Dimarzio X2N vs. SD Invader

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Halfordek

Dimarzio X2N vs. SD Invader

Příspěvek od Halfordek »

Ahoj. Chci si na LP Epiphone vymenit snimace (prozatím kobylák) a tyhle dva se mi zamlouvají nejvíce. Líbí se mi Chuckovo X2N,ale zase mi prijde mene pouzitelny pro jine styly nez tvrdy metal. A Invader...ten je zase univerzalnejsi,ale na prazdno zni na prd oba :D Co si o tom myslíte? Jo,další vec je,ze invader je v kramech dostupny do tydne X2N asi za mnohem dele...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Dimarzio X2N vs. SD Invader

Příspěvek od Nero »

Dokud to sám nevyzkoušíš na vlastní kytaře a vlastní aparatuře, těžko ti radit. Ty snímače jsou hodně podobné, oba zejména na tvrdší hudbu, na čistém zvuku poněkud postrádající barvu.

Být tebou bych pátral na bazaru, koupil to první, co najdeš, vyzkoušel, a když budeš spokojený, tak si budeš moc vesele pískat, když ne, snímač vyndáš, za stejný peníz pošleš dál a koupíš druhý typ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shmootik

Příspěvek od shmootik »

invadera mam, x2n znam tak max z dimarzio webu... když to vemu papírově tak invader větší odpor a míň vejšek. u invadera bych o univerzálnosti moc nemluvil, aspoň já z něj ten pocit rozhodně nemam
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

shmootik píše: invadera bych o univerzálnosti moc nemluvil, aspoň já z něj ten pocit rozhodně nemam
X2N není o nic "lepší"...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Halfordek

Příspěvek od Halfordek »

Tak teda pribyl do výberu jeste SH 6 distortion. Prozatim dekuji za nazory. A univerzalnost moc nepotrebuju,krkac dam nejaky mekci :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

SH6 je proti nim o něco málo "hodnější" - jestli o takovém snímači lze něco takového vůbec říct :mrgreen: Osobně mi přijde trochu barevnější a méně brutální, ale je to hodně subjektivní pocit.

PetrPeter 1975 - 2008
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Nero píše:
shmootik píše: invadera bych o univerzálnosti moc nemluvil, aspoň já z něj ten pocit rozhodně nemam
X2N není o nic "lepší"...
taky si myslim, ale osobní zkušeností to podložený nemam, proto jsem to napsal takhle.

add sh6: ostřejší charakterem než invader. podle mě velice dobře sloužící buď na kytarách který samy o sobě maj hodně tlustej tón, nebo při podlaďovačkách, nebo pokud je třeba extra průraznost proti ostatním nástrojům

já bych možná eště zauvažoval nad SD SH15 nebo dimarzio Super distortion, když už jsme u těch silnejch snímačů, ale k sh15 nejsou skoro žádný ukázky po netu... no nebudu to vlákno zbytečně třepit
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

Zdravim kdyz uz je tu rec o SD sh6 a SD invader premejslim ze bych si dal na kytaru oba ty snimace sh6 krk a sh8 kobyla ale nevim jestli je to dobra volba aby to neznelo stejne jinak do prostred bych si dal nejakej singl snimac ne tak ostrej a hlavne aby byl nejakej nizsi aby to navadilo pri hrani (kdyby jste poradili i jakej ten prostredni aby se hodil k tem hb a moc nezavazel tak bych byl rad diky )
(zanr prevazuje trash - chtel bych z toho dostat nejakej obdobnej zvuk http://www.youtube.com/watch?v=748088YvJUY , http://www.youtube.com/watch?v=Z9u1NPpnbg0 )
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

do prostred bych si dal nejakej singl snimac ne tak ostrej a hlavne aby byl nejakej nizsi aby to navadilo pri hrani
vadi ti pri hrani? a uz ho mas na doraz dole?
ibanezdx170

Příspěvek od ibanezdx170 »

JO na doraz akorat je problem ze pod nim vede kebel od krkovyho snimace takze tam asi vrtnu nekde diru a povedu ho jinou cestou tim ho budu moct jeste snizit jinak co si myslite o kombinaci SH6 a SH8 ?
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já bych ke krku nerval tak silnej snímač, ale co ti o té kombinaci máme říct, já bych si takovou neudělal, protože mám jiné představy o zvuku a to taky hraju thrash. Asi každej vybírá snímače jaký se mu líbí, asi nezbývá než ozkoušet pár favoritů, nebo naposlouchat nějaké solidní ukázky atd...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me ten invader prisel strasne silnej (mel jsem doma nejakou dobu jackson DXMG ktery ho mel u kobyly), i na metal uz zbytecne. na takovejhle zvuk bych dal z podobnych snimacu spis SH6 popr gibson 500T ke kobyle (nebo treba EMG 81 ci 85) a stejne bych pro jistotu daval pred aparat tubescreamer (rozumej pred vetsinu aparatu). X2N mi prisla velmi, velmi podobna - nezkousel jsem ji ale na stejny kytare.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já X2N mám, Invadera znám jenom z nahrávek, ale podobný podle mě moc nejsou. To X2N má dost středů, pocitově míň basů a je hodně konkrétní. Invader mi příjde jakoby zahuhlanej, ale má dost jak basů tak středů. S X2N jsem zatím spokojenej, jeho moderní zvuk se mi líbí, je hodně silnej a jak jsem psal konkrétní, ještě bych rád testnul toho Invadera a jiný silný pasivní mrchy.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me teda prislo ze basu dost meli oba, zahuhlanej mi invader moc neprisel. ale na me uz to bylo moc silny, musel bych je mit nekde na urovni PG aby mi to hralo konkretne :) ono to bude hodne i o kytare.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Je fakt, že záleží hodně na kytaře, ale dřív jsem měl v kytaře RM custom alnico verzi a ta oproti X2N měla prostě basů mnohem víc, teď jsem se schválně podíval na stránky výrobců a je jasný, že každej to posuzuje a měří jinak, ale jen to potvrdilo to co jsem psal, RM dost basů, X2N o dost míň...a to co píšeš o té konkrétnosti mě zaráží ještě víc :D mě příjde to dimarzio konkrétní opravdu hodně a je to jedna z věcí co se mi na něm líbí.

No, mohli by jsme se tady upsat do haleluja, jediný co by pomohlo by bylo srovnat ty kytary hned vedle sebe na stejným zesáku a to se nestane :lol:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

No, mohli by jsme se tady upsat do haleluja, jediný co by pomohlo by bylo srovnat ty kytary hned vedle sebe na stejným zesáku a to se nestane
tak nejak :) moje pracky proste nejsou kompatibilni s temito snimaci :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“