Behringer Blues Overdrive - hraje jenom jeden kanal

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
thesilentman

Behringer Blues Overdrive - hraje jenom jeden kanal

Příspěvek od thesilentman »

Zdravim, koupil jsem pres inzerat efekt Behringer Blues Overdrive BO100 a po zapojeni na sluchatka pri cviceni mi hraje jenom leve, prave ne. Sluchatka jsou v poradku, kabel taky - zkousel jsem i jine. Muj druhy efekt Zoom G2 hraje normalne. V cem muze byt problem? Diky moc.
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
Vasek17

Re: Behringer Blues Overdrive - hraje jenom jeden kanal

Příspěvek od Vasek17 »

efekt je nejspis "hard mono", takze to prozen jeste necim co ti rozhodi signal do obou sluchatek
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

On hlavne ten Blues Overdrive nema vystup urceny k pripojeni sluchatek, narozdil od toho druheho multiefektu G2.
Jinak ohledne toho sterea to uz popsal Vasek.
Hraju výhradně na šrot.
thesilentman

Diky moc, pripojil jsem k nemu jeste ten Zoom, dal jej na bypass a rozhodil mi to do obou sluchatek.
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud ma ten ZOOM simulaci zesilovacu a repro, doporucuju ti jet pres ne (tj. vybrat nejaky cisty zvuk s tou simulaci). Jinak to nemuze byt, bez speaker simulace, moc prijemny poslech.
thesilentman

DIky, nejake tam jsou, zkusim se s tim pohrat. Jeste jedna hloupa zacatecnicka otazka - pokud pripojim kytaru s efektem pres kombo a az pak z komba na sluchatka, bude zvuk lepsi, nez kdyz sluchatka napojim primo z efektu? Jestli jo, plati to i pri levnejsich kombach kolem 1500Kc?
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pokud ma to kombo jakous takous simulaci reproboxu vtom vystupu tak to bude urcite lepsi nez primo z efektu..
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

To bych tak moc netvrdil. Kombo prece ma skutecny reprak, proc by melo jeste simulaci. Naopak vetsina multiefektu v sobe simulaci reproboxu ma.
V dobach kdy jsem hral pres multak do komba jsem mel na multaku tuhle simulaci vypnutou. Ted kdyz mi multak lezi doma, tak pres nej cvicim primo do sluchatek a simulaci boxu mam zapnutou. Kdybych signal jeste protahl skrz kombo tak tim uz zadnou vyhodu neziskam (navic asi opet prijdu o stereo, velka vetsina kytarovych komb jsou totiz mono).
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Abu píše:To bych tak moc netvrdil. Kombo prece ma skutecny reprak, proc by melo jeste simulaci. Naopak vetsina multiefektu v sobe simulaci reproboxu ma.
V dobach kdy jsem hral pres multak do komba jsem mel na multaku tuhle simulaci vypnutou. Ted kdyz mi multak lezi doma, tak pres nej cvicim primo do sluchatek a simulaci boxu mam zapnutou. Kdybych to znovy protahle skrz kombo tak tim uz zadnou vyhodu neziskam (navic asi opet prijdu o stereo, velka vetsina kytarovych komb jsou totiz mono).
za 1) jsem toho nazoru, ze kdyz ma kombo sluchatkovy vystup bude mit i simulaci, bez te by se to asi moc poslouchat nedalo,
za 2) sem myslel ze kdyz mluvil o efektu mel namysli to kreslitko a ne multak :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

OK, v techto pripadech souhlas.
Ale pokud mu vyhovyji zvuky z toho multaku, tak pro domaci tiche cviceni uplne staci sestava
kytara - overdrive - multak - sluchatka.
Druha moznost pak je: kytara - overdrive - kombo - sluchatka
Staci vyzkouset co hraje lip.
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

presne tak
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nač tak složitě? Vsadím se, že tím overdrivem nijak nevylepšíš zvuk, který můžeš (při hraní do sluchátek, ale i do komba) dostat z toho mulťáku s jeho simulacemi krabiček, zesíků a reproboxů. Jen si s tím trochu pohrát. Takhle ztrácíš čas propojováním, napájením, degraduješ zvuk beztak nekvalitními kabely. Ta krabička by měla smysl před třeba kombem, které nemá vlastní dobré zkreslení (nějaký tranzistor), nebo na dokopnutí nakresleného lampáče. Jako kopie Bosse Blues Driveru BD-2 by obé měla zvládat dobře.
thesilentman

Diky, Behringera dam tedy pryc a jdu se poradne pohrat s tim Zoomem, snad neco vymyslim. (Na blues mam ale hlavne absolutne nevhodou kytaru, takze to asi i tak zadny zazrak nebude...)
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Blues se dá zahrát na jakoukoli kytaru a v podstatě na jakýkoli aparát. Je až s podivem, jak se šíří zaběhané klišé, že superstraty se pro blues nehodí. Samozřejmě z něj nedostaneš autentický zvuk 50 let starého telecastera, stratocastera čí Les Paula do Marshalla Bluesbreakera či Fendera Bassmana, ale vhodnou kombinací (máš na kytaře rozpínání těch humbuckerů? - pokud ne, lze upravit tak, abys dostal klasické zapojení strata se singly, a to i bez push-pull potenciometrů či přidaných přepínačů) a nastavením (volume a tone na kytaře, výběr zvuku na mulťáku) se můžeš tomu zvuku přiblížit. Všechno je pak v prstech, hlavě, ale hlavně v srdci!
Ještě k těm kytarám (a aparátům) vhodným pro blues:
http://www.youtube.com/watch?v=rPi7bkFr ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=gJY6HTQe ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZxZXHStulr4
Hraní přes Blues Overdrive ti dobrý blues nazajistí...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Fořt píše:Všechno je pak v prstech, hlavě, ale hlavně v srdci!
Myslím, že to Fořt pěkně shrnul. Můžeš mít výbavu za desetitisíce a zvuk na h***o (můj případ). Někdo možná nejvíce obdivuje u kytaristů rychlost a techniku, ale pro mě je to jednoznačně tvorba a barva tónu. A může zahrát třeba pouze 10 tónů za minutu. Zkus se zaměřit na prsty a vytvoření tónu. Zvlášť to platí pro blues. Ale nejenom pro blues - si pamatuju, jak wohma zkoušel moje PRS a to jsem poprvé slyšel, jak taky může ta moje kytara znít.
BTW neplatí to jen pro kytary, já třeba nemám moc rád žestě, ale Milese Davise si poslechnu rád vždy, protože ten jeho tón je prostě úžasný!
thesilentman

Ja netvrdim, ze blues overdrive zajisti dobre blues, rovnez netvrdim, ze se hrat na moji kytare neda, ale proste z ni nedokazu dostat uspokojivy zvuk, kdyz ale vezmu do rukou kamosovu pololubovku, je to uplne o necem jinem. Ano, velka potiz je i v tom, ze si svou kytaru neumim dobre nastavit, priznavam. A taky mi je jasne, ze jeste treba hlavne umet hrat. :wink:

Co se tyce toho zapojeni (moc se v tom nevyznam), ale podle stranek Ibanezu by to melo byt takhle: Obrázek
Ibanez Talman TCY 25 TBS
Ibanez RG 470 FMR
Fokus WH 300 BK
Roland RD 300SX
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Takže s tímhle zapojením by ses +/- měl být schopen přiblížit zvuku stratocastera (mezipolohy 2 a 4, paralelní kombinace singlů) i Les Paula (kobylkový a krkový HB). Pololubovka je samozřejmě o něčem jiném, ale jejího zvuku nedosáhneš na kytary s plným tělem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

McKozias píše: za 1) jsem toho nazoru, ze kdyz ma kombo sluchatkovy vystup bude mit i simulaci, bez te by se to asi moc poslouchat nedalo
Jen bych dodatečně podotkl, že tohle vždy není pravda. Hlavně u těch levnějších modelů ta simulace dost často chybí a fakt se to moc poslouchat nedá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“