Zlozvyky na kytaře
Pravidla fóra
Zlozvyky na kytaře
Nazdar, jsem samouk a potřeboval bych vědet jaké jsou nejčastější zlozvyky při hraní na kytaře, abych věděl čemu se mám vyvarovat 
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zlozvyky na kytaře
Tak z vlastní zkušnosti: "cikánské G" chytám C na E6 palcem a to se nedělá. Jenže jsem to zjistil až potom co sem si na to HODNĚ zvykl a je to v pasti"miklop píše:Nazdar, jsem samouk a potřeboval bych vědet jaké jsou nejčastější zlozvyky při hraní na kytaře, abych věděl čemu se mám vyvarovat
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
zlozvyk je všechno to, co tě nějakým způsobem omezuje v hraní (rychlost, čistota tónu, plynulost atd.)
jestliže hraješ něco jinak než ostatní, nemusí to být nutně zlozvyk...
tak jsem si zafilozofoval a teď vážně:
levá ruka
neprolamovat prsty: měly by jít pokud možno kolmo na strunu, spoustě lidí se prohne poslední článek prstu
palec si dej jak chceš, ale musí ti znít tón a přehazování prstů by mělo bejt bez námahy...
nezvykej si hrát třeba jenom dvěma prstama (nejčastější - ukazovák a prsteník furt dokola)
pravá: hraj zápěstím, netahej to loktem
při vybrnkávání trsátkem si můžeš klidně opřít malíček (klidně i s prsteníčkem) o desku
kombinuj oba typy úhozů (nahoru, dolů)
další dobrý rady klidně ponechám na ostatních, takhle obecně je to fakt docela fuška...
levá ruka
neprolamovat prsty: měly by jít pokud možno kolmo na strunu, spoustě lidí se prohne poslední článek prstu
palec si dej jak chceš, ale musí ti znít tón a přehazování prstů by mělo bejt bez námahy...
nezvykej si hrát třeba jenom dvěma prstama (nejčastější - ukazovák a prsteník furt dokola)
při vybrnkávání trsátkem si můžeš klidně opřít malíček (klidně i s prsteníčkem) o desku
další dobrý rady klidně ponechám na ostatních, takhle obecně je to fakt docela fuška...
Die Hard or Die Home
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Aha, v ničem mě to neomezuje takže v pohoTrao píše:zlozvyk je všechno to, co tě nějakým způsobem omezuje v hraní (rychlost, čistota tónu, plynulost atd.)
levá ruka
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Je to dost subjektivní..!!!Takže má určitě pravdu. . .Jinak by mě jen zajímalo jak si to myslel,ať hraje zápěstím a ne loktem(nechápu) ..Trao píše:zlozvyk je všechno to, co tě nějakým způsobem omezuje v hraní (rychlost, čistota tónu, plynulost atd.)
levá ruka
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
nevim jesi je to zlozvyk ale zvykl sem si hrat power akordy ukazovackem a malickem, nekdo to hraje prstenickem.. me to v nicem nevadi a pri slozitejsich rifech pouzivam vsechny prsty leve ruky tak aby to bylo co nejefektivnejsi, takze pohoda. jinak sdilim obecny nazor ze pokud ti to vyhovuje a zahrajes co potrebujes tak si hraj jak chces 
- Alexi_Laiho
Ale otázka, jestli sou spokojeni ti ,co tě slyšíPopin píše:já třeba když hraju akord D ten jak se u něj nemá hrát nejtlustší struna tak jí tam stejně hraju,pak prolamuju prsty,pravidla pravý ruky mi taky nic neříkaj prostě do toho mlátim jak umim asem spokojenej
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12
zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12
zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Ale Popin je přece známý jako radikální punkerDark Axel píše:no, vzhledem k tomu, že u D nemáš hrát 2 struny a hraješ je, je to dost hustý
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ono to kupodivu zas až tak nevadí. Zlášť když varianta akordu D, při které držíš na tlustém E ukazováčkem druhý pražec (a hraješ všechny struny) je celkem prstolam.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
No já Déčko hraju tak že tlumim palcem E a nebo prostě nehraju všechny. A nebo někdy tim palcem domáčknu takže ještě držim na druhym pražci E. Ja a otázka týkající se toho co napsal Dark Axel: jakto dvě struny?

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."