Zdravím. EMG nabízí aktivní set SA/SA/81 na strat. Mě by zajímalo jestli by to šlo dát i do Superstrata.
Jde o to, že Jackson nemám pickguard tak jestli vůbec ty potenciometry co jsou v setu dodávány projdou
skrz tělo. Stačilo by říct ano, bez problémů a snímače koupím. Díky
Tady je odkaz na set. http://www.emgpickups.com/products/index/103/7/1
Pokud tam máš díry na potenciometry tak by neměl být žádný problém, pokud je nemáš dají se vyvrtat neni to nic složitýho. Jediný co kam dát baterku, asi by si musel dlabat do jacksona díru na ní nebo jí schovat někam k potákům.
Jemu ale jde o něco jiného - o to, že zezadu frézovaná kytara potřebuje delší montážní závity poťáků než zepředu frézovaná s pickguardem. Tahle sada je na klasický Stratocaster, tedy na uchycení do pickguardu, a otázka tedy zní: Jsou ty závity dost dlouhé, aby se daly namontovat do zezadu frézovaného superstratu?
Jde o to, jaký superstrat. Já osazoval několik superstratů (nikdy ne EMG, jen jednou SD Blackouts), a vždycky to bylo dofrézované tak, že vrstva dřeva byla velice tenká. Ale je pravda, že pro LP s klenutým topem se prodává speciální sada, kde mají dva poťáky delší osičky.
Pokud se do toho v pohodě vejdou poťáky s délkou závitu pro pickguard, je tohle odpověď, na kterou tazatel čeká. Já bych na něj měl jen kontrolní otázku:
Zdarec lidi. Tak jsem ten set koupil a potaky jsou naprosto v pohodě ale...
Až se někdo z Vás rozhodne pro stejný krok, počítejte s tím, že se to neobejde bez
vrtání, řezání a frézování:-( Bohužel.
Rychlospojky na koncích kabelů neprojdou skrze původní díry ( skrze tělo ke snímači).
A to frézování se týká 5-ti polohového přepínače, který je o dost masivnější a vůbec nepadne na místo původního. Škoda! Myšlenka zapojení snímačů bez pájení je krásná ale opravdu je to myšlený na pickguard! Tam je místa dost.