CORT X-6 vs. CORT X-6 SM vs. IBANEZ GRGA 21-BKN

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
auuu

CORT X-6 vs. CORT X-6 SM vs. IBANEZ GRGA 21-BKN

Příspěvek od auuu »

Jsem uplny zacatecnik, neummim hrat, takze chci kytaru na nauceni. Procetl jsem si nazory tu na foru, avsak moudry s toho opravdu nejsem. Takze vyber skoncil u toho, co se mi libi podle oka. :D Ma nekdo zkusenost konkretne, s temyto 3 kytarami?

http://kytary.cz/cort-x-6/HN103258/
http://kytary.cz/cort-x-6-sm/HN103262/
http://kytary.cz/ibanez-grga-21-bkn/HN117188/

Proc se ptam, jde o to ze, zadna z tehto kytar neni k dizpozci v ostravske prodejne, kde bych mel moznost prohlednuti, jak je tu na foru, zvlast u teto cenove kategorie, doporucovano. (vyzkouseni by moc mozne prez to nebylo, duvodu toho ze nejsem schopen najit ani tony na strunach, takze vyhodnoceni zvuku je naprasto nerealne) Jsem si vedom ze jednotlive kusy realne lisi, ovsem alespon nejaka reference je lepsi jak strilet uplne od boku. Dekuji
Paris
Rádce

Re: CORT X-6 vs. CORT X-6 SM vs. IBANEZ GRGA 21-BKN

Příspěvek od Paris »

X-6 bych v tomto pripade vubec neuvazoval. myslim, ze pro zacatek (tak jak to pises s tema tonama na strunach) bude lepsi kytara s pevnou kobylkou (bud tedy neco jako ta Ibanezka, nebo u Corta X-5 (pripadne X-3) nebo KX-5). neco z bazaru by mozna taky nebyla spatna volba...
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

jak rika Paris, za tu cenu se muzes poohlidnout treba po Cortu KX5, KX1Q, M600, ty uz aspon maji snimace EMG-HZ, ktere sice nekteri uzivatele nemaji radi, ale presto je to dle meho nazoru v cenove kategorii to nejlepsi co v kytare v zakladu je, pripade je muzes vymenit za nejaky ten kousek od pana tumy

a navic je pravda ze pro zacatecnika je rozhodne pevna kobyla lepsi, aspon te to nikde nebude skrabat, rozptylovat a hlavne se ti nebude rozlazovat kytara a naucis se lepe vnimat tony (kdyz bude dobre naladena ofc) ;)
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja zase muzu rict ze X6 byla (a porad je) moje prvni ele kytara a zadny problem jsem sni nikdy nemel
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

Kosak píše: se muzes poohlidnout treba po Cortu KX5, KX1Q, M600, ty uz aspon maji snimace EMG-HZ
KX 5tka jeste EMG-HZ nema, ale ma motherbuckery (mighty might nebo jak tomu ted rikaj) a na tovarni snimace je to opravdu slusnej zvuk. KX 5ku vlastnim a muzu jen doporucit, za ty penize tezko shanet neco lepsiho (novyho), par kytar uz mi rukama proslo, takze je to docela objektivni nazor a myslim, ze dost lidi to potvrdi.
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
auuu

Příspěvek od auuu »

Takze obednam tu Ibanez.
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

nevim co k tomu rict :D snad jenom doporucit, abys nevybiral vzhledem a podle toho co je napsano na hlave, ta ibanezka mi totiz prijde z tech moznosti co mas asi nejslabsi :wink:
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hráls na ni? Ta GRGA je od dob GAX asi první Gio Ibanez, který opravdu má smysl. Stejnak to švihají ve stejné továrně, jako se vyrábí Cortky, takže nějaké rozdíly bych neřešil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

hral jsem na tu bilou grg s tema powersoundama, ale skoro se stydim napsat "hral"
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To jsou, ale jiné kytary a powersoundy snad ten největší šrot co znám. Když si člověk sem tam brnkne na něco levnějšího neměl by se snad ani dívat moc na snímače, ale jak hraje kytara samotná ( a poznat to jde, ne, že ne ). ;) Pokud je slušnej základ, tak začátečníkovi postačí a až pozná, že to není ono, což trvá tak ty 2 měsíce tak ideál je přikoupit nějaký RM aspoň ke kobylce za pár stovek z bazaru.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kosak píše:hral jsem na tu bilou grg s tema powersoundama, ale skoro se stydim napsat "hral"
GRG a GRGA jsou ale dost jiné nástroje. Jinak souhlas s tím, co psal Flajtr.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
auuu

Příspěvek od auuu »

Jeste mne napadla jedna moznost a to, ze se vykaslu na prislusenstvi a priplatim si za kytaru.
http://kytary.cz/cort-x-11/HN102674/ na kterou jsou tu na foru docela dobre ohlasy s tim ze tremolo necham zablokovat a ozelim veci jako je ladicka, obal, popruh... A tyto dokoupim pozdeji Co vy na to?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ladičku, obal i popruh oželet můžeš, když to vezmu podle sebe tak ladičku jsem koupil po dvou letech do tý doby jsem ladil uchem a aji teď když naladím jen tak od ucha a překontroluju ladičkou zjistím, že to docela trefuju, takže si tím člověk i vycvičí uši. Obal si kup za předpokladu, že víš, že budeš nekam chodit, třeba k učiteli, jinak doma je ti k ničemu, to už bych raději doporučil malý stojánek. No a na popruh určitě příjde chvíle, ale podle sebe si myslím, že to taky nebude jen tak za pár týdnů, na choutky ohledně popruhu jsem se dostal tak cca za půl roku.

Jsou to věci které se oželet dají, ale na druhou stranu není od věci, když je máš po ruce a pak je taky otázka jestli si to X-11 oproti X-6 výrazněji pomůžeš, podle mě bude hodně záležet na výběru správného kousku, osobně si myslím, že X-11 je opravdu lepší :wink:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a co treba uplne opacnou cestou? poridit si X1 nebo X3 (a nebo idealneji neco bazarovyho. bazar najdes v kazdym vetsim meste) ... zatim to nejak hrat bude ... a az najdes ty "tony na strunach", tak se teprve rozhodovat co dal.
auuu

Příspěvek od auuu »

Kytaru mam obednou X11, bouzel zatim ji nemam v ruce, ale to se snad konecne pristi tyden. Ted resim kombo na uceni mam vyhlidle http://kytary.cz/vox-pathfinder-15r/HN002279/ mete k nemu nekdo neke +-?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Relativně dost dobré kombo na čistý zvuk. Na tvrdší zkreslení jsou rozhodně lepší volby.

PetrPeter 1975 - 2008
Andyy

Příspěvek od Andyy »

Doporučim Ti http://kytary.cz/line-6-spider-iv-15/HN107958/ sám ho mám domaa hraju na nej 2 roky a pořad je super :) moc se mi libi jeho zkresleni :) ... vubec nellituju toho že to je moje prvni kombo na to že je 15 W je až moc hlasite :) doma v bytě hraju na 1/8 celkoveho volume a je to dostatečně hlasite :) ve zkušebně to bici přeřve pokud neni bubenik nejake prase co do toho mlati jak o život :) za sebe ti ho doporučuju :) pokud budeš hrat tvrdši hudbu tak to je idealni podle mě :) ... hral jsem jednou aj na marshala nejakeho lampoveho a o hodne vic se mi libi zvuk toho line6 :) žadne krabičky potřebovat nebudeš muset kombo ti vystači bohatě :)
Cort EVL X-6 , Dimavery JK-520 , Line 6 spider IV 15 , Boss MT-2
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

to snad nemyslis vazne :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

taky sem si na to brnknul..a je to zeleny hnus a fialove tecky..absolutne chemicky clean, zkresleni nepouzitelne
a jestli prerve kombo s 8" reprakem bici...heh..to je asi zazrak
jedine co se na tom da tak ze si clovek ohmata ty vestavene efekty a udela si aspon hrubou predstavu co co dela...jinac ruce pryc :?
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

andy: to kombo, by pro něj jako pro uplného začátečnika nemuselo být špatné, z důvodu co píše McK-ohmatá si efekty...
ale ty nesmysly co píšeš o bubeníkovi to asi vážně né!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“