Pomoc s výběrem aparátu - Randall / Marshall / Crate

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
dfleischer

Pomoc s výběrem aparátu - Randall / Marshall / Crate

Příspěvek od dfleischer »

Zdravim,chci si koupit aparát,zatim mám tyto 3 kandidáty. Budu rád za Vaše názory který z nich koupit a proč :)

RANDALL RX120DHSE
http://kytary.cz/randall-rx120dhse/HN102601/

MARSHALL MA100C
http://www.music-city.cz/ma100c-9052.html

Crate FW120H
http://www.americanmusical.com/Item--i-CRA-FW120HS

EDIT: Tak už jsem vybral Randalla :) http://kytary.cz/randall-rx120dhse/HN102601/
Naposledy upravil(a) dfleischer dne 22.08.2011 8:41, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Re: Pomoc s výběrem aparátu

Příspěvek od qwer »

Slyšel jsi někdy naživo třeba ve zkušebně kvalitní 50w hlavu s kvalitním 212 boxem? Myslím, že se zbytečně hrneš do vysokého výkonu a taky zbytečně pokukuješ po 412 boxu - přijde mi, že myslíš na kvantitu, ale úplně jsi zapomněl myslet na kvalitu :) Zkus třeba více pročíst forum - topiců o highgain aparátech za pár korun je tady asi tak trilion...
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Do toho Randalla bych se asi nehnal. Přecejen, je to tranzistor. Přijde mi, že zbytečně koukáš po aparátech s vysokým výkonem. Jestli s tim budeš hrát doma, tak 100W není šťastná volba, protože abys dosta dobrý zvuk, tak to musíš trochu ohulit a 100W není zrovna tichá záležitost. A i kdybys měl kapelu, tak ti tam bohatě stačí výkon do nějakých 50W.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
dfleischer

qwer píše:Slyšel jsi někdy naživo třeba ve zkušebně kvalitní 50w hlavu s kvalitním 212 boxem? Myslím, že se zbytečně hrneš do vysokého výkonu a taky zbytečně pokukuješ po 412 boxu - přijde mi, že myslíš na kvantitu, ale úplně jsi zapomněl myslet na kvalitu :) Zkus třeba více pročíst forum - topiců o highgain aparátech za pár korun je tady asi tak trilion...
Na kytaru hraju 8 let (teda s kapelama asi 5 let) za kvantitou se rozhodně "nehrnu" - na pár aparátů už jsem si zahral takže vim co chci,ze zkušenosti na větších podiích mam radši když do mě ze zadu tlačí 412 :) ,ale neni to tak že bych jí chtěl za každou cenu ...ten Randall mi dost sednul zvukem, Marshall až tak ne,ale skusim ho v hudebninách s mojí krabičkou...jo a jak jsem už napsal,na ten Crate jsem nehrál
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jako jestli stim chces hrat spise tvrdarny, tak bych se kouknul po te serii pololampovych randallu
http://kytary.cz/randall-rh150g3plus/HN099961/
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Je fakt, že i na doma stačí párwattový šidítko ( já mám VHT special 6 ), ale co jsem tak vypozoroval, Class A zesíky nejsou to pravý na tyhle tvrdý styly ani když to dokrmíš krabičkou, je fakt, že doma to člověk překousne, ale mrkal bych spíš po Class AB zesákách.

Proč se nepodíváš po bazaru ? Jen z hlavy vím, že tam je třeba crate blue voodoo 50W, laney GH, peavey XXX atd atd. k tomu koupit nějakej jetej box s V30, nebo novej Harley Benton taky s V30 a myslím, že by ti to hrálo jak drak. Na trand bych se už být tebou vyprdl.

EDIT: vidím, že jsem možná lehce přestřelil v některých případech tvůj rozpočet, ale je lepší trochu zinvestovat podle mě.
Naposledy upravil(a) Flajtr dne 19.08.2011 11:59, celkem upraveno 1 x.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Očividně upřednostňuješ kvantitu nad kvalitou. S klidným svědomím bych nedoporučil ani jeden. Naposled, co jsem např toho Crate FW120 s 4x12 behringer boxem, porovnával s tím mým Defenderem s krabičkou, tak ten se ten Crate neprosadil ani h***o a to se na to hrály riffy v Drop C. O týden později jsem ty dva aparáty slyšel na koncertě vedle sebe a ten rozdíl byl ještě propastnější.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pokud nejsi hlupak kup todle...http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
hodne dobry kauf
lanyz aji s boxem za 18k a mas celoflasku
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

A sakra jakou celoflašku, tohle hraje výborně. Tuším, že tyhle VH používá aji Iommi.
dfleischer

Jo ten Crate je na 99% s****a :) k tranzistorům jsem měl taky odpor,ale skusil jsem jich asi 7 a překvapili mě (myslel jsem že se nedokážou prosadit,kvalita zkreslení,..). Navíc s lampovíma zesíkama sem měl dá se říct pořád jenom problémi (teda spíš oni se mnou,když jsem je např. někde "ťuknul" :D ,přelampování taky něco stojí,...)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Flajtr píše:A sakra jakou celoflašku, tohle hraje výborně. Tuším, že tyhle VH používá aji Iommi.
iommi ma myslim primo nejakou TT serii nebo tak
kazdopadne ty VH hrajou jako krava, poserou kdejaky drazsi zesik a jako halfstack za 18k to je pecka..jenom zesilovac novy stoji tusim kolem 20k
a navic na ot moc lidi nehraje, tak to ma celkem originalni zvuk, neni to ani ubzucena mesa ani ohrany marshall
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já si z lanýžů taky docel usrávám, nová stojí teď jsem se díval 24 tisíc, to je fakt levný. Má to svůj nezaměnitelnej charakter zvuku, mě se líbí :) Marshally jsou uřvaný to je fakt, ale pokud myslíš ubzučenou mesou recto tak to zas tak nevím no :D Ubzučený jsou tady ty tranďáky...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Flajtr: trosku s nadhledem..ja sem recto miloval, ale potom co na tom hraje kazda druha kapela me ten zvuk uz stve :D
ten laney si chci kazdopadne casem poridit, zvladne to hodne stylu hudbu..od bluesu po grind co sem tak videl slysel..sel bych do toho no, za tydle penize..ikdzy nevim jaky tam je box, jestli ten s V30 nebo ne, ale i tak
MartyF

Příspěvek od MartyF »

bubucci píše:Očividně upřednostňuješ kvantitu nad kvalitou. S klidným svědomím bych nedoporučil ani jeden. Naposled, co jsem např toho Crate FW120 s 4x12 behringer boxem, porovnával s tím mým Defenderem s krabičkou, tak ten se ten Crate neprosadil ani h***o a to se na to hrály riffy v Drop C. O týden později jsem ty dva aparáty slyšel na koncertě vedle sebe a ten rozdíl byl ještě propastnější.
Ty hade,zítra ti zhoří barák :-D :-D
Stelletta

Příspěvek od Stelletta »

Pánové, mám na vás jednu velkou prosbu. Jsem úplný kytarový začátečník a téměř se v nich nevyznám (pokud nepočítám to, že rozeznám Fendera od Gibsonu/Epiphone :D), ale byl mi svěřen úkol, abych bratrovi na 40 narozeniny sehnala kytaru. Model už mám vybraný. Bude to Epiphone Sheraton II VS a potřebovala bych k ní ještě kombo. Poradíte něco??? Předem díky moc za odpověď.
dfleischer

Tak v tejdnu si jedu pro Randalla RX120DHE :) joo a ještě dotaz: kvákadlo zapojit do smyčky nebo normálně kytara-wah-zesík? (takhle sem to měl doteď - muj současnej zesilovač nemá efektovou smyčku :lol: )
Naposledy upravil(a) dfleischer dne 23.08.2011 14:46, celkem upraveno 2 x.
dfleischer

Jo díky,sem to ale blbec :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Stelletta píše:Pánové, mám na vás jednu velkou prosbu. Jsem úplný kytarový začátečník a téměř se v nich nevyznám (pokud nepočítám to, že rozeznám Fendera od Gibsonu/Epiphone :D), ale byl mi svěřen úkol, abych bratrovi na 40 narozeniny sehnala kytaru. Model už mám vybraný. Bude to Epiphone Sheraton II VS a potřebovala bych k ní ještě kombo. Poradíte něco??? Předem díky moc za odpověď.
Poradíme, ale musíš říci, kolik by měl stát a na jakou hudbu by to mělo být (podle kytary to asi heavy metal nebude, ale i na tu se dá zahrát leccos).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“