SuperQuack píše:Jimi Hendrix - Hey Joe
LOL!
Možná tak když to budeš hrát furt do kola jen C G D A G E (no to druhý G tam bejt nemusí ale já ho tam mám radši

), jinak je to zatraceně těžký.
akustik píše:drngačka Led Zeppelin-Stairway to heaven,až na to solo je to v celku good,ale to solo tež neni složite.
No pro začátečníka to určitě není vhodný. Já sem se to před několika měsícema učil to intro a je to docela těžký když tam chceš zahrát všechno co tam má bejt (a s těma prstama to tak je, trsátko je prostě k něčemu jinýmu, ale proti gustu...).
Dark Axel píše:A jinak k tomu Stairwayi - no, 3-4 měsíce je dost, nemyslíš?
3-4 měsíce je dost, ale tak já sem vždycky hrál na začátku to Nothing Else Matters a i když sem to už celkem uměl za nějakou dobu, tak sem to ještě dlouho hrál. Když si totiž vybereš na začátek něco takovýdleho, tak je tam furt co zlepšovat.

Ale jinak bych N.E.M. samo doporučil.

Nejdýl sem se asi vyloženě "učil" Jimiho improvizaci z woodstocku (stačí napsat do youtube Jimi Hendrix Woodstock Improvisation) a to mi zabralo něco přes měsíc.

Hlavně je docela těžký se orientovat v tom tabu a vlastně s tohodle důvodu sem si sehnal Guitar Pro - mimochodem jestli bude autor tohoto topicu tápat v tabu u kterýho neví jak se má hrát (načasování atd), tak doporučuju sehnat program Guitar Pro a taby se daj stáhnout v Guitar Pro formátu třeba na
www.ultimate-guitar.com ...no tak abych to dořek, tak sem se to naučil zhruba od první minuty po začátek Villanova Junction, ale určitě ne tak dobře jak von to hraje a pomaleji. Hádám že s touhle "věcí" se budu prát ještě pěknejch pár let...
Dark Axel píše:Každopádně, já se to naučil hrát ani nevím jak...prostě jsem si párkrát pozdě v noci vzal akustiku a zkoušel to hrát (podle tabu) a pak jsem najednou zjistil, že to umím...ale záleží, když jsem byl ještě ucho a hrál to poprvé, nedocházelo mi, že se vybrnkávají akordy a držel jsem to různě chaoticky a tak. Pro úplného začátečníka není, ale pro snaživého lehce pokorčilého určitě
Njn, to sem si naštěstí uvědomil dost brzo že tyhle věci se vybrnkávaj v akordech, ale pamatuju si ty první tejdny když sem něco zkoušel tak sem si říkal "do ř*ti jak to mám jako udělat?"
Devendra píše:SuperQuack píše:nirvana ma celkem lehke pisnicky(nektere)

všechny!

power akordy a dokola a dokola
Nn všechny ne. Hodně je jich lehkejch, ale některý jsou i docela težký a asi bych to celý nezahrál jako oni nebo aspoň určitě ne tak rychle. Třeba Mr. Moustache nebo Swap Meet, Negative Creep, Aero Zeppelin,
Jinak můžeš třeba od tý Nirvany zkusit About a Girl, Smells Like Teens Spirit, Come As You Are, Rape Me, Lounge Act, Polly, Son Of A Gun, Lithium, Man Who Sold The World už si nevzpomenu. Já sem na Nirvaně v podstatě začínal pokud nepočítám pár dalších písniček a moji první N.E.M.