Zvuková karta do 5 tisíc

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
este

Zvuková karta do 5 tisíc

Příspěvek od este »

Zdravím,
rádi bychom s kapelou dělali časteji a kvalitněji pracovní nahrávky, než přes uchrchlanej diktafon na mp3 přehrávači. Teď jsme prvně experimentovali s kartou Lexicon Lambda ( http://kytary.cz/lexicon-lambda/HN084386/ ) a až na málo vstupů, se nám líbila. Především kvůli bicím chceme alespoň 4 vstupy a proto momentálně uvažujeme o Lexicon Omega (http://kytary.cz/lexicon-omega/HN079087/ ). Tak jsem se chtěl zeptat, zda se to za ty peníze vyplatí, nebo jestli se dá sehnat za ty peníze něco lepšího.
Díky moc, mějte se prima a díky za každou radu!
Paris
Rádce

Re: Zvuková karta do 5 tisíc

Příspěvek od Paris »

jestli chces vstupy na 4 mikrofony, tak ta Omega ma jen 2. (tu Lambdu mate? nebo byla jen pujcena?)

nejaka diskuse o podobnych kartach probehla nedavno tady: studio-a-recording/akai-eie-eie-pro-t26260.html
este

Příspěvek od este »

Lambdu jsme měli půjčenou... jinak s mikrofonem by snad nebl porblém, máme aj špagát s jackovou koncovkou.. (tady vysvtává teda další otázka, jestli je jedno, zda to má na zvuk vliv, když má kabel koncovku trojkolík nebo jack...)
diky
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

byl by to problem, neni to jedno. jde o to, kolik je v karte mikrofonnich predzesilovacu.
este

Příspěvek od este »

máme kdyžtak pultik, tam to můžeme zesílit...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

mozne to je. dva mikrofony pres mix, dva primo do zvukovky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nojo, ale je tam silný únik v benefitu. Například Tascam US600 (jen příklad) je o nějakých 500,- Kč dražší a má 4x MIC preamp i s phantomem. A neřešíte kombinatoriku v kabeláži 8)

Opět základní otázka: jaký je budget? Co třeba M-audio Fast Trak ULTRA (8in, z toho 4x MIC) nebo Tascam US800 (6x MIC)?

Jo koukám - "...za ty peníze...", no tak to případně jen ten US600, ale nemám reference.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Napadlo mě zkusit něco podobnýho, jako jsem měl doma...Presonus Inspire 1394 dvakrát, propojený přes Daisy Chain, koupil jsem je za 2 a 2,5...Nakonec jsem se jedný zase zbavil, protože mi na to, na co to potřebuju, jedna bohatě stačí...Ostatní zmíněné karty jsem nezkoušel, tak nemám s čím srovnávat...
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“