Jdou VST použít přímo v Guitar Rigu?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
VladaS

Jdou VST použít přímo v Guitar Rigu?

Příspěvek od VladaS »

Ahoj,
nějak jsem tam tu možnost zatím nenašel a ani nevygooglil, takže mám Guitar Rig VST spuštěný v Reaperu, což je ale nepříjemné na ovládání :-( ...

Jdou prosím VST nějak natáhnout přímo do Guitar Rigu a případně i do Amplitube? Děkuju...
Kytara Aria PE Anniversary
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Jdou VST použít přímo v Guitar Rigu?

Příspěvek od pupack »

guitar rig je VST. nějak Ti nerozumím. Jinak Guitar rig by měl být i jako standalone aplikace. čili samostatně spustitelný bez nutnosti hostovat ho jako VST v Reaperu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pokud bychom se ovsem presne drzeli otazky v nadpisu, tak by odpoved byla "ne".
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jedinej program a-la amplitube nebo guitar rig co jsem setkal, ktery umi do sebe natahnout dalsi VST efekt je revalver, btw me prijde daleko lepsi nez nejakej amplitube nebo jiz zminovany guitar rig
VladaS

Příspěvek od VladaS »

Jo přesně, jde mi u Guitar Rigu o to, co umí ten Revalver (natáhnout do sebe VST), abych nemusel zbytečně používat ještě ten Reaper na tohle: kytarove-efekty/jak-na-zvuk-kytary-od-s ... 26399.html

Ten Revalver bych použil rád, ale nevím "kde udělali soudruzi chybu" (anebo spíš kde ji dělám já), že jak chci jakýkoliv zvuk uložit, tak mi to kousne celé Windows XP a zvývá jen reset PC ;-(
Nemusí se před ukládáním ještě třeba někde něco "zastavit" a pod. ???

A ještě nějak má inteligence nestačí na to, jak to udělat jako "Save as..." (tedy pod jiným názvem) - to se dělá tím "New" a ono to pak dovolí (když se to nekousne) uložit i třeba nějaký zvuk co už tam je, jen s mými úpravami a na ten název se to teprve zeptá ??? Děkuju ...
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
VladaS

Příspěvek od VladaS »

Grrrr, tak Revalver se kouše proto, že má na mém PC asi nějaké problémy s AsioAll a pokaždé po spuštění se ptá na nastavení vstupů a výstupů.
V režimu kompatibility Windows 98 to ale funguje normálně, i jdou ukládat ty banky a presety pod mými názvy, takže to tak budu muset nechat, i když nevím, proč to nechodí i v tom normálním režimu Windows XP a nevím, jestli to tahle nemá nějaké nevýhody ;-(

Jednu nevýhodu to ale má, že že jsem si říkal, že to zkusím místo toho Giurar Rigu, ono si to sice uloží do mého presetu plugin pro VST, ale po spuštění v něm není nahraný eTap, který jsem tam dal, takže ho musím vžycky natáhnout i nastavit ručně (popř. do něj i naexportovat nastavení echa z *.txt souboru) a já potřebuju, aby si to tohle všechno pamatovalo :-( ...
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tohle jsi nekdy zkousel?

http://www.cantabilesoftware.com/

je to docela slusny vst host
VladaS

Příspěvek od VladaS »

Dík, ten host jsem neznal, vypadá zajímavě, přes MIDI mi funguje (zkoušel jsem staré MIDI klávesy + softvarový VST syntetizér + Guitar Rig 4),
s kytarou se sice tváří, že má na vstupu signál, v racku ale do Guitar Rigu ten signál nějak nemůžu namapovat a vidím u něj jen nastavení pro MIDI - nevíš prosím co dělám špatně ?

To jsem blázen, schválně jsem vzal VST Host 1.48, do něj Guitar Rig + eTAP2, radoval se, že si to po uloženín do té "Performance" na rozdíl od Revalveru pamatuje i nastavení eTAP2, ale po novém spuštění už byla pro změnu pryč celá ta "Performance" - opravdu celkově "přehledné a přívětivé ovládání" a ještě to nakonec celé zmizí ;-( ...

Zatím to tedy asi nejlépe funguje v tom Reaperu (Guitar Rig + VST eTAP2), i když bych raději něco jednoduššího a aby si to i pamatovalo ty parametry eTAP2 ...

Revalver asi zrovna pro mou kytaru není (španělka se snímačem), protože zřejmě nemá "Globální nastavení Noise Gate" (Jako třeba ten Guitar Rig), takže na všech hotových presetech děsný brum a ještě nezkreslené nejsou skoro slyšet a zkreslené až moc, takže bych asi musel vše co chci používat doplňovat o "Noise Gate" (co jsem tam našel je pro jednotlivá pásma a to mi navíc moc nevyhovuje) a měnit jednotlivě úrovně hlasitosti a i když šel třeba docela hezký blues zvuk přes Cabinety, tak ovládání Guitar Rigu mi zatím vyhovuje víc :-( ...
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
VladaS

Příspěvek od VladaS »

Safra, tak už se mi v tom Cantabile podařilo rozchodit efekty zařazené za MIDI klávesnicí i za kytarou (na vstupu může být a hrát i obojí současně), můžu za to dát třeba Guitar Rig, ale Revalver zlobí a zlobí ;-(.

Samotný Revalver jakž takž chodí v tom režimu kompatibility Windows 98, ale jak ho dám do Reaperu, anebo toho Cantabile (což bych právě nejvíc potřeboval...), tak se to kouše a kouše.
Někdy když dlouho počkám, tak se to zase i rozeběhne, ale často to kousne celé Windows XP natvrdo (zvlášť když se to pokusím killnout) a pak už zbývá jen reset a pro jistotu kontrola poztrácených clusterů, grrrr :? ...
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
lunchie

Příspěvek od lunchie »

to je zajimave ... ja zkousel revalver demo a nemam s tim zadny problem, koupene to bohuzel nemam, takze nemohu vyzkouset save. V placenem softu jsem se vybral cestou line6 ...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“