Nejlepší lampová komba na doma
Pravidla fóra
podle mě je to s tou váhou blbost...13 kg neváží ani 15W celolampa...23 kg je už uvěřitelný. na českejch e-shopech je chyb neustále tak moc.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
rider8 píše:kdo je u tebe koňopes ty machírku.....tak třeba hádat se o tom, že na lampě jdou poznat víc chyby než na tranzistoru a do toho motat kabáty a metalový sola, to mě přijde komický....
říká se tomu myslím rozmanitá dizkuze a omezený lidi to nikdy nepochopí. mimochodem všechno to tuším bylo k tématu - myslím ty Kabáty atd
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Zajímalo by mě to Laney LC15r...cena docela příjemná, ale není 15w málo? ikdyž je to celolampa? ne, nebojte...už nechci hrát metal. ale kdybych měl peníze a chtěl hrát rock až hardrock...a neměl brutálního bubeníka...vystačí?
a taky jestli to je lepší než trandi a hybrid Laney by mě zajímalo
a taky jestli to je lepší než trandi a hybrid Laney by mě zajímalo
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
zkus si to spočítat.) průměrně 3x tak víc hlasitější, než tranzistor - tj 45W trandák je hlasitostně jako 15W lampa...to by stačilo, ale bál bych se toho, protože už kolem hlasitosti na 4 bude čistej hodně nakreslenej. radši bych počkal na toho crate V50 za 10.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
toho se nemusíš bát...hodně záleží na stylu. na blues by bylo naopak 15W ideální, protože tam je kreslení čistýho kanálu pro ten správnej zvuk důležitý...ale na hardrock a podobný styly to opravdu nezní zas tak dobře, dyž to hraje hodně vytavená slabá lampa na zkreslenej kanál, je to podle mě až moc přetažený za vlasy.)
50W, tam Ti to dává možnost mít lampový zkreslený na tvrdší styly "přirozený"...sám se třeba podívej, že Jazz/bluesmanni hrajou maximálně na 30W v A a hardrockeři všichni minimálně 50 - 120W v lampách, pro zkreslení a tlak (hlavně hlavy).)
50W, tam Ti to dává možnost mít lampový zkreslený na tvrdší styly "přirozený"...sám se třeba podívej, že Jazz/bluesmanni hrajou maximálně na 30W v A a hardrockeři všichni minimálně 50 - 120W v lampách, pro zkreslení a tlak (hlavně hlavy).)
a další důležitá věc je, že na čistej zvuk i u celolamp, když stáhneš hlasitost na kytaře, je výslednej zvuk uplně jinej, ořezanej, bez šťávy. naopak, supr věc je, že u zkreslení funguje hlasitost na kytaře jako gain, to zbožňuju...a já lama dycky zezačátku měl zvlášť zkreslení na doprovod a sólo a ještě mi to nestačilo:) ted si vystačím jen s kvákadlem na podlaze a kombem, stal se země trochu purista...až s příchodem komba a malinko ovlivněn kytaristou Votchí jsem se naučil používat ty 4 čudlíky, co se mi dycky zdály naprd
já netuším, nikdy jsem neměl v rukou jeho aparát.)ale z reakcí je to prý hrůza. když už český home-made, tak pan Zeman nebo aparáty HOT:)
Netusim,zda to tu nekomu poslouzi,ale stal jsem se majitelem Epiphone Valve Junior hlavinky o 5W v Class A a musim rict,ze na domaci jammiky paradni vec..opravdu jsem od hlavy za 2tisice necekal zazraky,ale ony se temer deji:)Jeden potak,jeden vstup,dve lampy a tri vystupy..
Poustim do 2x12(V30+G12H30) a hlavinka by v klidu utahla i mensi klubik(temer vsechny v CR:))..
bohuzel i doma s 5W pripustna hratelna hranice okolo 9-10h,pak uz dost crankuje a pri vytaveni je to paradni rock'n'roll..(doma udelaji koneckoncu pohromu i vytaveny 2W,vykonova brzda podminkou)..hraju indie-rock a vyhovuje..
zvukove je to k AC30(se stratem/teletem se kona krystalizace:)),JCM800-syrovejsi zvuk..
planuju vymenu lamp a dokoupeni krabicky(Fulltone,Zvex,..) a bude to paradni aparatek za par slupek..btw.kvuli ni jde pryc JCM900..
Zvazoval jsem jeste Orange Tiny Terror (15W/7W),ale na tu je jeste cas,az se ji dockame v CR nazivo..
Opravdu vsem vrele doporucuju vyzkouset s vetsi bednou a pustite z hlavy i 100W trandaky,protoze tohle vam narhne pr*del:)
Poustim do 2x12(V30+G12H30) a hlavinka by v klidu utahla i mensi klubik(temer vsechny v CR:))..
bohuzel i doma s 5W pripustna hratelna hranice okolo 9-10h,pak uz dost crankuje a pri vytaveni je to paradni rock'n'roll..(doma udelaji koneckoncu pohromu i vytaveny 2W,vykonova brzda podminkou)..hraju indie-rock a vyhovuje..
zvukove je to k AC30(se stratem/teletem se kona krystalizace:)),JCM800-syrovejsi zvuk..
planuju vymenu lamp a dokoupeni krabicky(Fulltone,Zvex,..) a bude to paradni aparatek za par slupek..btw.kvuli ni jde pryc JCM900..
Zvazoval jsem jeste Orange Tiny Terror (15W/7W),ale na tu je jeste cas,az se ji dockame v CR nazivo..
Opravdu vsem vrele doporucuju vyzkouset s vetsi bednou a pustite z hlavy i 100W trandaky,protoze tohle vam narhne pr*del:)
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za 2 tisice ? Kde ? To byl bazar ne ?jonas1 píše:Netusim,zda to tu nekomu poslouzi,ale stal jsem se majitelem Epiphone Valve Junior hlavinky o 5W v Class A a musim rict,ze na domaci jammiky paradni vec..opravdu jsem od hlavy za 2tisice necekal zazraky,ale ony se temer deji:)Jeden potak,jeden vstup,dve lampy a tri vystupy......
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jo, viděl jsem ji tam.) říkal jsem si, zda to taky nezkusit, ale nemám žádný box a šetřím se stejně na druhý aparát:) ale jsem rád, že to pěkně hraje!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Maples: Budeš rád na trh přichází nový malí kombo.Jmenuje se Peavey Vlave King Royal 8
- zesilovač třídy A
- lampa EL84/6BQ5
- 12AX7/Ecc83 v preampu
- 5W do 8Ohm
- ovladač zisku a hlavní hlasitosti
- téonová clona
- 8palců repro
- low a high výstup
- zesilovač třídy A
- lampa EL84/6BQ5
- 12AX7/Ecc83 v preampu
- 5W do 8Ohm
- ovladač zisku a hlavní hlasitosti
- téonová clona
- 8palců repro
- low a high výstup
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Jo je to Ačko, a žádná divočina, lehký zkreslení/dobrej čistejwikxzen píše:Dovedl by me nekdo neco rici o Crate V18 112?
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy