Lampa do zkušebny/na koncerty s vintage zvukem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Skrehota
Bandzone: bandzone.cz/skrehota

Lampa do zkušebny/na koncerty s vintage zvukem

Příspěvek od Skrehota »

Zdravíčko,

výhledově si plánuji pořídit lampový aparát splňující následující nároky:

1) kombo, tedy ne hlava+box (z důvodu snazší manipulace)
2) dostatečný výkon pro hraní ve zkušebně i s ráznějším bubeníkem (mohlo by stačit 30W?) a ozvučení menších klubů bez PA
3) rozhodně spíše vintage než moderní zvuk
4) kvalitní čistý zvuk a crunch (využití hlavně pro 60's rock, blues, jazzrock - líbí se mi zvuk Cream, kalifornské 60's scény, z modernější muziky třeba SRV), nepotřebuji hi-gain, kdyžtak dokrmím krabičkou, zajímají mě i jednokanály
5) spolehlivost

...a samozřejmě co nejlepší poměr cena/výkon. Bazaru se nebráním, naopak. Z hlediska ceny vidím horní hranici na úrovni bazarových fenderů Hot rod/Blues deluxe, ale o nich vím dost, zajímají mě spíše tipy na levnější (a třeba i o něco málo menší) aparáty, které by výše popsané nároky splňovaly. Z hlavy mě napadá třeba Laney VC 30 nebo Kustom Defender (podle pár ukázek se mi líbily, ale přece jen bych poprosil zkušenější členy fóra, aby tato komba napříč mými požadavky zhodnotili). Perte do mě nejrůznější tipy... díky :-)
Vidimský Custom Stratocaster (2014), Ibanez JSM-10, Fender American Standard Stratocaster (1996), Gibson SG Standard P90, Epiphone SG-400 / Fender Deluxe Reverb, Fender Champ (1972), Vox AC4C1, Regent 30 (197x), Roland 60 full tube mod (1982)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Lampa do zkušebny/na koncerty s vintage zvukem

Příspěvek od Nero »

Doporučoval bych Laney LC a VC, zmíněný Kustom Defender a pak Peavey Classic. Z těch o něco dražších se dnes bez problémů dají pořád poměrně levně sehnat Voxy AC nebo ty Fendery. O všem je tu dost napsáno, zkus pohledat a pak se kdyžtak ptej.

Jinak výkon okolo 30 W v lampě rozhodně stačí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Faja

Příspěvek od Faja »

Mám Fendera hoto rod deville 410 ( 60w ) a moc se mi líbí .... perfektně se na nej hraje akorát doporučuju do zkušebny 40w :-) Mám 60 a ještě jsem si netroufl dát volume za 6/12 pac je to neskutecny rachot ;-) zalezi taky na kytare samozrejme :) ja mám bohuzel HB takze clean není pravy Fenderovsky ....
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

60 nebo 40W...to uz mas docela jedno
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen tak na okraj - The Ventures hráli do Fenderů na kytary Mosrite a jak jim to znělo :wink:
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Skrehota píše: mě napadá třeba Laney VC 30 nebo Kustom Defender (podle pár ukázek se mi líbily, ale přece jen bych poprosil zkušenější členy fóra, aby tato komba napříč mými požadavky zhodnotili)
Mam Defendra zu asi 2,5 roku a jsem spokojen. Akorat jsem menil reprak, chtel jsem vic stredovy zvuk. S overdirve krabickami si rozumi dobre. Taky pouzivam spis zvuky ala 60-70. leta.

Nedavno se tady jednoho pokousel prodat jeden z mistnich diskuteru, podle me za skvelou cenu, mrkni jestli jeste neni v Trzisti.
Hraju výhradně na šrot.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Už je pryč, šel za 5k. Fendery hrají líp, ale zase stojí 1x-2x tolik. Na clean a crunche je Defender dobrý.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Já jsem si nedávnou koupil z bazoše za 18k Fender '65 Deluxe reverb a je to přesně, to, co popisuješ. 22W, ideál. S kapelou zkoušíme na letním parketu na fotbalovým hřišti a je to hlasitý ažaž. A krásnej vintejdž. čistej zvuk začíná kreslit až na 7. volume. Je asi o trochu dražší, než to co chceš, ale myslím si, že to za tu úvahu stojí.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

sice nevim kolik na to mas, ale zajimavy je z cr produkce Berserker, musim teda priznat, ze jsem zatim nic krom ohlasu neslysel, ale urcite prvky v tom co dela, naznacuji, ze to bude dobre...30w zesilovac stoji myslim 13 tisic, takze kombo o neco vic...do konce mesice snad bude mit neco postaveny, tak tam konecne vyrazim :)

jinac jestli mas moznost z anglie, tak muzu doporucit firmu Martamp, na dovolenke jsem si poridil hlavu a 212 box - 18w , a hraje to moc pekne...se stratem s pasivama namax velmi ale velmi jemne nakresluje, spis az kdyz do toho clovek rizne a staci to prikopnout a leze z toho super zvuk...cena viz stranky...jsou hodn vstricny, takze si asi muzes jeste leccos privymyslet :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“