Neřekl bych, že mluví o dodělávání Floyda, mluví čistě o zamykacích mechanikách a moje zkušenost je taková, že s normálním 2point tremolem se dá prasit i na kvalitních olejových mechanikách, ale se zámky je to opravdu lepší. Snímač je taky další věc, která je i u kytary za 20 tisíc k vyměnění ( pokud tam není ze základu neco origo a pokud to dotyčnému sedí ). Já s jeho příspěvkem souhlasímgrock píše:Koukám,že autor rady prodělal určitý vývoj i během psaní příspěvkuCybermuff píše:Hele Molex, já těch kytar už taky pár vystřídal a Stratů tady taky pár mám... Fakt jak ti už Bummer psal, nenech se rozhodit. Ty doby, kdy se rvaly standardní páky ze Stratů a dávaly se tam Floyd Rose jsou trochu pryč, dá se to už dneska řešit trochu jinak - ale Floyd je pořád dobrá páka a funkční.
.................................
Pokud teda chceš Strata, tak bych asi volil bazarovýho amíka do něj postupně narval tyhle doplňky (sedlový pražec + zamykací mechaniku + snímač). Ta kytara v tvým odkazu mi přijde trochu moc hybrid (21 pražců, tedy asi větší zakřivění + Floyd).
Pokud ale fakt chceš Floyd, tak i to lze, Strat s Floydem není pro mne problém (LesPaul jo)Nic ve zlým-ten prostředek ,tady souhlasím.Koukni na Becka a jestli se ti "páčí" jak on páčí a stačí ti to,jdi do modern fender tremola na 2 a roller nut+zamyk.kolíky a třeba ještě grafitové kameny.Pro mě to funguje dostatečně a s lepším zvukem i koneckonců pohodlnější výměnou strun než ten FR.
FENDER Standard Strat® HSS with Locking Tremolo
Pravidla fóra
Re: FENDER Standard Strat® HSS with Locking Tremolo
Demagogie. Může tam být z továrny snímač, který se ti nelíbí, ale není to kvůli tomu, že není ORIGO.Flajtr píše:Snímač je taky další věc, která je i u kytary za 20 tisíc k vyměnění ( pokud tam není ze základu neco origo a pokud to dotyčnému sedí ).
-
phil.bonjovi
Nevíte, kde bych sehnal tohoto Strata s FR? Nikde v CR ho nemaji, a dlouho pry mit nebudou.
a k Baygerovi si volal?
Dnes jsem dostal zprávu, že Fender v ČR končí, prý kvůli cenám u Thomanna. Warwick to samý. Pokud to je pravda, zkus to tam.phil.bonjovi píše:Nevíte, kde bych sehnal tohoto Strata s FR? Nikde v CR ho nemaji, a dlouho pry mit nebudou.
souhlasím s bummer, navíc si nedokážu představit klasického strata na bon jovyho, vyzkoušej si ty kytary a uvidíš co ti sedne do ucha a ruky.Bummer píše:Nenech se rozhodit. Sám bys měl nejlépe vědět, co chceš za kytaru a co na ni budeš hrát za muziku. Nevšiml jsem si tu nikde, že bys vysloveně psal, že chceš klasického strata (takže nevím, odkud to pánové nade mnou vzali).
Cílová skupina stratoidní HSS kytary s FR bude jiná než skupina klasického SSS strata. Zrovna tak jako zvuk - plovoucí kobylka se na zvuku podepíše a humbucker zní samozřejmě také úplně jinak než singl.
Mimochodem existují i jiná dvouzvratná tremola než ta ve stylu Floyd Rose. Některá se dají koupit zvlášť a jejich instalace nevyžaduje řezání do nástroje. Bohužel - není to žádná láce.
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Já na tohle hrál jednou v Audioteku, tremolo je v pohodě, ta kytara taky nebyla vůbec špatná. 
Ale - jako velký paradox mi přijde to, že kytara má humbucker, Floyd Rose, což tvoří takový poměrně modernější prvek a na druhou stranu to má "jen" 21 úzkých nízkých pražců.
Od kytary s FR a HB bych čekal, že bude celá "moderznizovaná" a bude mít i 22 jumbo pražců.
Ke snímačům, Bon Joviho moc neposlouchám, tak úplně nevím jak je na tom se zvukem kytary, Sambora používá i telata a všechno možné (osazení neznám), ale na tuhle hudbu bych do takové kytary nešel...
Na druhou stranu, Phil X, který s ním teď hrál/hraje, používá hodně tu svojí goldtop Yamahu s P90 u kobylky, tak nevím..
A pochybuju o tom, že by byl Jon s Philovým zvukem nespokojený 
EDIT: aha, o počtu pražců psal už Cybermuff
Ale - jako velký paradox mi přijde to, že kytara má humbucker, Floyd Rose, což tvoří takový poměrně modernější prvek a na druhou stranu to má "jen" 21 úzkých nízkých pražců.
Od kytary s FR a HB bych čekal, že bude celá "moderznizovaná" a bude mít i 22 jumbo pražců.
Ke snímačům, Bon Joviho moc neposlouchám, tak úplně nevím jak je na tom se zvukem kytary, Sambora používá i telata a všechno možné (osazení neznám), ale na tuhle hudbu bych do takové kytary nešel...
Na druhou stranu, Phil X, který s ním teď hrál/hraje, používá hodně tu svojí goldtop Yamahu s P90 u kobylky, tak nevím..
EDIT: aha, o počtu pražců psal už Cybermuff
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A to jsi slyšel od koho? Distribuci Fenderů teď přebírá Houdek.krasty píše: Dnes jsem dostal zprávu, že Fender v ČR končí, prý kvůli cenám u Thomanna. Warwick to samý. Pokud to je pravda, zkus to tam.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jeden kytarář mi to povídal u pivka.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle moc nechápu. Jak kvůli cenám u Thomanna? Jako, že to tady lidi nekupují? To se mi nezdá. Lidí co si jdou vyhádat nižší cenu nebo koupí jinde zase tolik nebude. Nějak to nedává smysl.krasty píše:Dnes jsem dostal zprávu, že Fender v ČR končí, prý kvůli cenám u Thomanna. Warwick to samý. Pokud to je pravda, zkus to tam.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Jen vím, že když chtěl známý díly přímo od Fendera, nebyla možnost je tu sehnat. Do obchodu nevidím, tak Ti nepovím, jestli může Thomann ovlivnit zdejší trh. Jak jsem slyšel, tak jsem prodal. A protože to znám jen z jedněch úst, použil jsem "prý" a "pokud to je pravda". Žádnou logiku v tom nehledej.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to kytarář moc neví, co se děje... Realita je taková, že Fendery pro ČR a SR přestal distribuovat slovenský Marris a převzal to Houdek. Jen se to musí ustálit a pak se pojede jako dřív - a snad lépe, protože Marris nebyl zrovna spolehlivý distributor.krasty píše:Jeden kytarář mi to povídal u pivka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:Tak to kytarář moc neví, co se děje... Realita je taková, že Fendery pro ČR a SR přestal distribuovat slovenský Marris a převzal to Houdek. Jen se to musí ustálit a pak se pojede jako dřív - a snad lépe, protože Marris nebyl zrovna spolehlivý distributor.krasty píše:Jeden kytarář mi to povídal u pivka.
A nebo má lepší informace než my. V odkazu Jazzman píše, že Houdek zastoupení Fendera nemá!
elektricke-kytary/kde-koupit-fender-t25894-20.html
Edit: Houdek mi potvrdil, že zastoupení nemá a pokud ho bude do budoucna mít, záleží na jednání, které ještě neproběhly. Otázka týdnů či měsíců.