accc píše: mi v county hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
to je dobrý, to si dám do profilu
accc píše: mi v county hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Tím pádem by se ale ani nedalo napsat, že kytara se ladí EADGhe nebo čtyřstrunná basa do EADG, protože si je můžeš naladit jakkoli. To by slovo "obvykle" muselo být používáno v každé větě, protože v oblasti hudby si kdokoli můžeš v podstatě cokoli uzpůsobit.chroustjazz píše: nelíbí se mi jednoznačnost tvého výkladu ladění baskytar - kdybys napsal, že 4 bývá OBVYKLE laděná atd..nebo tak nějak, neřeknu ani slovo, ale tvá informace může být (a také je) pro člověka neznalého značně zavádějící
kdysi jsem měl výtečnou knihu o kytarách a o hře na tento nástroj..a tam bylo hned v úvodních kapitolách popsáno mnoho druhů ladění kytar, i když tím nejběžnějším je eadgbe (takhle nějak to tam bylo napsáno) - a pak jsem viděl mnoho dalších rádoby kvalitních příruček, kde byl zmíněný pouze jeden druh ladění - a bastaNero píše:Tím pádem by se ale ani nedalo napsat, že kytara se ladí EADGhe nebo čtyřstrunná basa do EADG, protože si je můžeš naladit jakkoli. To by slovo "obvykle" muselo být používáno v každé větě, protože v oblasti hudby si kdokoli můžeš v podstatě cokoli uzpůsobit.chroustjazz píše: nelíbí se mi jednoznačnost tvého výkladu ladění baskytar - kdybys napsal, že 4 bývá OBVYKLE laděná atd..nebo tak nějak, neřeknu ani slovo, ale tvá informace může být (a také je) pro člověka neznalého značně zavádějící
Když už tu rýpámě, tak standardníDurin píše:Ne nadarmo se to jmenuje standartní ladění. Jmenuje se to tak proto, že je to nejčastější varianta a převážná většina nástrojů jsou z továrny nastaveny na ono standartní ladění. To, že si to můžeš ladit jinak je jasný každýmu pitomci a nemusíš to tady pitvat. Ergo prosím přestaň flejmovat a smiř se s EADG a EADGhe
Ano, máš pravdu, moje chybaNero píše:Když už tu rýpámě, tak standardníAspoň obvykle se to tak píše
![]()
Tady je to o tom, že když máš pětku, tak si to nemusíš dělat tak, aby to neznělo divně, ale prostě to zahraješTomas.Tajfun píše:Abych se přidal. Já osobně mám čtyřku a když mi hloubka nestačí, tak si to prostě udělám tak, aby neznělo "divně". Každý má sví potřeby jinde, tohle je jen můj osobní názor.
A znáš tu o perníkovej chaloupce?woro90-1 píše:připlula nějaká parta na plastovkách a jednomu z nich se vpředu místo háčka válel zabalený tříčtvrteční kontrabas.