Který preamp okolo 10 000?
Pravidla fóra
Re: Který preamp okolo 10 000?
No hlavně to neberte ultimativně. Pokud o něčem napíšu, že je to dobrý, neznamená to, že to je nejlepší na světě bez ohledu na cenu. Já tady pořád toho V-ampa 3 mám a občas na něj cvičím, když se mi nechce zapínat nic jinýho, občas na to točím pilotní kytary, kde to někdy i nakonec zůstane v podkresu pod lampáčema. Jasně, že jsou lepší se spoustou efektů, ale na to, aby na to člověk dělal běžnou kytarovou práci je to ok. Lepší simulace - no přidali pár modelů, trochu to optimalizovali, takže je to míň mouka, ale je to prostě omezený výkonem procesoru (100Mips), který je stejný, jako u předchozí verze. Efekty základní, ovládání jednoduché - ale za ty peníze solidní cvičidlo, pro některý známý kejtristy ale i řešení pro stage. Díky jednoduchýmu ovládání je nejlepší začít rovnou se svým zvukem, stáhnout efekty, nalovit amp simulaci, pozor na nastavení gainu 0-1 na jedničku to trochu víc zpívá (viz manuál), vybrat reprobednu, no a až pak tomu přidat nějaký efekty... Je to pekelně jednoduchý.
Že to má jen Audiopro je pochopitelný, protože to je Uliho distributor pro CZ, takže jde všechno oficiální stejně přes ně a onistejně pak dělají servis.
BTW. jestli z toho chceš natočit nějakej zvuk, řekni si... Teda asi ne o 6 tónů dole, takovou kejtru tady nemám.. Nějakej normální...
Že to má jen Audiopro je pochopitelný, protože to je Uliho distributor pro CZ, takže jde všechno oficiální stejně přes ně a onistejně pak dělají servis.
BTW. jestli z toho chceš natočit nějakej zvuk, řekni si... Teda asi ne o 6 tónů dole, takovou kejtru tady nemám.. Nějakej normální...
Já už zkoušel jak LINE6 (jak POD2, tak POD 3 LIVE), Digitechy několika řad (mám RP250) a i VAmp2. Možná se budete smát, ale na toho Uliho jsem nakroutil nejrychleji použitelnej zvuk. Fakt jsem čuměl. Největší dřina je to s Digitechem. LINE6 standart.
Toť moje zkušenost
Toť moje zkušenost
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
Lachim: To rika vic lidi, nekteri dokonce dlouhodobe preferuji Uliho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jak jsou na tom komba Flextone a hlavy Spider se zkreslením oproti POD XT?
Jak zjistím frekvenční rozsah preampu? Zajímá me to u preampu Roctron Gainiac, rozsah osmistrunky.
Rozpočet se zmenšuje, bude správná volba bazarový Lamped 2L a potom kreslítko jako je Uber Metal?
nedávno se povaloval na bazoši Gerhat Golem za směšné peníze. Super kauf
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Ten jsem sledoval, už tam není, takže z lampových zbývá jenom Lamped 2L a Gerhat Fetman. Co byste brali (Lamped má o lampu víc)?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Víc pružků, víc Adidas...klobasnik píše:Ten jsem sledoval, už tam není, takže z lampových zbývá jenom Lamped 2L a Gerhat Fetman. Co byste brali (Lamped má o lampu víc)?
To píšu proto že se v lampách nevyznám a pokud se mám rozhodnout bez rady tak vemu o lampu víc 
No, Lamped jsem nezkoušel, ale připadá mě jako hračka (můj názor).
S Gerhátem mám jen pozitivní zkušenosti. Osobní přístup, servis. A znám ho, spolehlivej a pečlivej. Toto jeden z prvních modelů. Já znám ty pozdější.
S Gerhátem mám jen pozitivní zkušenosti. Osobní přístup, servis. A znám ho, spolehlivej a pečlivej. Toto jeden z prvních modelů. Já znám ty pozdější.
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
http://www.audiotek.cz/product-29420-te ... mp-tri-a-c
Pobere mi spodní struny při Fis ladění? Chci mít jistotu, na youtube je video nejníž u B drop.
Pobere mi spodní struny při Fis ladění? Chci mít jistotu, na youtube je video nejníž u B drop.
A čo tak Tonelab ST alebo EX? U týchto nových sérií je vyriešený problém s zahlteným zvukom pri higaine, čo mali staršie rady. Je to vlastne kríženec digitálneho modelera a lampového mini koncáka (Valve Reactor). A pri vhodnom nastavení sa dá s tým dobre hrať aj do PA, aj cez kombo/stack/koncák s boxom. Hrubé struny rozhodne poberie dobre.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Koupil jsem POD XT za 2000,- (rozbitý displej), nastavovat budu v Gearboxu. Čekám na kytaru z kytar.cz, prozatím hraju na Jolanu Iris, jsem spokojen.
Zavítal jsem zpět do threadu, tohle mě teď žere. Jaký je váš názor na digitální modelery s lampou? Existují i jiné než Tonelab od Voxu a G9/G7 od Zoomu? Má někdo porovnání high-gainu PODa a těchto procesorů? Jde mi o to že jsem koupil lampový konec, ještě nemám box, tedy nemůžu posoudit jestli POD XT hraje špatně. Zajímá mě jestli mám uvažovat o výměně.Predator píše:A čo tak Tonelab ST alebo EX? U týchto nových sérií je vyriešený problém s zahlteným zvukom pri higaine, čo mali staršie rady. Je to vlastne kríženec digitálneho modelera a lampového mini koncáka (Valve Reactor). A pri vhodnom nastavení sa dá s tým dobre hrať aj do PA, aj cez kombo/stack/koncák s boxom. Hrubé struny rozhodne poberie dobre.
Viem, že dajaké robil Rocktron (Prophesy, Voodoo Valve) ... a hralo to veľmi dobre. Akurát že na týchto mašinkách nečakaj rozhodne dačo ako desiatky modelov. Sú len 4 - clean, crunch a dva drivy, jeden na štýl osemstovky a druhý dačo ako Mesa Mark.
Momentálne bez kapely, stále hľadám