Roland Micro Cube

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Going

Roland Micro Cube

Příspěvek od Going »

Čaute mám rovnaký problém kupujem Squier Stratocaster Affinity ale S-S-S alebo H-S-S. Nejak sa neviem rozhodnúť HB na strata nepatrí a je to škaredé ale možno by sa hodilo :-/
Hrávam veci ako Nirvana, Beatles, John Mayer, Eric Clapton a celkovo pop-punk-rock.
Ako vravím toho strata mám vybratého ale ešte kombo. Rozmýšľam nad:

http://kytary.cz/roland-micro-cube-black/HN004920/
http://kytary.cz/roland-cube-15-xl/HN114504/

Nechcem nejaké moc hlasné kombo. Ja hrám potichu ale čo myslíte ktoré je lepšie? Nehrám v kapele. Ide mi iba o čistotu zvuku. Pozdáva sa mi ten micro cube ale či nebude šumieť reprák keď je to tak malé kombo. Ma to Reverb, chorus, akustický zvuk a proste zdá sa mi vymakanejšie ako 15W ale posúďte sami.
klobasnik

Re: Roland Micro Cube

Příspěvek od klobasnik »

Hrál jsem na verzi 15 X, která má jen starší modely zkreslení. Hrál jsem na Micro Cube. Bral bych Micro. Efekty+simulace aparátů mi zněly lépe.
Going

Příspěvek od Going »

Dik. Ešte taká otázka. Na akej úrovni sú HB na affinity? Oplatia sa viac ako S-S-S?
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Na to co píšeš, tak bych bral spíš S-S-S. HSS mi osobně moc neseděly.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Going

Příspěvek od Going »

Veď to. HSS na strate je fakt škaredé. Ešte otázka, nepatrí to sem ale nechcem zakladať nové témy. Myslíte že má Squier Affiinity Stratocaster predpoklady na to byť po vymenení snímačov na úrovni Squier Classic Vibe Strat 50s/60s?
Pretože dokupovať súčiastky postupne ako napr. každého polroka kúpiť nejaký ten jeden snímač po 60/70E je lepšie ako šetriť nejakých 300E na novú gitaru.
Samozrejme ak na to affina má predpoklady. :)
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Tak určitě, pokud ten strat nebude mrtvý (myslím že dřevo nebude vůbec hrát)
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
ondraZ

Příspěvek od ondraZ »

Zdravím, dotázek pro ty, kdo Roland MC mají: Mám pocit, že mi tohle kombo vrčí (šumí, chcete-li) víc než je zdrávo. Na různých zkresleních různě, ale všude velmi rušivě - i při hře je to výrazně slyšet. Je nové, ale než ho dám eventuelně reklamovat, raději konzultuji se zkušenějšími. V reálu jeto slyšet asi tak, jako když si dáte u tohoto videa volume na YT + volume v PC naplno.
Zde je video:
http://www.youtube.com/watch?v=6UlBs39BkZA, oba snímače na kytaře jsou nastaveny na max. volume. Změnou tónového potenciometru na kytaře se mění i tón šumu. Snížením volume na kytaře se šum výrazně sníží, ale pak zase nejde slyšet hra přes kombo:) Stejné je to s nastavním volume i gainu na kombu.Jo, nějaké "povytahování" kabelu z kytary ani z komba šum neovlivní. Jen když úplně vytáhnu kabel z kytary, je to ještě asi 3x silnější. Co myslíte, je toto v pořádku? Ev. co s tím? Nějak se mi zdá že by to bylo v pořádku, na žádném YT vdeu jsem si ničeho podobného nevšiml -například zde:
http://www.youtube.com/watch?v=ojtpLX-FwGk není ani náznak podobného rušivého šumu/vrčení... Moje video je nahráváno na mobil z asi 20 cm vzdálenosti od komba. Díky!
Cort MR730FX, Cort Z42
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud má vliv tónová clona a volume na kytaře, viděl bych to spíš na problém v kytaře nebo kabelu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
ondraZ

Příspěvek od ondraZ »

Díky za reakci. Krucipísek, že by to bylo fakt kabelem? Když totiž kabel vytáhnu z komba, je absolutní ticho. Když ho dám do komba a vytáhnu z kytary, neskutečný rachot (několikrát silnější vrčení než na mém videu). A teď si uvědomuju, že úplně stejně se to chovalo i s mojí el. ak. Cort MR730fx. Kabel funglovka, jakýsi obyčejný 3m PlanetWaves za cca 300,- pokud se dobře pamatuju.
Cort MR730FX, Cort Z42
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jestliže necháš kabl v kombu a druhý konec volně, bude ti to trochu brumit vždy, pokud teda nemáš po cestě noise gate. Brum se rapidně zvýší, když na ten nezastrčený jack sáhneš rukou.
Můžeš zkusit pokus a zapojit kytaru do MC přes AUX, tím obejdeš předzesilovač a půjdeš rovnou do koncáku.

edit: teď se dívám, že jsi z Ostravy, jestli máš přes víkend čas, mohl by ses s tím stavit, mám Microcube i další komba, takže to můžem porovnat. Kabelů budu mít taky dost ;) Kdyžtak SZ.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ondraZ

Příspěvek od ondraZ »

Tak JE to kabelem. Půjčil jsem si na test jiný kabl a OK - a konečně i já chápu, proč je MC tak chválené! je to fičák :) Díky za podněty! O.
Cort MR730FX, Cort Z42
ondraZ

Příspěvek od ondraZ »

Ahoj všichni, kdyby se tak někdo podělil se zkušeností nebo teorií: Byl mi doporučen (na vysvětlení: hraje dcera a já si jen tak doma někdy brnknu...) multiefekt Digitech RP55. Asi toho umí hodně, ale využití by bylo (hlavně zpočátku) na nácvik rytmu, tedy bubeníka - který má zdá se celkem dost možností zvukových i tempových, a zkrátka by to byla i trochu zábavnější forma "výuky" pro 10-ti leté dítko. Ale když už budu nějaký takový multiefekt pořizovat, a kombo je právě Roland Micro Cube, bude to spolu fungovat i ve zkresleních? RMC totiž nemá žádný čistý kanál - jak to pak bude vypadat, to se bude to RP55 zkreslení pak ještě jednou modulovat v MC? Co z toho vyleze? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Asi by bylo vhodnější "normální" kombo (NEmodelingové), ale další peníze do hraní zatím investovat nechci... Díky! O.
Cort MR730FX, Cort Z42
jastud

Příspěvek od jastud »

ondraZ píše:Ahoj všichni, kdyby se tak někdo podělil se zkušeností nebo teorií: Byl mi doporučen (na vysvětlení: hraje dcera a já si jen tak doma někdy brnknu...) multiefekt Digitech RP55. Asi toho umí hodně, ale využití by bylo (hlavně zpočátku) na nácvik rytmu, tedy bubeníka - který má zdá se celkem dost možností zvukových i tempových, a zkrátka by to byla i trochu zábavnější forma "výuky" pro 10-ti leté dítko. Ale když už budu nějaký takový multiefekt pořizovat, a kombo je právě Roland Micro Cube, bude to spolu fungovat i ve zkresleních? RMC totiž nemá žádný čistý kanál - jak to pak bude vypadat, to se bude to RP55 zkreslení pak ještě jednou modulovat v MC? Co z toho vyleze? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Asi by bylo vhodnější "normální" kombo (NEmodelingové), ale další peníze do hraní zatím investovat nechci... Díky! O.
Můžeš výstup z RP55 poslat do aux (na zadní straně komba) vstupu Microcube. Pak se ten modeling v Rolandu neuplatní a jen se zesílí signál z multiefektu. Pokud to pošleš do microcube a nastavíš JC clean tak to taky bude docela v pohodě.

Nicméně toho bubeníka bych řešil jinak. Na ten multiefekt bych se vybodnul a do komba přes aux pouštěl podklady z počítače, telefonu nebo čehokoliv jinýho.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MC má čistý kanál, zmíněný JC Clean.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ondraZ

Příspěvek od ondraZ »

Kurňa já su také ščasné, s tím novým kabelem mi celkem slušně hraje i el. akustika, kterou jsem v kombinaci s RMC už dávno odepsal! Silnějsí zkreslení jako Rfier jsou sice nepoužitelná, což mi vůbec nevadí, ale Clean a Accoustic v mezích možností pěkné a hlasité. Btw chybka byla v tom, že mi před půlrokem prodali místo nástrojového kabelu jakýsi reproduktorový, hm:)))
Cort MR730FX, Cort Z42
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

hehe, tak to je vcelku jasné - reproduktorový na rozdíl od kytarového nemá stínění, takže ten kabel spíš než jako vedení signálu od kytary fungoval jako anténa na chytání bordelu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“