brouzdal jsem po Tube Townu a narazil jsem na vyrobené kastle pro hlavy a kabinety na boxy.
Začnu těma na zesíky. Tady můžete najít jejich širokou nabídku, ty tolexované mě nezajímají, spíš ta pěkná natural customka z borovice (navolíte si vlastní rozměry, oni ji vyrobí) a potom ty tři z MDF úplně dole za čtyřicet éček (tři fixní rozdílné velikosti).
Kdo chce stavět repliku něčeho známého, tak šáhne po těch hotových (i když ta marshallovská nemá rozměry Plexiny), to je jasné.
Ale mě spíš zajímá, jaký na to máte názor, tu customku bych jen natřel bezbarvým lakem (příp. tmavým transparentním), co se ale týká MDF, ten by stál za to už zabalit do koženky, co?
Myslím si, že na hlavu nemusí být až tak vysoké kontrukční požadavky a toto by mohlo být fajn řešení.
A teď to hlavní - reproboxy. V nabídce jsou boxy z 18 mm borovice (u customů si můžete navolit 12 mm břízu) připravené k pokrytí a osazení v konfiguracích 1x12 standart, 1x12 rozšířená, custom 1x? (8", 10", 12", 15"; otevřená/uzavřená; s/bez kabeláže k reprákům; vlastní rozměry) a dále 2x12 vodorovná, 2x12 do úhlopřičky a custom 2x? (8", 10", 12"; zbytek možností stejný jako u "jedničky").
Jako krytí bych u tohodle volil opět lak, jak jsem popisoval výš.
Ale - na reprobednu už se vztahují vyšší konstrukční nároky a když jsem viděl fotku zezadu (pohled dovnitř), tak jsem si tím vším trochu nebyl jistý. Desky z 18mm materiálu mi přijdou v pohodě, přední deska se už ale zdá být tenčí a ještě horší jsou ty rámy (home-bastleři tomu říkají myslím hranoly?
Ty mi totiž přijdou strašně tenké (oproti tomu, že tady si lidi dávají do boxů hranoly 40x40) a u 2x12 dokonce za přední deskou nejsou celé...
A po tak vyčerpávajícím příspěvku se vás ptám, jaký máte (hlavně na ty boxy) názor, jestli se do toho oplatí jít.
Viděl jsem tady rozpočty na 2x12, kdy vycházel kompletní box připravený k osazení na méně než tahle skořápka, ale zase to byl propočet na box z OSB, překližka by měla být lepší, ne?
Tak se na to koukněte a enjoy
(pozn. pro mody - doufám, že se přísluší tomuhle samostatný thread než to zařazovat do stavby 2x12" boxu)