Trsatka na uke

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
bronik

Trsatka na uke

Příspěvek od bronik »

Mate nekdo zkusenosti s filcovymi tersatky na ukulele? Tady jsou do 3,- £ za 5 nebo 6 ks ruzne velikosti a tloustky, asi to za ty prachy zkusim.
Ondrej

Re: Trsatka na uke

Příspěvek od Ondrej »

Mam zkusenost. Zvuk je kulaty, plny ale tichy. Prsty (nehty) udelas vetsi dynamiku.
To trsatko se spise hodi na doprovod. Solovat se s nim moc neda. Ale za tu cenu to stoji za to.
Take jsem objevil "gumove vkladaci trsatko" http://www.music-city.cz/planet-waves-g ... -3039.html Take vhodne na doprovod, ale da se i solovat.
bidik

Příspěvek od bidik »

Já používám vlastoručně dělané kožené trsátka o různých tvrdostech. Když je měkoučké, jako asi ten filc, tak platí to co píše Ondřej. Zvuk je takový "kulatější", i když mi nepřijde o moc tišší než hra prsty. Rozhodně doporučuju vyzkoušet. Potom poreferuj.
bronik

Příspěvek od bronik »

Urcite poreferuju po polovine srpna, az se vratim do CR.
bronik

Příspěvek od bronik »

Vyzkoušel jsem filcová trsátka v hospůdce na akustickém i na festiválku na elektoakustickém ukulele a super. Fakt je zvuk krásně plný, jak říkají kluci kulatý. Já bych přidal ještě dvě přednosti: a) Neslyšíš žádné pleskání trsátka z umělé hmoty. b) I když haješ velmi komorně, nástroj si zachovává svůj charakteristcký zvuk (jako při hře bříškem palce, ale jemnější, měkčí). Když chceš hrát forte, nic ti nebrání...
Zásilka mi přišla od http://www.ukulele-plectrums.co.uk. Ale moje sada na adrese vyobrazená není, já jsem objednával přes jakýsi anglický e-obchod a mám pět kousků různé velikosti a tloušťky (největší má tvar vejce 52 x 30 x 6mm, nejtenčí je asi 0,7mm lepené ze tří vrstev, asi semiš - plast - semiš). Mám jenom trochu strach o životnost (taky bacha na moly :lol: ), takže ten nápad s kůží mi nepřipadá vůbec od věci.
bidik

Příspěvek od bidik »

Kůže je fajn, ale pleskání o struny je celkem slyšitelné. Zvlášť pokud ho držím výš. V tom případě je to možná horší než plastové.
Patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrik »

Já jsem si filcové trsátko dělal sám, na nejtenčí kytarové jsem z obou stran nalepil filc. Hraje to hezky, jak už psal výš Ondřej, ale spokojený s ním nejsem. Blbě se mi drží, jakoby vykluzuje zpoza prstů. Asi si koupím to originální, abych měl srovnání. Díky za odkaz.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“