Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
woro90-1

Re: Kytara a PC

Příspěvek od woro90-1 »

A při jiné digitální konfiguraci zmizí?
nzp

Příspěvek od nzp »

Aha, takže mám dlouhý vedení a až teď mi to doteklo - latence zmizet ani nemůže, nahrávat se dá v tomto případě asi jen při vypnutém SW monitoringu a to jako low-cost řešení musí zafungovat.
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!
Moleek

Příspěvek od Moleek »

nzp píše:Aha, takže mám dlouhý vedení a až teď mi to doteklo - latence zmizet ani nemůže, nahrávat se dá v tomto případě asi jen při vypnutém SW monitoringu a to jako low-cost řešení musí zafungovat.
s Asio4all ovladačema se dá dosáhnout použitelné latence i při softwarovém monitoringu s pár efektama... ALe není to zrovna jistota...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Windows 7 mají vestavěnou možnost přímého monitoringu bez latence.
monitoring.png
S GritarRigem apod. je to samozřejmě nepoužitelné. U mikrofonem snímaného komba to ale funguje bez problému.

EDIT: Ale teď si uvědomuju, že to tvůj problém stejně nijak neřeší. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Neřeší. Pořád je to monitorace vstupu (pouze).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
nzp

Příspěvek od nzp »

Moleek píše:
nzp píše:Aha, takže mám dlouhý vedení a až teď mi to doteklo - latence zmizet ani nemůže, nahrávat se dá v tomto případě asi jen při vypnutém SW monitoringu a to jako low-cost řešení musí zafungovat.
s Asio4all ovladačema se dá dosáhnout použitelné latence i při softwarovém monitoringu s pár efektama... ALe není to zrovna jistota...
Asio4all jsem se vyhnul tím, že jsem si před 5 lety koupil ASIO kartu, takže k tomuhle tématu nijak nepřispěju.
Předtim na soundblasteru za 3 kila jsem ale s úspěchem používal kx-drivery. Ten přechod byl pak i tak skokovej - celková latence 4 ms, zvuk úplně jinde, 5 let nemám žádný starosti s HW, mohu používat SW simulace aparátů - mimochodem to místní téma o simulacích aparátů pomocí VST je velmi užitečný! Byla radost to všechno vyzkoušet.
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!
Z0DI4C

Příspěvek od Z0DI4C »

Já s integrovanou zvukovkou momentálně hraju a nahrávám bez slyšitelné latence.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Já z nouze též, ale ta kvalita se s externí zvukovkou nedá srovnávat :wink: Zní to jak mp3 v kvalitě 96kb/s
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

Ahoj,
je nějaký způsob jak při nahrávání dostávat z odposlechu už zkreslený signál nebo si musím pořídit nějakou krabku? Resp. nešlo by to píchnout do komba?
Zvukovku mám M-Audio MK2, díky.
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2
Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Šlo - ideálně line-out, méně ideálně send a v žádném případě místo repra. A bez simulace repra to bude znít hnusně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

besip

Příspěvek od besip »

otazecka..nejsem v tom nak moc zbehlej takze pardon pokud budou otazky dost lamerske :mrgreen:

Mam Vox Ad30vt...tento Vox ma pouze Input pro kytaru dale Line/Headphones vstup a dale vstup no Food sw
vstup Line/Headphones je stavenej bud na nahravani a nebo sluchatka..ja hraju vetsinou vecer a tak mne napadlo ze si koupim sluchatka a pojedu pres ne....peoblem je ten ze bych chtel slyset zvuk kytary+ metronom ci backng track z laptopu

ale pri zapojeni Voxu do laptopu neni zvuk dobrej
dostal sem doporuceni si nahrat Amplitube3 a skousel sem take Guita rig ale zvuk byl prisernej a ani zdaleka nepripominal zvuk kytary az po nahrani ASIO4ALL - Universal ASIO Driver For WDM Audio jsem z laptopu dostal zvuk kytary ale bohuzel je tam porad hodne sumu skripani a power akordy skoro nemozne

je zde naka rada jak hrat na kytaru pres sluchatka a pritom slyset z laptopu backing s vecma co maM?? :?: :roll:
btw-pozdeji uvazuji o koupi bud line 6 ux1 nebo nakeho line 6 pod ale tet jsem chtel posetrit nake penize
nekdo mne radil i tohle..ale nak tomu moc nerozumim takze nevim ci by to vyresilo muj problem

http://www.amazon.co.uk/External-Sound- ... 563&sr=1-1

dik
Rene
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

asi nevyresilo. to co potrebujes, je zvukovka s vysokoimpedancnim vstupem pro kytaru.
besip

Příspěvek od besip »

Paris píše:asi nevyresilo. to co potrebujes, je zvukovka s vysokoimpedancnim vstupem pro kytaru.

takze bez poradne zvukovky asi teda nedam nic stoho co chci ze?? to uz pak teda pri koupi napr line 6 ux nebudu ani muset hram pres amp pokud budu chtit hrat pres sluchatka
btw-jak to ale pak funguje kdyz si frajer koupi Guitar rig....to si pak musi jeste dokoupit zvukovku???? nechapu ze nekterym lidem to jede at uz Guitar rig ci ten Amplitube bez cehokoli jineho..znamena to tedy ze jejich laptop ma jinou lepsi zvukovku a nebo full verze programu maj naistalovane zvukove software??

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja moc nerozumim otazce. software je software. da se samozrejme koupit i GR nebo Amplitube (nebo cokoliv podobneho) v balicku s nejakym hardware (zvukovka, pedal se zvukovkou...).

a ano, zvukovky integrovane v pocitaci jsou taky ruzne ... a zrovnatak jsou ruzne naroky uzivatelu (jak na latenci, tak na zvuk). a taky zalezi na tom, jak si to clovek umi nastavit (a potazmo jak umi hrat). takze pichnout kytaru rovnou do notebooku mozne je. nerikam, ze je to idealni, ale mozne to je.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Paris píše: a ano, zvukovky integrovane v pocitaci jsou taky ruzne ... a zrovnatak jsou ruzne naroky uzivatelu (jak na latenci, tak na zvuk). a taky zalezi na tom, jak si to clovek umi nastavit (a potazmo jak umi hrat). takze pichnout kytaru rovnou do notebooku mozne je. nerikam, ze je to idealni, ale mozne to je.
Tak tak.. Já třeba na notebooku mám pouze jeden vstup, který i při minimálním gainu a zrušeném zesílení při hraní na kytaru clipuje... Takže nepoužitelné a budu muset pořídit Hi-Z zvukovku. Na stolním PC to jakžtakž používat šlo
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
besip

Příspěvek od besip »

Paris píše:ja moc nerozumim otazce. software je software. da se samozrejme koupit i GR nebo Amplitube (nebo cokoliv podobneho) v balicku s nejakym hardware (zvukovka, pedal se zvukovkou...).

a ano, zvukovky integrovane v pocitaci jsou taky ruzne ... a zrovnatak jsou ruzne naroky uzivatelu (jak na latenci, tak na zvuk). a taky zalezi na tom, jak si to clovek umi nastavit (a potazmo jak umi hrat). takze pichnout kytaru rovnou do notebooku mozne je. nerikam, ze je to idealni, ale mozne to je.

tim software jsem myslel jestli nahodou napr full verze Guitar rigu nema nejakou verzi audio driveru ktera proste emuluje zvukovou kartu ktera by jinak musela byt dokoupena jako samostatne hardware..psal jsem ze tomu moc nerozumim ale podle vasi rady spis chapu to ze i kdyby jsem si koupil napr pomerne drahy Guitar rig tak by se mne mohlo stat ze mne to stejne nepojede a budu muset koupit nejakou Hi-Z zvukovku jak uz tady psal kolega v poslednim prispevku...tim padem by se mne to prodrazilo...
takze nejlepsi pro mne asi bude koupit neco jako line 6 ux...jinak jsem v Brtitanii a da se tady koupit ruzne pres e-bay dost veci..samo o sobe napr Ux1 je zvukovka..budu ale v pohode se zvukem kdyz koupim napr pod XT?

jinak jsem uvazoval zda by v me pripade neslo koupit cable spliter ktery bych pichnul samce do Line/Headphones vstupu s vyvodem na 2 samice abych tam pote zapojil jak sluchatka tak zvuk z laptopu{pro backing-metronom} ale bohuzel sem takovej druh splitteru zatim nikde nevidel

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

software je k vyberu spousta, dokonce se da najit hodne dobrych veci zdarma (freeware). jen se s tim musi trochu umet delat... (to ale zcasti plati i v pripade GR a Amplitube).

zvukovou kartu jako takovou budes muset resit podle svych moznosti, pokud je ta integrovana nevyhovujici. tu UX1 neznam, takze k ni nemuzu rict vubec nic...

a ohledne cable splitteru a Podu XT vubec nevim na co se ptas...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

podxt je zvukova karta usb s vlastím ASIO ovladačem, efekty tam jsou defacto veskere ktere si jen muzes predstavit, vcetne aparátů, tudíž by si tím smáznul vše jednou "ranou". pri přímem srovnání s ux1 apod jasný vítěz (několikaletá osobní zkušenost) + jako bonus je to i klasický multiefekt (před aparát, do smyčky, do PA)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a ma to ty aparaty i primo v sobe? tedy kdyz to mas jako multiefekt? (ze by se z toho dalo hrat do sluchatek i bez pocitace)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ano, má.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“