Rada o koupi YAMAHA DTX500K
Pravidla fóra
Rada o koupi YAMAHA DTX500K
Zdravím. Je s tím možné se nějak propojit s PC? Jde to nějak přes MIDI kabel, kterej by měl na druhým konci USB?
A nějaká zkušenost s YAMAHA DTX500K? Je to dobrá koupě?
A nějaká zkušenost s YAMAHA DTX500K? Je to dobrá koupě?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada o koupi YAMAHA DTX500K
Ano jde to - tzv. USB/MIDI převodník. Doporučuji chytit se nějaké renomovanější značky než kupovat ten no-name HW za pár korun (určitě bývá i funkční, ale pořád jsem potkal víc témat na problémy s tímto než třeba s Midisport a podobnými krabičkami).
P.
P.
Ať nezakládám novej topic.... Jak je to s připojením ke kombu (kytarovym), já vim, je to blbost, ale přesto... jde to taky přes ten MIDI převodník, nebo co je k tomu potřeba?
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
ne, to by nefungovalo. je to o moc jednodužší, ke kombu to připojíš přez kalsický audiovýstup, konkrétně je to zdířka vzadu ve vrchní řadě konektorů... máš tam OUTPUT R a OUTPUT L. Protože kytarové kombo je ale mono, zapojíš do zdířky OUTPUT L, který samostatně funguje jako monofonní výstup.Adonar píše:Ať nezakládám novej topic.... Jak je to s připojením ke kombu (kytarovym), já vim, je to blbost, ale přesto... jde to taky přes ten MIDI převodník, nebo co je k tomu potřeba?
Staší ti k tomu "nástrojový" kapel Jack - jack.... prostě ten kabel, kterým připojuješ kytaru do komba
Jen bacha na nastavení vstupní citlivost na kombu (gain)!! je velmi pravděpodobné že linkový audiovýstup z toho bcího modulu dává silnější signál než dává kytara!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Díky za rady 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je dost jisté, že linkový signál je silnější než kytarový výstup - Monča upozorňuje na nastavení citlivosti správně
Já bych dodal ještě, že to ale zvukově nemusí moc dopadnout (kytarové kombo je projevem "vyladěné" na kytarové spektrum zvuků), ale pokud jde o třeba kontrolní poslech nebo tak něco, tož to nebude vadit.
P.
Já bych dodal ještě, že to ale zvukově nemusí moc dopadnout (kytarové kombo je projevem "vyladěné" na kytarové spektrum zvuků), ale pokud jde o třeba kontrolní poslech nebo tak něco, tož to nebude vadit.
P.
- Monikad
- Rádce
Tady zase podpořím sohlasem já. neřešila jsem charakteristiku kytarového repráku... předpokládám, že kolega ví dobře, že kytarové kombo je skutečně "kytarové" a že to není jenom klasická širokopásmová bedna s vestavěným zesíkem:)) jako bubenice si pak dokážu představit, že kombo k el. bubnům je de fakto jen odposlechem pro hráče. nic víc... i když já bych šla spíše cestou sluchátek v tomhle případě.pavlii píše:To je dost jisté, že linkový signál je silnější než kytarový výstup - Monča upozorňuje na nastavení citlivosti správně![]()
P.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Pokud má kombo smyčku, tak bych jen dodal, že je dobré zapojit bubny až do koncového zesilovače (TAdy opět pozor... Některá komba mají volume ještě před smyčkou (obykle ty která mají hlasitost jednotlivých kanálů, ale nemají už master např Fender frontman 212), tam by se pak špatně regulovala hlasitost
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Monikad
- Rádce
To nic nemění na tom, že se kolega díky "kytarově" nastavené charakteristice a konstrukci komba, připravuje o basy i výšky. Kytarové apráty hrají hlavně v oblastti středů a vyšších středů. basy bývají potlačeny už výběrem menších repro, konstrkci skříně, kdy často chybí uzavřená ozvučnice (volná zadní stěna), ani dohánění malé velikosti bassreflexovou trubkou se u kytarových věcí nenosí... no a na druhé straně se tam ani nedávají nějaké výškáče.... prostě ať to zapojí kam to zapojí, bude mít trochu dost "placatý" zvuk podobný kvalitnímu tranzistorovému rádiu.Moleek píše:Pokud má kombo smyčku, tak bych jen dodal, že je dobré zapojit bubny až do koncového zesilovače (TAdy opět pozor... Některá komba mají volume ještě před smyčkou (obykle ty která mají hlasitost jednotlivých kanálů, ale nemají už master např Fender frontman 212), tam by se pak špatně regulovala hlasitost
To zapojení do smyčky technicky svoji logiku má, ale vzhledem k znalostem tazatele, plynoucím z charakteru téhle otázky, bych raději volila opravdu klasické zapojení do vstupu pro kytaru a jen stáhla gain.
Ideál by bylo kombo pro klávesáky, když už tedy kombo a ne sluchátka