku a hrané to bylo max 1x týdně, ale já jsem vášnivý kytarista :D a nějak mi to nedá nehrát...

Tak to budu muset pak dát asi nějakému "odborníkovi". Protože nemůžu najít, jaké mají ty englácké lampy hodnoty. Našel jsem hodnoty těch od Electro-Harmonix na netu, ale bez těch engláckých nemůžu vědět, jestli tam můžu dát lampy od EH.

Edit: Teď jsem našel dobrou stránku s PDF http://www.tube-town.net/info/doc/tt-tubemap.pdf kde jsou grafy, jaké lampy se hodí nejvíc na určitý styl, tak se asi budu víc řídit podle toho a místo Electro-Harmonix šáhnu po lampách od JJ :D a na koncové od TT
Tady jsou vlastně doporučené dokonce pro jednotlivé engly :) třeba se to někomu bude hodit http://www.tube-town.net/info/doc/tt-tubemap-engl.pdf
dalabo

Příspěvek od dalabo »

pain2 píše:Já jsem četl, že spárované elektronky jako takové mají v průměru výdrž 200-300 hodin pak se jejich hodnoty rozjíždí a už vlastně postupně odchází. Já jen, abych nemusel měnit každé tři měsíce :D jinak doma tomu moc nedávám a zkoušky jsou 1x do dvou týdnů a tam tomu dávám.
Právě v tom englu (screamer) mám elektronky ještě englácké, zatím to hraje :D ale pak je mám v plánu vyměnit za spárované Electro-Harmonix. Pak mi šlo právě o ten bias, protože jsem ho nikde nenašel (sám bych to nekalibroval), ale ptal jsem se, jestli někdo neví, jestli tam ten poťák je na to nebo ne. Kdyby nebyl, tak bych to nemusel dávat někomu, kdo to kalibruje a jednoduše bych je vyměnil.
Kaj si to našel ? Co sem se ptal odborníku ale odborníku ne "odborníku" věčina koncových lamp byla počítána pro 1000 a více hodin života. Řešily sme tohle u Ampega kde ty koncové stojejí 7200: to si rozmyslíš jesli 200 hodin nebo 1000 nebo víc.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Až odejdou, budeš to vědět. Víc záleží na nastavení pracovního bodu, anodovém napětí a na vybuzení než na kvalitách elektronek, jde o aparát a o to, jak na to hraješ. Jsou aparáty, které flašky pálí jednu za druhou, a jsou aparáty, které jejich první flašky přežijí.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To sou 2 strany jedné mince: pamatuju pana Ticháčka před 10 roky prodával po inzerátech lampy sám je mněřil ty jeho bouchaly v Peavey kombech za týden ty z Brna za 6 měsíců.
pain2

Příspěvek od pain2 »

To bylo někde na jedné stránce... teď si nevzpomenu... a já nepsal, že životnost je na 200 až 300 hodin, ale to, že ty spárované elektronky mají podobné hodnoty až na 300 hodin a pak, že se jejich hodnoty rozcházejí, ale hrají samozřejmě dál.

Už jsem si aji objednal z tubetownu patici na měření přes multimetr, tak čekám až to tento týden dorazí a pak nebude problém seřizovat Bias, když tam dám elektronky jiné značky. :D
Amid

Příspěvek od Amid »

Zdar, nemá někdo zkušenosti s italskými elektronkami Fivre?
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kojas »

Zdarec. Je nejakej rozdil mezi oznacenim lamp 12AX7 WA, WB a WC ??
Dikes
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

WA by měla být odolnější proti otřesu, víc nevím.

WB by měla mít modernější zvuk, větší podíl basů a větší zesílení jak obyč ecc83 ( 12ax7 )

WC by měla být lepší proti mikrofoničnosti

Jestli kecám tak sorry :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

The Sovtek 12AX7WA have a slightly lower gain than the 12AX7WB which has a slightly lower gain than what would be considered a typical 12AX7

12AX7WA - 80
12AX7WB - 90
12AX7WC - 100 <- typical 12AX7 will be around 100-110 gain.

The WA are more rugged due to the shorter plates and have extremly low microphonics.
The 12AX7WA is Sovtek's standard 12AX7, world-renowned for its smooth, round tone. It is a ultra "low microphonic" tube used by Fender®, Ampeg, Carvin, and Hartke, among others in their amplifiers. The Sovtek 12AX7WC is a slightly higher gain premimun version, even quieter with a more bold tone.
The Sovtek 12AX7WC is rugged, durable, and has a fairly strong overall output. Super low microphonics - nice for combo amps or other scenarios that might induce tube rattling.
The Sovtek 12AX7WB is very similar to the 12AX7WA - but has a noticeable bump in the low-end. Again - this tube is perfect for the budget minded. Used by Rivera - Demeter and Kendrick among others
The Sovtek 12AX7WB has more systematically gain and saturation than the WA.
Somnus Aeternus
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Já sem koupil do SLO100 preampu 12AX7WC ta sem zvědavej jak to bude hrát .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“