Dotaz ohledně převodu signálu?
Pravidla fóra
Dotaz ohledně převodu signálu?
Dobrý den, před nedávnem jsem koupil bednu Behringer B1220DSP a chtěl bych přes ní občas hrát reprodukovanou hudbu z notebooku. Přes bratrův mixák a redukce ta hudba z notebooku normálně šla pouštět, ale když jsem si nechal udělat kabel, který má na jedné straně samce XLR a na druhé malý jack, tak jakoby ta bedna nebrala dobře ten signál vycházející z notebooku, že to hraje prostě strašně: ztišuje se to, zhlasuje..občas to zní jako signály z vesmíru a v pozadí nějaká ta hudba. Je to tím, že je třeba to prohnat nějakým převodníkem signálu z digitálního? Jsem laik, díky za rady.
Washburn WD21SCE
Re: Dotaz ohledně převodu signálu?
mas jen spatne udelany kabel a odecitaji se ti faze. v konektoru XLR spoj pin 3 (cold) a pin 1 (ground). signal z jacku ved jen na pin 2 (signal, levy i pravy) a pin 1 (zem).
Díky, můžeš to trošku lépe rozepsat prosím? moc jsem to nepochopil z tvého příspěvku, hlavně aby se mi nějak nezkratla bedna:X
Washburn WD21SCE
rozepsat? to nevim jak
zkusim.
v konektoru XLR spoj vzájemně pin 3 a pin 1.
signál z jacku veď (do XLR) jen na pin 2 (signál, levý i pravý. ze spičky a prvniho kroužku jacku) a pin 1 (zem, z objímky jacku).
zkusim.
v konektoru XLR spoj vzájemně pin 3 a pin 1.
signál z jacku veď (do XLR) jen na pin 2 (signál, levý i pravý. ze spičky a prvniho kroužku jacku) a pin 1 (zem, z objímky jacku).
Správně spojí 1 a 3, na pin 2 však musí přivést součtový signál L + R, ovšem ne spojený natvrdo, ale alespoň přes odpory cca 50 - 600 Ohmů.
Je celkem jedno, jaká bude hodnota, ale měla by být pro L i R stejná.
Je celkem jedno, jaká bude hodnota, ale měla by být pro L i R stejná.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
souhlasim, s odporama je to vic koser. (taky sem je tam mel puvodne napsane, ale i bez nich se tomu nic nestane, tyhlety vystupy na pocitaci (delalo se to casto i s videorekorderama) jsou pomerne blbovzdorne...)
Víc koser myslíte tím, že bude čistší zvuk? Neztratí to s těmi odpory nějaký výkon?
Washburn WD21SCE
neztrati. je to kvuli tomu, aby jeden vystup nezatezoval druhy. naopak, teoreticky by to bez odporu mohlo zkreslovat nebo menit frekvencni prubeh. ale to se moc nestava (maximalne malinko spadne dynamika. ty vystupy jsou dimenzovane na vselicos, na sluchatka, na prohozeni funkci ... atd).
Jsou to korunové položky...
No korunové položky to asi jsou, ale zapojuje mi to otec.. Je sice elektrikář, taky si asi před dvaceti lety stavěl sám zesáky, bedny atd., ale říkal, že na ten odpor tam není moc místo..
Washburn WD21SCE
"na ty odpory"
Vejdou se do XLR - sám jsem jich takhle několik způsobil.
Je potřeba koupit ty nejmenší a letovat rovnou na piny.
Celej odpůrek i s kablíkem dám do bužírky.
Do 3,5mm jacku se samozřejmě nevejdou...
Je potřeba koupit ty nejmenší a letovat rovnou na piny.
Celej odpůrek i s kablíkem dám do bužírky.
Do 3,5mm jacku se samozřejmě nevejdou...
machaloj: ted koukam, ze ta bedna ma ty vstupy dva. ty je pouzivas oba zaroven?
(treba podklad/kytara + mikrofon)
protoze jestli ne, je tu jeste jedna (mozna cistejsi) moznost ... stacilo by neco jako Y kabel (zapojeni uz jiste chapes) a slouceni leveho a praveho by probehlo az v bedne.
(treba podklad/kytara + mikrofon)
protoze jestli ne, je tu jeste jedna (mozna cistejsi) moznost ... stacilo by neco jako Y kabel (zapojeni uz jiste chapes) a slouceni leveho a praveho by probehlo az v bedne.
Zapojeni nechapu:), ale dneska byl u nás známý co tomu rozumí více a poslechl si to, poradil odpájet myslím levý kanál a už to normálně hraje..Není to sice stereo zvuk, ale zní to celkem dobře, i když říkal, že abych využil 100%potenciálu té bedny tak bych měl určitě investovat něco málo do mixáku..
Washburn WD21SCE
mas zvuk jen z jednoho kanalu. kdyz bude neco v druhem, nebude to slyset.
(ale delej jak myslis ... ostatne, maly mixacek taky neni spatne reseni...)
(ale delej jak myslis ... ostatne, maly mixacek taky neni spatne reseni...)
jj on to říkal, že je to zvuk jen z jednoho kanálu, tak je lepší nechat pravý připojený, protože v něm toho většinou bývá víc:) ale do mixáku asi půjdu..jednak budu mít po starostech s kábly a druhak budu mít naplno využitý výkon bedny..
Washburn WD21SCE
to s tim naplno vyuzitym vykonem bedny zas nechapu ja 
(edit: a krome toho te s mixackem muze cekat neco velmi podobneho, pokud jeho konstrukce nebude idealne sedet k tehle situaci..)
(edit: a krome toho te s mixackem muze cekat neco velmi podobneho, pokud jeho konstrukce nebude idealne sedet k tehle situaci..)
Já bych se k malému mixu rozhodně přikláněl. Většinou s tím nebývá problém. Dají se sehnat docela použitelné na bazaru za 1,5k až 2k. Pak už se použijí standartní šnůry.
Ten Y kabel se dá také použít, mě by ale víc lákala možnost korekcí na každém vstupu...
Ten Y kabel se dá také použít, mě by ale víc lákala možnost korekcí na každém vstupu...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
No naplno využitý potenciál bedny nemůže být, jelikož ten zabudovaný předzesilovač nevytáhne na té bedně těch 400W výkonu..
Washburn WD21SCE
jo ... aha ... mas na mysli to s tim mikrofonem. asi chapu. (ten novy mikrofon tomu nepomohl?)
pak je ten mixacek dobre reseni. jen je treba vybrat vhodny, aby se neopakoval soucasny problem...
pak je ten mixacek dobre reseni. jen je treba vybrat vhodny, aby se neopakoval soucasny problem...