Jak poznám originál Fender HSS snímače ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Jak poznám originál Fender HSS snímače ?

Příspěvek od Rocky_MK »

Zdravím, omlouvám se za asi trochu blbý dotaz, ale potřebuju v tomhle poradit,mám možnost koupit za litr skoro nový set HSS Fender snímačů, ale u inzerátu bylo pouze ilustrační foto a já si vyžádal fotky toho,co kupuju,abych nekoupil nějaké s****y z Tensonky...Díval jsem se i na obrázky na googlu apod, ale na těch snímačích nikde není žádné logo,aspoň pokud vím...takže až mi dojdou fotky,pověsím je sem...a pokud se najde někdo,kdo by mě poučil,budu moc vděčný.
Díky předem, Martin
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak poznám originál Fender HSS snímače ?

Příspěvek od Smrťokvítek »

A co za snímače to je? :) Pokud jsou to snímače z Mexika (standard) tak je to možná zbytečný kupovat. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Někdo tu kdysi psal, že dražší snímače se poznají zespoda - mají magnet (či nevím co) pro každou cívku zvlášť. A ty levné mají zespoda jen velký obdélník pod všemi cívkami.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Smrťokvítek píše:A co za snímače to je? :) Pokud jsou to snímače z Mexika (standard) tak je to možná zbytečný kupovat. :wink:
Vzhledem k mým současným snímačům je to krok o 56 tříd výš :D Co přesně to je,nevím,ale snad se dozvím.
Takže to jde poznat jenom podle teho magnetu ?
Mě se zdá,že ty Fendří snímače mají pólové nástavce s takovou drážkou - jakoby na plochý šroubovák...
nebo to je aji u jiných ?
totok je ono : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=635869

Jakub.kubaa : Jo,to by sedělo. Na těch mojich původních skutečně je obdélník ...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nech si poslat kvalitní foto zezadu!
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

A co jestli jsou snímače prostě konstruované různými způsoby? Někde je magnet ve tvaru destičky na které jsou polové nástavce pro vedení magnetického pole ve tvaru sloupečků, kolem nich pak plastová kostřička a na ní navinuta cívka, někde je cívka samonosná bez kostřičky přímo na nástavcích, jinde zase nejsou sloupky, ale kolejnička. Také nemusí být dole žádný magnet, ale jen fíbrová podložka a v ní zalisovány sloupky z AlniCo či podobné slitiny, které jsou nasyceny magnetickým polem a na nich je cívka, někde bývá dole ještě mosazný plech, přes který stejně není nic vidět atd, atd. Kvalitní snímač může být té i oné konstrukce stejně jako šmejd. Kopie, nekopie. Ale origoš singly Fender co jsem viděl, měly magnety jen ve tvaru sloupků zapuštěných do fíbru. Netvrdím, že neexistují jiné verze. On celý set za litr asi nebude žádná sláva a podle fotek stejně houno poznáš, takže Tvé snahy jsou úplně zbytečné. Buď to si tu podezřelou sadu snímačů neznámého výrobce koupíš a pak uvidíš co z toho poleze, nebo si ji nekoupíš. Více možností nemáš. Já bych to nekupoval.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já bych nekupoval už jen kvůli tomu, že prodejce se mi tváří nevěrohodný. Prodává nové fender snímače a ani neuvede jejich model.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak jestli jsou to snímače z MIM standardu (jakože tak vypadají) tak ty žádný typ nemají a plno lidí to neřeší, mají snímače z Fender strata tak jsou to Fender snímače. :)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No jak vypadají na obrázku je jedno, protože prodejce dává do všech inzerátů fotky z google. Být z MiM, tak je možnost místo modelu napsat, že jsou z MiM.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

aha tak to je potom na nic :)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Právě hned v dalším nabízí Duncan Designed HB-105 a tvrdí, že se prý dávají na ESP(já je na ESP zatim neviděl) a fotka tam je hned druhá z google dokonce s copyright nápisem.
http://1.bp.blogspot.com/_ZDehHF8aWoE/S ... %20Set.jpg

Ale v inzerátu se ani nerozepíše jestli prodává za tu cenu vše, co je na tom obrázku. Navíc když dáš hledat přezdívku z jeho mailu, najde to jen ty jeho inzeráty a jeden jediný komentář na nějakém fóru.
Ale to vše pořád nemusí znamenat, že to je nějaký podvod. Ale mě se to jednání nelíbí.
Holajs

Příspěvek od Holajs »

ja kdyz jsem vytahl humbucker z HSS strata mexiko, tak ze spodu ma logo F, jako by motiv fender co ja na hlave

edit: tak dokonce je tam celej napis fender dokonce i s r v krouzku :-D
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak prodejce se mi ozval. Neaký hňup to je - říkám, že to koupím,když mi pošle detailní fotky tych snímačů. A ještě se ptám, doslova : " ... a upřesněte prosím, z jaké je to kytary, např. Fender Mexico, apod... " a znova jsem žádal fotky.
A kretén na to : "Mexiko, ale mám moc zájemců, za 1000 opravdu ztráta času něco fotit, vaše požadavky mrhají mým časem, buďto set pošlu nebo ne,je to vaše volba.

Křupan...seru mu na to.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ne křupan, ale arogantní podvodník, který čeká na někoho dost hloupého, aby na ty jeho podmínky ,pod vidinou super nákupu, skočil.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Teorge píše:Ne křupan, ale arogantní podvodník, který čeká na někoho dost hloupého, aby na ty jeho podmínky ,pod vidinou super nákupu, skočil.
A ještě, místo fotek napíše : "Nemusíte mít strach, je to čerstvě vyndané z úplně nového Fendera".
EDIT :
mmjuz píše:A co jestli jsou snímače prostě konstruované různými způsoby? Někde je magnet ve tvaru destičky na které jsou polové nástavce pro vedení magnetického pole ve tvaru sloupečků, kolem nich pak plastová kostřička a na ní navinuta cívka, někde je cívka samonosná bez kostřičky přímo na nástavcích, jinde zase nejsou sloupky, ale kolejnička. Také nemusí být dole žádný magnet, ale jen fíbrová podložka a v ní zalisovány sloupky z AlniCo či podobné slitiny, které jsou nasyceny magnetickým polem a na nich je cívka, někde bývá dole ještě mosazný plech, přes který stejně není nic vidět atd, atd. Kvalitní snímač může být té i oné konstrukce stejně jako šmejd. Kopie, nekopie. Ale origoš singly Fender co jsem viděl, měly magnety jen ve tvaru sloupků zapuštěných do fíbru. Netvrdím, že neexistují jiné verze. On celý set za litr asi nebude žádná sláva a podle fotek stejně houno poznáš, takže Tvé snahy jsou úplně zbytečné. Buď to si tu podezřelou sadu snímačů neznámého výrobce koupíš a pak uvidíš co z toho poleze, nebo si ji nekoupíš. Více možností nemáš. Já bych to nekupoval.
Díky za obsáhlé pojednání, rozšířil jsi mi obzory.
duri

Příspěvek od duri »

Ahojte!
Je zde sice již dlouho klid, ale jelikož bych taky rád věděl jak poznat snímače, zkusím to zde oživit. Jak tady již bylo zmiňováno, některé snímače nemají žádné logo ani jiné identifikační znaky... Myslím, že originální snímače by logo mít měly. Někdo zde psal, že pokud snímače hrají jak mají, neřešit to. Ale když něco kupuju, měl bych mít možnost kontroly. Věřím, že velká většina prodávajících uvádí pravdivé údaje, ale najdou se i nepoctivci. Když někdo uvede, že je kytara osazena snímači Fender Noiseless, mají určitou cenu, oproti noname snímačům. Nástroj tak hned stoupne na ceně. Samozřejmě je asi nemožné chtít po prodejci, aby mi umožnil vytáhnout snímač a zkontrolovat si pravdivost jeho tvrzení. Navíc, když stejně nevím, jak a podle čeho snímač poznat. Má-li mít jeden společný magnet pro všechny nádstavce, nebo zvlášť pro každý...
Na Teleti, jenž jsem koupil, byly inzerovány snímače Fender Noiseless, když jsem doma na ně kouknul, zjistil jsem, že nemají žádné logo, a na Lipsticku je jen ten vyražený název Noiseless. Z mého googlení jsem zjistil, že všechny snímače Fender, mají černý a žlutý kablík vývodu cívky. U mých snímačů je kablík černý a červený. Takže???
Určitě se zde najde někdo znalý věci a objasní mi, jak to s těmi snímači je.... Děkuji.
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, snímače sice nejsou "moje parketa", snad Ti přesto aspoň trošku pomohu :? . Výrobci si mění časem barvy vývodů snímačů téměř jak je napadne... Není to nic fatálního, maximálně bude nutné přefázovat (nejsnadněji HB, protože singly mají jeden vývod současně jako stínění). Tento obrázek znáš?
Barvy vývodů různých snímačů.gif
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Zrovna noiselessy od Fenderu bys měl poznat, protože jsou značené. Fender Vintage Noiseless - nápis noiseless na obou snímačích. Mám dojem, že některé straty neměly ten nápis zlatý, ale černý a vystouplý. Netuším, jestli je to i u telat.
Samarium Cobalt Noiseless mají pak na snímačích SCN. N3 noiseless jsou taky značené atd.
Kábly ale nevím.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
José

Příspěvek od José »

A brumí?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Duri, snímačů jsou tisíce. Jedna cesta je mít je (všechny) ošahané a okoukané, že už od pohledu poznáš, co je co. Druhá cesta je google, najdeš si obrázky toho údajného snímače, případně i odpor vinutí, a porovnáš s kupovaným.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“